Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Π. Τοκούζης: Η τουριστική σεζόν θα πάει καλά και για τα τουριστικά καταλύματα

19/03/2023
192 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε μιλώντας στο skyrodos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

Όπως τόνισε, η φετινή σεζόν αναμένεται να είναι πολύ καλή και ίσως και καλύτερη από την περσινή. «Μέχρι τώρα οι κρατήσεις δείχνουν πως η τουριστική σεζόν του 2023 θα είναι πάρα πολύ καλή.

Τα ξενοδοχεία και ειδικά αυτά που εφαρμόζουν το πρόγραμμα all inclusive θα πάνε καλά και θα βοηθηθούμε και εμείς, τα μικρά καταλύματα», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Τοκούζης. Ερωτηθείς σχετικά με τις αγορές που πάνε καλά, ο κ. Τοκούζης δήλωσε πως όλες, αλλά κυρίως οι παραδοσιακές αγορές δείχνουν να εξελίσσονται θετικά. Ωστόσο, παραμένει άλυτο το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και στα τουριστικά καταλύματα.

Συγκεκριμένα, το χειρότερο όπως είπε ο κ. Τοκούζης, είναι πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα για να μένει το προσωπικό που έρχεται για εργασία στη Ρόδο από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας.


Όσο για την απασχόληση εργαζομένων από τρίτες χώρες, ο κ. Τοκούζης είπε χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί λύση.
«Δυστυχώς σε αυτό το θέμα έχουμε πρόβλημα και πρέπει να πάρουμε πραγματικά σοβαρές αποφάσεις για το τι θέλουμε και πώς μπορεί να προχωρήσει η κατάσταση. Δεν έχουμε εργαζόμενους.


Οι λύσεις που συζητούνται, δηλαδή το προσωπικό από τρίτες χώρες, δεν ενδείκνυνται. Ακόμη, δεν υπάρχουν δωμάτια για να μείνει το προσωπικό. Μας ρωτούν από τη Βόρεια Ελλάδα για αυτό.
Η πολιτεία πρέπει να δώσει λύσεις», ανέφερε ο κ. Τοκούζης.Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ