Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ...

15/05/2024
214 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Σε έναν κόσμο όπου διαπράττονται εγκλήματα πολέμου,όπου οι καθημερινές ειδήσεις που λαμβάνεις είναι ασύλληπτοι αριθμοί σκοτωμένων παιδιών και χαροκαμένων μανάδων που δεν θα ξαναγιορτάσουν ΠΟΤΈ, δολοφονίες,αιφνίδιοι θάνατοι νέων ανθρώπων,νεανικό αίμα στην άσφαλτο,αρρώστια και ΠΌΣΑ άλλα,ο μόνος τρόπος να κοιμηθεί καποιος ειρηνικά το βράδυ (όπου κάποιος: είτε μεγάλος είτε μικρός,είτε με εξουσία είτε χωρίς,είτε πλούσιος είτε φτωχός,είτε γραμματιζούμενος είτε αγράμματος) είναι να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί,με όποιο θεμιτό μέσο έχει,να ομορφύνει την εφήμερη ζωή μας,να καλυτερέψει τον κόσμο μας.

Ο καθένας μας στο ΠΟΣΤΟ του με ΣΥΝΈΠΕΙΑ (απο ομιλία του π.Ευάγγελου Παπανικολάου μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη).Και το πόστο κάποιων βαραίνει περισσότερο από το πόστο των περισσότερων από μας.

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ευτελή τα καθημερινά μας προβλήματα,πολυ μικρά μπροστά στην αποκαρδιωτικη πραγματικότητα και το αναπόφευκτο του θανάτου.

    Απο τα μακρινά γυμνασιακά μου χρόνια μού έρχεται στο μυαλό η εικόνα του Οδυσσέα που καθισμένος  στην ακροθαλασσιά και κλαίγοντας τη μοίρα του,μετράει τα πλούτη του για να παρηγορηθεί...


Κι οι συγγενείς των κεκοιμημένων μέσα στην θλίψη της απώλειας φροντίζουν για το τι θα φάνε και τον πικρό ελληνικό καφέ...

Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση:το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και η ζωή συνεχίζεται...

Το κείμενο δεν είναι φιλοσοφικό,ούτε κατά διάνοια!Είναι πολιτικό.

Ο εκτενής πρόλογος είναι για να πειστώ κι εγώ ότι δεν είναι μάταιο ή ματαιόδοξο ή μικροπρεπές και μικρόψυχο να σε απασχολεί η δική σου ιδιαίτερη πατρίδα,η δική σου μικρη κώχη.Οτι και η αγανάκτηση επιτρέπεται κι ο θυμός και η διαμαρτυρία.

   -Τι και ποιος φταίει για την κατηφόρα του νησιού μας?

  - Φταίει η κυβέρνηση, οι ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα,η χειμερία νάρκη,το τεράστιο μέγεθος του νησιού,τα λάθη του ΠΟΛΥ μακρινού παρελθόντος...

Κε Δήμαρχε,το κειμενο αυτο,με σεβασμό, απευθυνέται κυρίως σε σας.

Πιθανόν αναγνωρίζετε και τα λογια σας απ' τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πριν 1.5 μηνες στο Μαστιχάρι,το χωριό μου.


Αν πέσει στην αντίληψή σας(το κείμενο) και το θεωρήσετε άξιο ανάγνωσης νά μια πρόταση:

Να ενημερώσετε τον Πρωθυπουργό της χώρας ότι όλοι οι Κώοι, με πρωτοστάτη εσάς ,θα απέχουμε απ' τις επικείμενες ευρωεκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ενημερώστε τον κ.Πρωθυπουργό ότι δεν θα αποστείλουμε φέτος τους άμεσους φόρους, αλλά θα τους επενδύσουμε στο νησί μας.

   ΑΝ αναγνωρίζετε και δικές σας ευθύνες για την παρακμιακή εικόνα του νησιού,εκτιμήστε το 60% με το οποίο σας εμπιστεύτηκε ο Κωακός λαος και αναζητήστε λύσεις στη χρονίζουσα παθογένεια.

Αφήστε την μεμψιμοιρία στην άκρη και αναλάβετε με παρρησία τις ευθύνες σας.Αναζητηστε λύσεις στα αδιανόητα αδιέξοδα που χρόνο με το χρόνο χειροτερεύουν και παγιώνονται ωσάν μη αναστρέψιμα!

ΚΙ ο χειμώνας θα ξανάρθει ΚΑΙ το νησί δεν μικραίνει(ούτε μεγαλώνει...) ΚΑΙ το 1980 απέχει από το σήμερα 44 χρόνια!

Κ.Δήμαρχε επειδη σας βλέπω κατα καιρούς ενεργό στο τικ τοκ ,μέσο που κυρίως παρακολουθούν οι millenials , η gen -Z και η Gen Alpha,η παρελθοντολογία δεν τους λέει τίποτα.

Αντίθετα,νόημα θα ειχε,όλοι οι αιρετοί, δουλεύοντας με πείσμα, να εξασφαλίσετε στις νεότερες γενιές ένα καλύτερο μέλλον.

Επισης, αν θέλετε να είστε δίκαιος, μην εμμένετε στα λάθη ή τις παραλείψεις ή ακομη κι αυτήν την ελλειψη τεχνογνωσίας δεκαετίες πριν.Ας χαιρετίσετε κι αυτά τα θετικά και πρωτοποριακά για την εποχή τους που βρήκατε, κυρίως απ' την κοινότητα Αντιμάχειας και μετέπειτα Δήμο Ηρακλειδών.Τα γνωρίζετε.

Σαν κοινότητα είχαμε εναν αξιοπρεπή στόλο μηχανημάτων που μας επέτρεπε αποτελεσματικότητα και αυτάρκεια.

Το Μαστιχάρι  ΚΑΙ εχει σχέδιο πόλεως ΚΑΙ φιλοξενεί Δ.Ε.Η. , Ε.Κ.Ο.Τ.Α.  και Α.Ν.Ε.Μ. ,εχει ΚΑΙ  αξιόλογο τουριστικό προϊόν, εχει ΚΑΙ γεωργικό και κτηνοτροφικό προϊόν έχει ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ.

Σας παρακαλώ λοιπόν, μην αντιμετωπίζετε το Μαστιχάρι σαν ένα πρόβλημα που σας κληροδοτήθηκε.Σ ας δόθηκε μαγιά (όχι μόνο σε σας αλλά και στους προκατόχους σας).

  Φωτογραφίες απ' το χωριό δεν θα αναρτήσω.Τα πάντα είναι γνωστά τοις πάσι στο νησί.


  Οι φωτογραφίες θα αποσταλούν στο email του Πρωθυπουργού. Αυτό δεν είναι απειλή, ειναι αναγνώριση των αναμφισβήτητων ευθυνών της κυβέρνησης, που δυσκολεύεται να εννοήσει τη νησιωτικότητα και τις αντικειμενικές δυσκολίες που φέρει αυτή.

Αν γινόταν, αυτό που θα σας έστελνα, είναι  η δυσοσμία του λιμανιού σήμερα 15 του Μάη.Την μπόχα, που κάνει τους τουρίστες στα εστιατόρια να προσπαθούν να κατεβάσουν τη μπουκιά τους,θα σας έστελνα.

Κι ενώ το λιμάνι είναι μεγάλο πρόβλημα, δεν είναι το μόνο.

Ένας άνθρωπος του Δημου για την καθαριότητα του χωριού ΔΕΝ υπάρχει.

Υπηρεσία Πρασίνου ΔΕΝ έχουμε δει εδώ και χρόνια.

Ενημέρωση από το Λιμενικό Ταμείο για την πρόοδο των μελετών της ανάπλασης της πλατείας του λιμανιού,καμία.

Πάνω στα πεζοδρόμια πάντως φυτρώνουν ομπρέλες...

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο σύλλογος Μαστιχάρι Δράσις σάς έχει αποστείλει τις επεμβάσεις τις αναγκαίες για το χωριό,αυτές που ζητήσατε να μάθετε για να ενεργήσετε.

Αφου σας ευχαριστήσουμε για τον αρκετά έγκαιρο καθαρισμό της παραλίας(πιστεύω όλοι στο χωριο το αναγνωρίζουμε), να πω οτι ακόμη περιμένουμε για όλα τα υπόλοιπα, καθόλου δευτερεύοντα ,το ίδιο σημαντικά.

Η απαξίωση κυριαρχεί πάλι στα στόματα όλων μα επιπλέον  υπάρχει "αναβρασμός" στην κοινωνία.

Ο ύπνος του δικαίου ειναι λίγο διφορούμενη έκφραση:Κυριολεξία ή σαρκασμός?

Ειτε το πρώτο ειτε το δεύτερο είναι ώρα να ξυπνήσουμε!

Αναγνώστρια.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 16/05 - 18:19
Κοινωνία Μαστιχάρι
Γιατί δεν το υπογράφετε το κείμενο σας; Έτσι θα έφερνε περισσότερη βαρύτητα και σοβαρή αξία; Η θρασύδειλα πίσω από την ανωνυμία ακυρώνει τα όσα γράψατε δικαίως. Εφόσον απευθύνεστε και στον Πρωθυπουργό φαντάζομαι επώνυμα καλό θα είναι να γράψετε τα δίκαια προβλήματα σας επώνυμα. Συνήθως οι ανώνυμες επιστολές καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων. φιλικότατα.
Μιχάλης  Γαλουζής
Μιχάλης Γαλουζής 16/05 - 11:52
Στον αυτόματο
Όλα στον αυτόματο πιλότο, πάμε και όπου βγει. Κατά τα αλλά ο τουρισμός είναι το Α και Ω της οικονομικής ζωής στο Μαστιχάρι και όχι μόνο.
Ελενη
Ελενη 16/05 - 10:16
Περαστικα μας
Ο Δήμαρχος εισπράττει 2400 ως δημαρχος και ακομη 1000 ως πρόεδρος ΚΩΑΝ. Κυκλοφορεί με δημοτικο όχημα και δεν τον απασχολούν καυσιμα,λαστιχα,σερβις κτλ. Το ίδιο και οι Αντιδήμαρχοι που ήρθαν και μας χτύπησαν την πλάτη. 1600 έκαστος και αυτοι με δημοτικα οχηματα. Ειδικά ο Καμπουρακης αν τον ρωτήσεις τιμή λίτρου δεν γνωρίζει να απαντήσει. Ας καθίσουμε τώρα εμείς να μιλάμε για το χωριό μας σε αυτούς.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ