Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Όραμα + Δράση για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ ΚΩ: Απαθής, ανεύθυνος και ανάλγητος ο ρόλος του Δήμου Κω που έχει 24 εκ. ευρώ στo ταμείο του

15/11/2023
233 Εμφανίσεις
11 Σχόλια

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (Ιούνιο του 2023)ο δήμος προχώρησε στην απευθείας μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του ΕΕΕΕΚ ΚΩ.

 Θυμίζουμε ότι οι συμβάσεις – μισθώσεις τόσο για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο όσο και για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) που στεγάζονται στο κτήριο ιδιοκτησίας ΒΑΚΟΥΦ -μετά από παράταση ενός έτους -έληξαν από τον Ιανουάριο του 2020!

Είδαμε για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα μηχανήματα να εκτελούν εργασίες στο κτήριο που «μισθώθηκε» με την απόφαση του Ιουνίου.

Πρόσφατα μάθαμε ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα συμβόλαιο μεταξύ δήμου και της εταιρείας στην οποία ανήκει το εν λόγω ακίνητο.

Επιπλέον μαθαίνουμε ότι σύλλογος του ΕΕΕΕΚ καταβάλει προσπάθεια να μαζέψει χρήματα για παρεμβάσεις και παλεύει μόνος του… 

Σεβόμαστε τον αγώνα και μας πονά η αγωνία αυτών των γονιών.

Αδυνατούμε να δεχτούμε τον απαθή, ανεύθυνο και ανάλγητο ρόλο ενός δήμου με 24 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του! 

Οι παρεμβάσεις στο κτήριο πρέπει να υποδειχθούν από μελέτη εναρμονισμένη με την κείμενη νομοθεσία που αφορά σε δομές ειδικής αγωγής .

Την μελέτη αυτή οφείλει να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο και τα προβλεπόμενα από αυτήν να υλοποιήσει ο δήμος είτε με αυτεπιστασία είτε με εργολαβία.

Κανένα κόστος δεν είναι μεγάλο για αυτά τα παιδιά.

Καμιά επιτροπή καταλληλότητας δεν θα δώσει έγκριση – γνωμοδότηση αν δεν τηρηθούν όσα οι νόμοι και η ασφάλεια των παιδιών μας ορίζουν.

Ελπίζουμε τουλάχιστον να έχουν προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικής άδειας και στην αλλαγή χρήσης του ακινήτου σε εκπαιδευτήριο… 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 11
Ανώνυμος
Ανώνυμος 16/11 - 12:07
Τώρα ξύπνησες
Ρούφα ? Τώρα πάει !!!!!!!!!!! Η Κώς μας τελείωσε!!!!!!!!!!!!!!!!! Με τις ευλογίες σου φυσικά!!!!!!!!!!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 16/11 - 09:39
Αναλυτης
Η ρουφα στις εκλογες βοηθησε τον κυριτση. Εβαλε 5 υποψηφιους μεσα. Αυτη ψηφισε τον φωλια, τον βρετη κλπ απλα οσο κιαν προσπαθησε τα αλογα της ηταν κουτσα. Νικησε ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ γιατι ο κοσμος βλεπει, καταλαβαινει και αποφασιζει.
Γονέας  ΕΕΕΕΚ ΚΩ
Γονέας ΕΕΕΕΚ ΚΩ 16/11 - 09:09
Αρκετά πια!
Αρκετά πια! Βοηθήστε όλοι να είμαστε σύντομα στο νέο μας χώρο και σταματήστε τα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών μας! Για ποιες τεχνικές μελέτες και εγκρίσεις μιλάτε; Θέλετε δηλαδή να μας πείτε ότι το κτίριο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα πληροί τις προδιαγραφές; Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζεται για να γίνει ο νέος μας χώρος προσβάσιμος και ασφαλής και η διευθύντρια του σχολείου έχει εδώ και μέρες καταγράψει και στείλει λίστα με τις απαιτούμενες εργασίες.΄Ολοι εσείς οι εκλεγμένοι από εμάς τηρείστε τις προεκλογικές σας υποσχέσεις και υλοποιείστε τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, έχουμε βαρεθεί πια χρόνια τώρα να στέλνουμε επιστολές για τα αυτονότητα. Ως γονείς διεκδικούμε την εκπαίδευση των παιδιών μας, μην μας αναγκάζετε να διεκδικούμε και την αξιοπρέπειά τους!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 16/11 - 08:02
η ενοικίαση του πρώην κτιρίου της TUI...
η ενοικίαση του πρώην κτιρίου της TUI είναι παρόμοια διαδικασία με την ενοικίαση του κτιρίου Πίτση για το ΓΕΛ Ζηπαρίου... Για μία ακόμη φορά δικαιώνεται ο κ. Κυρίτσης με τις επιλογές του.... Το κτίριο της ΚΩΑΝ ήταν ιδανικό να στεγαστεί το 3ο Γυμνάσιο... Και κάποια στιγμή να αποφασίσει ο Δήμος να παραχωρήσει ΚΜ στην Περιφέρεια για να χριστούν και νέα σχολικά κτίρια... Δυστυχώς δεν υπάρχει σχεδιασμός στο Δήμο για κανένα τομέα, μόνο φωτογραφίες και βαρύγδουπες δηλώσεις...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 16/11 - 07:58
λάθος...
κ. Ρούφα κάνατε ένα πολύ κομβικό λάθος, δεν συνεργαστήκατε με τον κ. Κυρίτση για να υπάρξει ελπίδα για την Κω ... Η αποχώρησή σας πριν τις εκλογές δημιούργησε συνθήκες να βγει από την 1η Κυριακή ο σημερινός Δήμαρχος... Αδικήσατε την Κω και τον εαυτό σας..
Ανώνυμος
Ανώνυμος 16/11 - 02:26
ΟΜΟΣΤΑΒΛΗ ΜΕ ΘΕΟΔΟΣΗ
ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΣΤΑΒΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΕΔΩΣΕΣ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΘΕΟΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ? ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΩΣ ΣΟΥΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ
Πολιτικός αναλυτής
Πολιτικός αναλυτής 16/11 - 01:14
Πολιτική
Καλά σου είναι πιο παράτατα. Δεν παραιτήθηκες; ποιο όραμα και δράση ; με ποια ιδιότητα μηλας.; Αν σου αρέσει να πυροβολείς τον δήμαρχο με τον στιλο σου συνέχισε. Εσύ εκτιθεσε.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 15/11 - 22:29
Αδιαφορία για το μέλλον των παιδιών μας!
Γιατί έφυγες λίγο πριν τις εκλογές? Για να μην έχει επιλογές ο λαός της Κω. Και τώρα μιλάς, αφού έγινε η συμφωνία σας πραγματικότητα. Δεν το περιμέναμε από εσένα αυτό, ήταν χονδρό πούλημα.
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ 15/11 - 20:26
Εύγε κυρια μου!
Όλοι ξέρουν τι έχει κάνει η Ρούφα για αυτά τα παιδιά!
Προς προεκλογικές φωτοβολίδες
Προς προεκλογικές φωτοβολίδες 15/11 - 19:56
Σε μια φάση νόμιζα ότι αναφερόσουν στον κυρμιτση
Άραγε γιαυτό βγαίνει με 35%... 2 φορές!!! Και την τρίτη επίσης ΑΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΚΌΜΑ Η ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΤΟΥ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 15/11 - 19:23
προεκλογικές φωτοβολίδες...
κ. Ρούφα η κοινωνία της Κω αποδέχτηκε τις προεκλογικές φωτοβολίδες του Δημάρχου και για αυτό του έδωσε 60%. Τι θα δούμε στην επόμενη πενταετία ημιτελή έργα, διαπλοκή και πελατειακό σύστημα ...Σημαντικό η άδεια χρήσης εκπαιδευτηρίου αποτελεί προϋπόθεση για το ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Συνήθως γίνεται από τον ιδιοκτήτη πριν την ενοικίαση...

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ