Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Όταν ο Καραγκιόζης συνάντησε τον Ιπποκράτη τον Κώο - Το νέο εγχείρημα των Νικόλα Σπύρου, Ζωής Μαρίνου και Πανορμίτη Κώστογλου

18/06/2024
221 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Η δημιουργικότητα, το μεράκι και η αγάπη προς την παράδοση γέννησε μία νέα περιπέτεια για τον αγαπημένο και διαχρονικό καραγκιόζη. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του θεάτρου σκιών θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να ανταμώσει με τον Ιπποκράτη τον Κώο, τον πατέρα της ιατρικής.

Η ιδέα ανήκει στον ταλαντούχο Νικόλα Σπύρου που βρήκε ανοικτά αυτιά και μυαλά στην Ζωή Μαρίνου η οποία έχει αφιερωθεί στην διάδοση του Καραγκιόζη σε όλη την Ελλάδα.

« Έγραψα το βιβλίο για τον Καραγκιόζη και τον Ιπποκράτη. Είχα αυτή την ιδέα και την υλοποίησα. Δεν ήξερα όμως πως μπορεί να προχωρήσει. Συνάντησα την Ζωή Μαρίνου η οποία είναι φίλη της Κω και έχει έρθει πολλές φορές με τον Καραγκιόζη στο νησί μας.

 Εκείνη ενθουσιάστηκε με την ιδέα και πλέον έχουμε ολοκληρώσει το βιβλίο αλλά και το γύρισμα. Ήθελα με αυτό τον τρόπο να προσεγγίσω διαφορετικά την κουλτούρα του τόπου μας και να δείξω μία άλλη πλευρά.

 Είναι ιδιωτική η πρωτοβουλία και καλύπτεται με ιδιωτικούς πόρους από εμένα και τον Σκεύο Ξυλουρά τον Ψερίμνιο».

Για την νέα παράσταση που διαδραματίζεται στην Κω μας μίλησε και η κα. Ζωή Μαρίνου. « Όταν μου παρουσίασε την ιδέα του ο Νικόλας ενθουσιάστηκα και είπα ναι θα το προχωρήσουμε. Χαίρομαι γιατί θα αναδείξουμε την Κω με αυτό τον τρόπο και πολλά σημεία του νησιού. 

Είναι μαζί μας στο εγχείρημα και ο νεαρός Πανορμίτης Κώστογλου που τρέφει μεγάλη αγάπη για τον Καραγκιόζη και έχει λαμπρό μέλλον στο θέατρο σκιών. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από τις Εκδόσεις Χατζηλάκος μαζί με την παράσταση που γυρίσαμε στην αίθουσα Ευαγγελίστριας Ασφενδιού. Θα ταξιδέψει μαζί μου σε όλη την Ελλάδα όπου πηγαίνω για το θέατρο. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και χαίρομαι που συνεργάστηκα με τον Νικόλα και τον Πανορμίτη».

Ο Πανορμίτης Κώστογλου είναι ένας έφηβος του τόπου μας που έχει πάθος με το θέατρο σκιών αντί για τα κινητά και τα παιχνίδια. « Είχα δει μία παράσταση και αμέσως αγάπησα τον Καραγκιόζη. Παίζω αλλά και φτιάχνω φιγούρες. Μου αρέσει να ανεβάζω παραστάσεις στην Κω και φυσικά είναι κάτι που θα ήθελα να ακολουθήσω και στο μέλλον».

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑνώνυμοςTONY
ΑνώνυμοςTONY 18/06 - 15:02
μπραβο πανορμιτη
TO MEGALYTERO TALENTO SYGXARHTHRIA

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ