Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Οι Δωδεκανήσιοι της Αθήνας γιόρτασαν με τιμές και λαμπρότητα την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

09/03/2024
1125 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι και φυσικά οι Κώοι της Αθήνας την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024.

Υπό την σκεπή της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών οι σύλλογοι των νησιών μεταξύ αυτών και της Κω, παραβρέθηκαν στις θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις. Τα νέα παιδιά φορούσαν με περηφάνια φορούσαν παραδοσιακές στολές τόσο στην Μητρόπολη Αθηνών όσο και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στην αρχιερατική δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών χοροστάτησε ο Δωδεκανήσιος ( συμπατριώτης μας Κώος) Μητροπολίτης Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Καστελλορίζου κ.κ. Χρυσόστομος.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Δωδεκανήσιος υφυπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Γιάννης Παππάς. Παραβρέθηκε ο βουλευτής ΝΔ Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία της κα. Ζαχαρούλας Τσιριγώτη αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. η οποία εκπροσώπησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανο Κασσελάκη. Θυμίζουμε ότι η κα. Τσιριγώτη είχε βάλει σε τάξη το θέμα του μεταναστευτικού το 2015 – 2016 σε Κω και Λέρο, διατηρώντας ιδιαίτερους δεσμούς με τα νησιά μας και τις τοπικές κοινωνίες.

Τον δήμο Κω εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος κα. Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη. Παραβρέθηκε το προεδρείο της Ένωσης Κώων Αθηνών, του ΔΙΙΚ και Δωδεκανήσιοι συλλόγων και φορέων.

Μετά την δοξολογία με την συνοδεία φιλαρμονικής ακολούθησε πομπή ως το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνέπεσαν με τα γενέθλια της Ένωσης Κώων Αθηνών « Ο Ιπποκράτης» που συμπληρώνει 102 χρόνια λειτουργίας. Ευχόμαστε χρόνια πολλά και ελεύθερα στα Δωδεκάνησα και στην Ένωση μία λαμπρή πορεία.

Ακολουθεί η ανάρτηση της Ένωσης Κώων Αθηνών « Ο Ιπποκράτης»:

 

« Χρόνια Πολλά Δωδεκάνησα!!!

Συμμετοχή της Ένωσης Κώων Αθηνών στις εκδηλώσεις Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου παρουσία πολύ κόσμου που χειροκρότησε θερμά όλα τα νησιά!

Αρχιερατική δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύμης Χάλκης Τήλου και Καστελλόριζου Χρυσοστόμου Β’. Παρέλαση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη!

Τον Δήμο Κω εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού και Εθελοντισμού κυρία Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη!

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη μας Εύα Κουσκουτοπούλου, Χάριετ Χατζηνικολάου και Στέλιο Χατζηάμαλλο που τίμησαν τις παραδοσιακές φορεσιές του νησιού μας και κράτησαν περήφανα τη σημαία μας ψηλά σήμερα ημέρα γενεθλίων της Ένωσης μας! 102 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Κώων Αθηνών 09/03/1922!!!»

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ