Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Όμιλος: Eίμαστε διατεθειμένοι να μην ξεπουλήσουμε την γη και την ιστορία μας;

26/02/2024
111 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Αγαπητοί φίλοι, με την παρακάτω επιστολή που σας κοινοποιούμε για δημοσίευση σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώσαμε το πρώτο βήμα ενημέρωσης των συμπατριωτών μας στο τομέα του χωροταξικού σχεδιασμού που η σύνταξη του θα προσδιορίσει το μέλλον της Κω, Το επόμενο βήμα προβληματισμού και διαλόγου αφορά το ερώτημα για το που πάει η κοινωνία μας σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την βοήθεια στην προσπάθεια μας να συμβάλουμε και εμείς στον αναγκαίο διάλογο για την πρόοδο του νησιού μας.  

 

Σεβασμιώτατε, κ.κ. Δήμαρχε, Έπαρχε, Σύμβουλοι, πρόεδροι φορέων, αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι,

Όπως γνωρίζετε ο Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση, ως επίσημα πλέον αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο πολιτών της Κω,  δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση και την διεκδίκηση α) να καταστεί ο Δήμος μας ισχυρός ώστε να παρεμβαίνει και να επιλύει όλες τις τοπικές δημόσιες υποθέσεις, β) η τοπική μας κοινωνία να καθορίζει από μόνη της το μέλλον της και γ) οι υπόλοιπες αρχές να σέβονται την κοινωνία και τον Δήμο ως ισότιμους εταίρους.

Βασικές μας αρχές είναι για μεν την Αυτοδιοίκηση ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Τοπικής Αυτονομίας που στην Ελλάδα έχει Συνταγματική ισχύ και δεν εφαρμόζεται, για δε την τοπική μας κοινωνία ο Δημοκρατικός Προγραμματισμός που τα θεμέλια του είναι το δικαίωμα των πολιτών στην γνώση και στην διεκδίκηση της για την συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας στη λήψη των αποφάσεων, δεδομένα και δικαιώματα που αγνοούν επιδεικτικά ακόμα και οι τοπικές αρχές.

Για την επίτευξη αυτών των μεγάλων στόχων ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε το πρώτο θέμα που αφορά το μεγάλο ερώτημα προς τα που θέλουμε να πάει η Κως με εργαλείο τον χωροταξικό σχεδιασμό.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο Δήμος από τότε που στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. εδώ και τέσσερα χρόνια εντάχθηκε η χρηματοδότηση των μελετών για την σύνταξη των χωροταξικών σχεδίων το επιχειρήσαμε να το παρουσιάσουμε με τις προτάσεις μας για διάλογο εμείς, αξιοποιώντας δεκάδες μελέτες που είχαν συνταχθεί στο παρελθόν.

ΔΗΛΑΔΗ με συνοπτικό και περιληπτικό τρόπο ενημερώσαμε τους πολίτες και τους φορείς τους για την σοβαρότητα του θέματος και τα αντικείμενα του χωροταξικού σχεδιασμού και τους ζητήσαμε να μελετήσουν και να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στην σύνταξη του γιατί διαφορετικά θα αποφασίσουν άλλοι για το δικό μας μέλλον και για την δική μας πατρίδα.

Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του Δήμου και του Επαρχείου. Γνωρίζουμε ότι σκόπιμα τους έχουν καταστήσει αδύναμους ώστε να ελέγχουν οι μακρινές εξουσίες την  κοινωνία, να την έχουν σε πλήρη άγνοια και υποτελή.

Φυσικά και δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε κανέναν.  Όμως απαιτούμε αυτές οι δύο αρχές που είναι δικές μας, είναι της διπλανής μας πόρτας, που μας εκπροσωπούν, να μας ενημερώσουν και να μας πουν που βρίσκεται το θέμα του χωροταξικού. Τι διακυβεύετε εάν δεν γίνει και τι στην περίπτωση που γίνει και η κοινωνία μας δεν συμμετέχει.  Να μας πουν τις δικές τους απόψεις και τι σκέπτονται να κάνουν για να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν.   

Να μας πουν: Θέλουμε και άλλα ξενοδοχεία; Θέλουμε να σβήσουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι μας; Θέλουμε να μην πολεοδομούνται οι οικισμοί μας και τα χωριά μας και να υποβαθμίζεται η ζωή και η αξία των ακινήτων μας; Θέλουμε να μην έχουμε νερό, παραλίες και ανθρώπινο περιβάλλον;

Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν μέσα από τον χωροταξικό σχεδιασμό. Σας προσκαλούμε να το κάνετε. Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας, τους φίλους σας, τους συναδέλφους σας. Αξίζει από τον πρώτο πολίτη, τον Δεσπότη και τον Δήμαρχο  μέχρι και τον τελευταίο να αποδείξουμε ότι είμαστε μια ζωντανή κοινωνία που ξέρει να αγωνίζεται. Που δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεπουλήσουμε την γη και την ιστορία μας.

Είναι ερωτήματα στα οποία ο Δήμος και το Επαρχείο έχουν την ευθύνη να πρωτοστατήσουν και να δώσουν αυτοί, στην  κοινωνία μας και τους φορείς μας καθαρές απαντήσεις για να διεκδικήσουμε το δικό μας αύριο.

Εμείς, ως απλοί πολίτες, με τα λάθη και τις αγωνίες μας, που δεν εποφθαλμιούμε καρέκλες και εξουσίες  κάναμε το καθήκον μας. Μεταφέραμε στην μικρή κοινωνία μας τις γνώσεις μας και τις απόψεις μας. Αυτές που πολλοί άλλοι τις γνώσεις τις κρατούν για τον εαυτό τους, γιατί  ξέρουν ότι η γνώση είναι  δύναμη εξουσίας και η άγνοια δημιουργεί υποτελείς.

Εκ μέρους του Ομίλου Κ.Καϊσερλης πρόεδρος Μ.Φάκκος γραμματέας


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΙΑ 27/02 - 08:58
Συμφωνώ μαζί σας αλλά....
Όλα αυτά που λέτε προβληματίζουν, και είναι τροφή για σκέψη, για όποιον βέβαια σκέφτεται. Δυστυχώς όμως η κατάσταση έχει εκτροχιαστέι τόσο πολύ , που δεν αλλάζει ρότα. Εμείς οι Ελληνες αλλάζουμε όταν καταστραφούμε ολοσχερώς...η ιστορά μας δεν το διαψευδει...Μόνο όταν μείνουμε χωρίς νερό, γιατί απο την υπεράντληση θα μπεί η θάλασσα στον υδροφόρο ορίζοντα, μόνο όταν δεν αφήσουμε πιθαμή γης για να καλλιεργήσουμε , μόνο όταν μείνουμε χωρίς γιατρούς, μόνο όταν καταλάβουμε ότι χτίζοντας τεράστιες μονάδες δεν επωφελέιται η τοπική κοινωνία ,αλλά μόνο οι επενδυτές, μόνο όταν ανοίξουμε τα μάτια μας και δούμε που βρισκόμαστε στον χάρτη της Ελλάδας , ίσως τότε έστω και αργά καταλάβουμε.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ