Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Οι Απόκριες φεύγουν και οι μασκαράδες της πολιτικής σκηνής έρχονται...

26/02/2023
180 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη

Τι και αν η χώρα μας ταλανίζεται, από εξωτερικά και εσωτερικά προβλήματα.  Με  την εγκληματικότητα κάθε είδους, να έγινε πια καθημερινότητα. Με τους άστεγους και τους εξαθλιωμένους εξαρτημένους, να αυξάνουν. Με την μετανάστευση, νόμιμη και μη να μας κατακλύζει. Με  τους ανέργους να ψυχροζούν, με τα φιλανθρωπικά συσσίτια.  Με την ενεργειακή κρίση και με  τις αλματώδεις αυξήσεις των τροφίμων και των  αγαθών, οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Με τον κοσμάκη να παλεύει, για να επιβιώσει ή να ψάχνει απεγνωσμένα κάποιο σωστό  Νοσηλευτικό Ίδρυμα, για να γιατρευτεί.

Με τον απόηχο της πανδημίας, τις επιδράσεις των εμβολίων  και τις μεταλλάξεις των μολυσματικών ιών, να μας ταλαιπωρούν. 

 Κλείνει και το Τριώδιο και γεμίσαμε από πολιτικούς μασκαράδες. Δεν μας έφταναν οι ‘καμουζέλες’ που ακολουθούν τα έθιμα της Αποκριάς, έχουμε και τους πολιτικούς γυρολόγους και τους μασκαράδες, γύρω από το γαϊτανάκι της πολιτικής.

Με μια μόνιμη μάσκα με ζωγραφιστό χαμόγελο, θα τους βρούμε παντού, στις διάφορες εκδηλώσεις Συλλόγων, στις Πλατείες, στα καφενεία, στις Εκκλησιές, στα πανηγύρια. Έχουν γίνει απρόσκλητη κολλιτσίδα, σε γάμους, βαπτίσεις και σε κάθε κοινωνικό γεγονός, ευχάριστο ή δυσάρεστο. Μετά τις εκλογές, με το ζόρι θα μας χαιρετούν και το τηλέφωνο, αυτό που μας έδωσαν, θα είναι διαρκώς απενεργοποιημένο! 

Απαραίτητη είναι η προεκλογική παρουσία τους, σε κάθε Βασιλόπιτα, που όπως πάει, θα κρατάει μέχρι και τη Σαρακοστή και κινδυνεύει να γίνει Λαμπρόπιττα!

Με την ευγενική και φαινομενικά καλοσυνάτη μάσκα, η οποία κρύβει επιμελώς τον εγωκεντρικό  χαρακτήρα τους, προσεγγίζουν τους πάντες από μωρά παιδιά, μέχρι υπερήλικες και τους τάζουν τα πάντα. Έτσι βλέπουμε διαφόρων ειδών υποψήφιους πολιτικούς, από νέους, που λένε ότι έχουν διάθεση για προσφορά, μέχρι παλιούς παροπλισμένους, που δεν ξεκολλάνε από την πολιτική καρέκλα. Στην ουσία, κάνεις σοβαρός δεν θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την πολιτική. Μερικοί άσχετοι τελείως με τα τεκταινόμενα τρέχουν να προλάβουν καρέκλες. Όπως θεατρίνοι, τραγουδιστές, μοντέλα, ποδοσφαιριστές, αθλητές, δημοσιογράφοι του κουτσομπολιού, προσπαθούν μέσω της πολίτικης σκηνής, να βολευτούν σαν (βο-λευτές), βουλευτές στη Βουλή. 

Εκλογές έρχονται σύντομα, για αυτό κόμματα και πολιτικοί, έχουν αφηνιάσει για την κατάκτηση της καρέκλας. Μα τι έχει επιτέλους αυτή η πολιτική καρέκλα; 

Τόσο μεγάλο είναι το βάζο με το μελί;

Και βέβαια το χρήμα πολύ αρνήθηκαν, την δόξα κανένας!  Όμως, αυτοί τα θέλουν και τα δύο. 

Η καρέκλα της εξουσίας από τον πιο απλό Δημοτικό σύμβουλο, μέχρι και τον Πρωθυπουργό, έχει ολόκληρο πηγάδι από μέλι.

Όταν πάρεις την εξουσία, έχεις ένα σίγουρο παχυλό μισθό, έχεις πρόσβαση σε όλα και σε όλους και μπορείς να βολέψεις και τους κολλητούς σου κηφήνες. Έχεις τα δωρεάν προνόμια, τα ταξίδια σου, τις καθημερινές σου απολαύσεις και φυσικά αν είσαι  και λίγο άτακτος, εκτός από τη γραμματέα σου, μπορείς να έχεις και την κάθε εύκολη πεταλουδίτσα της νύχτας.  Φυσικά όλα αυτά τα πληρώνει ο λαός, μέσω των φόρων.  

Όλοι οι πολιτικάντηδες με το ζωγραφιστό χαμόγελο, υπόσχονται προεκλογικά, ότι θα προσφέρουν πολλά.  Πως θα τα προσφέρουν;  Με τι οικονομικά αποθέματα;  Όταν δανειστήκαμε, από Διεθνείς τοκογλύφους και τα Κρατικά ταμεία μας είναι συνεχώς άδεια; 

Αλήθεια δεν βλέπουν πόσο υποφέρει ο λαός, πόσο βουλιάζει στην ανεργία η χώρα και το μόνο που τους νοιάζει, είναι η εξουσιομανία και η καρεκλομανία  τους;

Με την (‘μουτσούνα,’) μάσκα, της καλοπροαίρετης προσφοράς, οι υποψήφιοι πολιτικοί, προσπαθούν να ξεγελάσουν τον ψηφοφόρο, που καλείται να πάρει μέρος στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Αλλά και πάλι θα κληθεί οσονούπω,  να εκλέξει και να στείλει στην Γερμανοκρατούμενη Ευρωβουλή, μερικά σκυλάκια, που θα κουνούν την ουρά τους, μόλις τους γνέψει η  Γερμανοτραφής αρχηγός,  μαζί με τα μεγάλα Ευρωσκυλιά της δήθεν αλτρουιστικής, ετοιμόρροπης και διεφθαρμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα στείλουμε στην Ευρωβουλή μερικά άτομα, που θα μας διατάζουν αν θα πρέπει να ψαρεύουμε και τι θα ψαρεύουμε, αν θα πρέπει να φυτεύουμε και τι θα φυτεύουμε και αν θα πρέπει να βόσκουμε και τι θα βόσκουμε. Ύστερα τον ιδρώτα της αγροτιάς, θα τον παίρνουν όλο αυτοί, υπό μορφή διαφόρων καθημερινών χαρατσιών και φόρων. 

Θα στείλουμε στην πολιτική εξουσία μικρούς και μεγάλους, που θα μας διαφεντεύουν στη Βουλή, στους Δήμους, στις Περιφέρειες, που θα κοιτάνε την προσωπική προβολή, το συμφέρον και το δικό τους βόλεμα και των κολλητών τους και στο τέλος δεν θα έχουν αλλάξει τίποτα προς το καλλίτερο, τον τόπο μας; Θα ψηφίσουμε τους εκλεκτούς των κομμάτων, που μέχρι σήμερα οδηγούν δεκάδες νοικοκύρηδες στην αυτοκτονία ή στους δρόμους σαν άστεγους; Αυτούς που καταστρέφουν με την πολιτική τους οικονομικά, όλους τους Έλληνες και είναι η αιτία να υποφέρουν άνθρωποι της υπαίθρου, όπως αγρότες, βοσκοί, ψαράδες, αλλά και έμποροι ή εργάτες σε διάφορα πόστα; Όσο για τους δανειολήπτες, γυρίσαμε στην αλήστου μνήμης  εποχή,  με τους νόμιμους τοκογλύφους  των Τραπεζών,  που στέλλουν Δικαστικούς επιμελητές και ξεσπιτώνουν με συνεχείς κατασχέσεις τους ιδιοκτήτες σπιτιών, για  λίγες οφειλές στα υπέρογκα δάνεια που τους έδωσαν.  

Θα στηρίξουμε τα κόμματα, που ψηφίζουν τα μνημόνια και τους διάφορους επιζήμιους νόμους, για να μας τα παίρνουν από τις συντάξεις και τους μισθούς και να θεσπίζουν εξοντωτικούς φόρους; Θα ψηφίσουμε όσους υπηρετούν τα Ξένα συμφέροντα και σκύβουν το κεφάλι,  για χάρη της εφήμερης εξουσίας; 

Θα ψηφίσουμε αυτούς που υποβίβασαν την ποιότητα της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, καταργώντας τμηματικά θέσεις και εκπαιδευτικά τμήματα, με εντολή των  Ξένων δανειστών; 

Θα ψηφίσουμε αυτούς που χειρίζονται τα θέματα της Υγείας και της ζωής των ανθρώπων, με ανάλγητο τρόπο στερώντας τους τα βασικά Φάρμακα και την αναγκαία περίθαλψη; Έχουμε τρανό παράδειγμα, τις αιώνιες υποσχέσεις όλων των πολιτικών, για τα προβλήματα του Νοσοκομείου στο νησί μας και για την δημιουργία ενός Νέου και σύγχρονου Νοσοκομείου. 

Θα στηρίξουμε όσους ξεπουλούν τον Δημόσιο πλούτο μας ή αυτούς που αναγκάζουν το λαό, να ξεπουλά τα λιγοστά οικογενειακά, ασημένια και χρυσά του κειμήλια; 

Αν αντέχουμε περισσότερες στερήσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περισσότερη ταλαιπωρία, αν δεν μας νοιάζει τι άλλο κακό μας ετοιμάζουν και πάλι, ας τους ψηφίσουμε.  Ας τρέξουμε όλα τα αρνιά, να ψηφίσουμε τους λύκους, που λυμαίνονται τις ζωές και τις περιούσιες μας. Όλη μέρα οι πολιτικοί κάθε κόμματος, γαυγίζουν σαν τα λυσσασμένα σκυλιά και τσακώνονται για την εξουσία στις τηλεοράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λοιπής ενημέρωσης.  Άφαντος ο πολίτικος πολιτισμός. Μερικοί φανατίζονται.  Η μεγαλύτερη πληγή στον κόσμο είναι ο φανατισμούς, είτε φυλετικός, είτε Θρησκευτικός, είτε πολίτικος, είτε αθλητικός. 

Καιρός να τους τραβήξουμε την μάσκα του πονηρού πολιτευτή, μασκαρά, για να  φανεί η αληθινή μπαμπέσικη μουτσούνα του και να την μαυρίσουμε! 

Σίγουρα ο σοφός λαός, ξέρει να εκτιμήσει τους σωστούς πολιτικούς και ελπίζουμε να τους επιλέξει.

Αλλιώς η μεγαλύτερη επανάσταση  που θα κάνουν οι πολίτες, είναι να τους μαυρίσουν όλους, είτε με την αποχή, είτε με το άδειο ψηφοδέλτιο, γιατί τόσο άδειοι που είναι οι μασκαράδες της πολιτικής, αυτό και μόνον αυτό, τους αξίζει. 

Αλλά τι να κάνουμε, αφού ‘η πολιτική είναι σαν το αποχωρητήριο, βρώμικη μεν αναγκαία δε.’ Βολταίρος -Γάλλος φιλόσοφος και πολίτικος.(1694-1778 )

Υ.Γ. Από αυτό το άρθρο εξαιρούνται οι καλοί της πολιτικής ζωής, που δυστυχώς είναι σπάνιοι και πάρα πολύ  λίγοι.


Ξανθίππη Αγρέλλη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ