Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Π. Πετρής: Διευκρινίσεις σχετικά με τα επιτρεπόμενα απορρίμματα και ποιες οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει ο πολίτης

12/07/2022
174 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο μας, με τα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας σε όλο το νησί της Κω επικοινώνησε μαζί μας ο κ. Πέτρος Πετρής για το ζήτημα των απορριμμάτων.  

Απαγορεύεται η ρίψη οικοδομικών υλικών – Υπολειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας  

« Η υπηρεσία καθαριότητας δουλεύει με άριστα το 10 στο 6,5 εξαιτίας της υποστελέχωσης του τμήματος. Όμως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν απορρίμματα τα οποία δεν αναλαμβάνει η υπηρεσία του Δήμου Κω, παρά μόνο ιδιωτικές εταιρείες. Πρόκειται για οικοδομικά υλικά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνει η υπηρεσία καθαριότητας να μεταφέρει. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να απευθυνθούν σε ιδιωτική εταιρεία και να πληρώσουν για την μεταφορά των οικοδομικών υλικών». 

Μεταφορά ογκωδών αντικειμένων κατόπιν ραντεβού  

Σε ότι αφορά τα ογκώδη αντικείμενα ο κ. Πετρής μέσω της εφημερίδας απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην τα πηγαίνουν στους πράσινους κάδους αλλά να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικό με την υπηρεσία, όπου τα στελέχη θα παραλάβουν τα ογκώδη σκουπίδια απευθείας από την ιδιοκτησία του κάθε πολίτη. 

« ΜΕ ένα τηλέφωνο στην υπηρεσία καθαριότητας 22420 24515 ή στην γραμμή του δημότη στο 22420 21111 οι πολίτες ενημερώνουν για τα ογκώδη απορρίμματα και η υπηρεσία αναλαμβάνει συγκεκριμένη ημέρα και ώρα να παραλάβει απευθείας και δωρεάν από την ιδιοκτησία και όχι από τους πράσινους κάδους». 

Μάλιστα ο κ. Πετρής παρέθεσε και πρόσφατες φωτογραφίες από διάφορα σημεία του νησιού με τα ογκώδη αντικείμενα και οικοδομικά υλικά. Σε κάθε περίπτωση, να τονίσουμε ξανά ότι υπάρχουν άλλοι κάδοι μόνο με απορρίμματα που δυστυχώς είναι γεμάτοι. Άμεσα θα πρέπει να βρεθεί μία λύση καθώς η εικόνα δεν τιμά την Κω και η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Ήδη τα παράπονα των μόνιμων κατοίκων και τουριστών είναι τόσο έντονα, κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 12/07 - 21:21
Οξω!!!!!
Ανικανοι χαραμοφαηδες

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ