Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Π. ΤΑΛΛΑΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 - Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

10/09/2023
422 Εμφανίσεις
7 Σχόλια

Βρισκόμαστε 4 εβδομάδες ακριβώς πρίν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ημέρα όπου όλοι εμείς οι κάτοικοι αυτού του νησιού θα κληθούμε να επιλέξουμε ποια θα είναι η Δημοτική Αρχή για τα επόμενα πέντε χρόνια .

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μετέχοντας σε μία από τις παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τη Δημοτική αρχή γιατί νομίζω ότι το να ασκεί κανείς κριτική και ενίοτε να αντιπαρατίθεται είναι ωφέλιμο όταν έχει αποτέλεσμα .Και αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει, όταν βρεθεί κανείς εντός συλλογικών οργάνων που θα του δώσουν τη δυνατότητα να δεί αν μπορεί πραγματικά να είναι αποτελεσματικός. Οτιδήποτε άλλο καταλήγει να είναι μία κριτική καφενειακού χαρακτήρα. 

Όλοι είμαστε ενεργοί πολίτες στο βαθμό που μπορεί ο καθένας και έτσι και εγώ σαν ενεργός πολίτης αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τη παράταξη του Γιώργου Κυρίτση , να γίνω μέρος της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Η μέχρι σήμερα πορεία της σημερινής Αρχής ,είναι μία πορεία που είχε αρχικά όλα τα διαπιστευτήρια για να χαρακτηριστεί ως επιτυχής μετά από 4 χρόνια .

Όμως το αποτέλεσμα σήμερα είναι οφθαλμοφανές σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού και ιδιαίτερα στο τρίγωνο του πρώην Δήμου Ηρακλειδών στην Αντιμάχεια το Μαστιχάρι , τη Καρδάμενα και τη Κέφαλο. Και είναι τόσο απογοητευτικό.

Αντιμάχεια :

Πέρασαν 4 χρόνια χωρίς καμία παρέμβαση και με εκπλήσσει το γεγονός ότι η Δημοτική αρχή επιβραβεύει τις προσπάθειες που κατέβαλε Ο πρόεδρος της Κοινότητας για την επίλυση του προβλήματος του νερού με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ ΚΩ. Και διατυμπανίζει ότι λύθηκε το πρόβλημα .Πώς λύθηκε αφού όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει αλλά φέτος για πρώτη φορά είχαμε και στο Μαστιχάρι πρόβλημα με το νερό. Άρα το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε , αλλά επεκτάθηκε και στο Μαστιχάρι.

Προφανώς κάτι γνωρίζουν και για αυτόν το λόγο ο δήμος πλέον για να υδροδοτήσει νέες ιδιοκτησίες εντός σχεδίου πόλεως Μαστιχάρι ζητάει πλέον υπεύθυνη δήλωση από το Δημότη με την οποία απαλλάσσεται η ΔΕΥΑ ΚΩ από τις ευθύνες της. Και αν δεν ευθύνεται η επιχείρηση , τότε ποιος ευθύνεται για τα προβλήματα και την έλλειψη νερού ?

Η εικόνα που αντιμετωπίζει κανείς στους δύο κόμβους του χωριού είναι αποκαρδιωτική .Βέβαια η πρώτη αιτιολογία που ακούγεται είναι πως οι κόμβοι ως τμήματα επαρχιακού είναι στην αρμοδιότητα του Επαρχείου .

Σύμφωνοι , είναι στην αρμοδιότητα του Επαρχείου , όμως κινήθηκε ποτέ η Δημοτική αρχή να αναλάβει τη πρωτοβουλία σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη του Επαρχείου για τον εξωραισμό του χώρου μιάς και αυτός είναι ο καθρέπτης του νησιού για τους επισκέπτες μας ?

Η εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες δε τιμά κανένα μας.

Και έρχομαι στο ένα και μοναδικό έργο της Δημοτικής αρχής που ξεκίνησε πρίν δύο-τρείς μήνες: 

Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ Της ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ.

Και αναφέρω ότι αυτό ήταν το έργο η καθαίρεση και όχι η ανάπλαση που ξεκίνησε μετά τη κατεδάφιση των δύο κτιρίων.

Κατεδαφίστηκαν δύο κτίρια εμβληματικού χαρακτήρα για την ιστορία του χωριού μας για να γίνει ένα πάρκο αμφιβόλου αναγκαιότητας και το πιο σημαντικό χωρίς καμία διαβούλευση με τους φορείς .Λές και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα της Αντιμάχειας.

Η ειρωνεία είναι ότι λίγο πιο κάτω επί του κεντρικού δρόμου κοντά στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου ,υπάρχει ένα άλλο πάρκο αφημένο στη τύχη του . Αυτό το πάρκο ανήκει στο Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί στον πρώην Δήμο Ηρακλειδών από το 2002 μόνο ως προς της χρήση του.

Το 2019 ο Πρόεδρος της Κοινότητας έδωσε την ονομασία πάρκο Ηλία Τάλλαρου προς τιμή του Τέως Κοινοτάρχη Αντιμάχειας .Πέραν όμως από αυτή τη κίνηση εντυπωσιασμού δεν έγινε τίποτα για τον εξωραισμό του ευρύτερου χώρου. Άραγε όταν λήξει το συμβόλαιο παραχώρησης του ακινήτου από το Δημόσιο θα πάψει και η ονομασία αυτού? Και προφανώς το ερώτημα τίθεται όχι γιατί αγωνιούμε για τη συνέχιση της ονομασίας του πάρκου , αλλά γιατί το θέμα αυτό επιβεβαιώνει και αποδεικνύει τη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Δημοτική αρχή όλα τα θέματα στα χωριά μας.

Μαστιχάρι 

Το μόνο που έγινε είναι να ξηλωθεί το πράσινο στη πλατεία του λιμανιού και να τοποθετηθούν βότσαλα που όμως έπειτα γέμισαν και αυτά με άγρια χόρτα.

Ούτε ένας δρόμος δεν χαράχτηκε στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου πόλεως. Μόλις που ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση όπως προέβλεπε το σχέδιο στα ανατολικά του χωριού (Ο.Τ. 47) που και αυτό είχε ξεκινήσει η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ . Δε θα αναφέρω τις πρόχειρες ασφαλτοστρώσεις σε δύο μονάχα σημεία του χωριού , ούτε στις κακοτεχνίες σε τρείς δημοτικές οδούς που έγιναν σταμπωτά δάπεδα χωρίς καμία πρόβλεψη για την απορροή των ομβρίων υδάτων, έργο που έγινε χωρίς 
προγραμματισμό ,κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου , δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Ηλεκτροφωτισμός ανύπαρκτος στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού ακόμα και τώρα με το παραλιακό πεζόδρομο να βρίσκεται σε συσκότιση μεσούσης της τουριστικής σαιζόν. Το φαινόμενο της συσκότισης πάντως επικράτησε σε όλο το νησί ακόμα και στη πόλη της Κώ τα τελευταία δύο χρόνια. 

Και ερχόμαστε στο μείζον θέμα , τα φύκια .

Η φετινή κατάσταση του λιμανιού δεν έχει προηγούμενο σε όλη την περίοδο ύπαρξης αυτής της υποδομής..

Ποτέ δεν βρέθηκε το λιμάνι σε τέτοια άθλια κατάσταση από την εγκατάλειψη της δημοτικής αρχής. Ο τρόπος με τον οποίο η δημοτική αρχή αντιμετώπισε το πρόβλημα, μετέτρεψε όλη τη παραλιακή ζώνη του Μαστιχάρι σε μία χωματερή απόθεσης φυκιών .

Η εικόνα που καθημερινά αντικρίζουν ακόμα και τώρα χιλιάδες επισκέπτες μας είναι όχι απλώς απογοητευτική αλλά προκαλεί οργή και αγανάκτηση για όποιον βρεθεί στο χωριό . 


Συμπέρασμα :

Το να πούμε ότι σήμερα ότι είναι σα να μη πέρασε μία μέρα από το Μάιο του 2019 θα είναι ψέμα μιάς και σαφέστατα το 2019 η δημοτική αρχή παρέλαβε τα χωριά μας σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που βλέπουμε σήμερα. 

Μπορώ να πώ ότι η νύν Δημοτική αρχή κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες περισσότερο για να πείσει ότι πάραξε έργο, παρά για τα ίδια τα έργα.

Μία Δημοτική Αρχή που μπορεί να είχε τη βούληση , αλλά κρίνεται πλέον ανεπαρκής και αυτό είναι περισσότερο από προφανές.

Η εικόνα του νησιού μας μιλά από μόνη της , και σίγουρα αν είχε μιλιά αυτός ο ευλογημένος τόπος θα βροντοφώναζε : 

Φτάνει μη με θυσιάζετε άλλο ,στο βωμό στου πολιτικού εγωισμού και της αντιπαράθεσης.

Μη λησμονάτε την ιστορία μου.

Είναι δεδομένο πλέον - και σήμερα υπάρχει μέτρο σύγκρισης- ,ότι με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ το πρόγραμμα μας αλλά πάνω από όλα με τόλμη , επάρκεια και αποφασιστικότητα που διακρίνει τη παράταξη μας θα προχωρήσουμε μπροστά στην υλοποίηση του προγράμματος μας και την επίλυση των προβλημάτων με στόχο την αναβάθμιση του τόπου μας.

Και είναι επίσης οφθαλμοφανές ότι όποιο έργο έχει υλοποιηθεί και έχει αφήσει το στίγμα του το τόπο μας τα τελευταία 20 χρόνια είναι έργο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. (σε ότι αφορά τη πόλη της Κώ βέβαια).

Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ και να επικεντρωθώ σε ένα σημαντικό θέμα .

Θεωρώ δεδομένο και αλοίμονο αν δεν είναι έτσι ,ότι όλοι εμείς που αποφασίσουμε θα θέσουμε τον εαυτό μας στη κρίση των συμπολιτών μας είναι γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το τόπο μας .

Βλέπω , ακούω και διαβάζω απόψεις ,θέσεις και εισηγήσεις που προσδίδουν ταυτότητες :

Eμείς και Aυτοί. 

Ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι αυτοί? Εμείς είμαστε οι καλοί που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με γνώμονα να μη θιγούν τα κακώς κείμενα και να μή δημιουργήσουμε ρήξη με τους ψηφοφόρους μας και αυτοί είναι οι κακοί γιατί με την ιστορία τους απέδειξαν ότι είχαν τη τόλμη να συγκρουστούν προκειμένου να πετύχουν το έργο τους για το καλό του τόπου. Αυτή είναι η ερμηνεία του «εμείς και αυτοί»

Ομολογώ ότι αυτό το χαρακτηριστικό των τοπικών εκλογών έχει ενταθεί τις τελευταίες τετραετίες κατατάσσοντας μας σε «στρατόπεδα» ικανών και ανίκανων. Και ανταλλάσσονται κοσμητικά επίθετα από τους μεν προς τους δε και αντίθετα, λές και οι μισοί θέλουν το καλό του τόπου μας και οι άλλοι μισοί το κακό του.


Αγαπητοί συμπολίτες όσο θα καλλιεργείται και θα διαιωνίζεται αυτή η αντίληψη και νοοτροπία είναι πλέον βέβαιο ότι δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει αποτέλεσμα σοβαρό που να αποτυπώνεται στο τόπο μας από καμία δημοτική αρχή.

Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και επιβάλουν από εμάς να είμαστε ένα σώμα και μέσα από συλλογικές προσπάθειες, άσχετα σε ποιο «στρατόπεδο» ανήκουμε, να δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας για να τα λύσουμε. Πρέπει να θέσουμε τα θέλω μας τα εγώ μας και τις προσωπικές φιλοδοξίες μας στην άκρη και να τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι .

Να παλέψουμε να νικήσουμε επιτέλους αυτή τη νοοτροπία του βολέματος του ρουσφετιού και του ωχαδερφισμού και να βάλουμε τις βάσεις έτσι ώστε τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας να ζήσουν σε ένα τόπο και μία τοπική κοινωνία Δικαίου και αξιοκρατίας.

Ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο που ότι και αν του προσφέρουμε μας το ανταποδίδει διπλά .Και σίγουρα η σημερινή εικόνα δε τιμά ούτε εμάς ούτε την ιστορία αυτού του τόπου.


Για αυτούς του λόγους θα ήθελα αυτές οι Δημοτικέ εκλογές να είναι η απαρχή για την αλλαγή αυτής της νοοτροπίας που μας έχει φέρει σε αυτή τη κατάσταση .

Η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να μας βρεί ενωμένους και όχι διχασμένους ,και να αγωνιστούμε ο καθένας με τις δυνατότητες του από το δικό του μετερίζι , από όποιο χώρο και να προέρχεται και να πάμε τη Κώ εκεί που της αξίζει , ένα διεθνές κέντρο πολιτισμού και ιατρικών επιστημών , που θα είναι σημείο αναφοράς και προορισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Νομίζω ότι μπορούμε, όλοι μαζί.

Η ΚΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ


Παναγιώτης Ηλ. Τάλλαρος 

Αρχιτέκτονας –Επιχειρηματίας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 

με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 7
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/09 - 15:31
Κάποιος που ξέρει..
Όταν θα υπάρξει καθημερινή τριβή τότε θα διαπιστώσεις με ποιον έχεις να κάνεις ... Βέβαια μετά δεν θα υπάρχει δικαιολογία ,γιατί ο επικεφαλή σας έχει δώσει δείγματα γραφής....! Ας πρόσεχες!!!!!!!
Ανώνυμοςκατοικος
Ανώνυμοςκατοικος 11/09 - 14:50
αποψη β
βρε Τακη μου αφου δεν τοχεις οσες φορες εχεις δωσει μενεις εκτος θυμασε οταν ηταν το τριγωνο με δικο του Δημαρχο παλι δεν βγηκες μονος ησουν στο γραφειο των χαμενων το βραδυ δεν εχεις αποφασισει τι θες για το χωριο μια ετσι μιια γιουβετσι
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/09 - 10:14
Τέλος
Λάθος επιλογή αλλά ας πρόσεχες!!Πιο τοξικός από τον επικεφαλής σου δεν ξανά εζησε η Κως!!!!Μετά τις εκλογές έρχονται εξελίξεις!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/09 - 08:37
Κυρίτσης-τέλος
Τάκη, όταν καθίσεις και συζητήσεις διεξοδικά με τον επικεφαλής σου, θα δεις ότι διαφωνείτε σε όλα. Στις 09/10 τα νεότερα.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/09 - 05:47
Χαχαχαχαχα
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΝ
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΝ 10/09 - 23:18
ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ.ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟ
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ 10/09 - 23:16
ΕΙΣΑΙ ΦΑΦΛΑΤΑΣ
.ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΠΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ