Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ομόφωνα ενέκρινε η Επιτροπής Διαβούλευσης την πρόταση παραχώρησης για την έκταση στον Ναυτικό Όμιλο

30/05/2023
169 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 30/5 η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για την πρόταση παραχώρησης της έκτασης στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου στον Δήμο Κω , όπου ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση της ΕΤΑΔ και έτσι αναμένεται να περάσει και η απόφαση από το Δηοτικό Συμβούλιο Κω, ώστε να επιστραφεί στην ΕΤΑΔ και να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΔ

Η τελική πρόταση της ΕΤΑΔ αναφέρεται σε παραχώρηση έναντι ανταλλάγματος, τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 963 και του ακινήτου με Α.Β.Κ. 964 Ν. Δωδεκανήσου στον Δήμο μας, σύμφωνα με την μελέτη ήπιας χρήσης για την αξιοποίηση τμήματος του ακινήτου και την οικονομοτεχνική μελέτη, όπως κατατέθηκαν από τον Δήμο μας και όπως αυτά αξιολογήθηκαν από την ΕΤΑΔ. 

Η ΕΤΑΔ αναφέρει στην σχετική επιστολή του Εντεταλμένου Συμβούλου & Εκτελούντα Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Παναγιώτη Μπαλωμένου, από 12/5/2023, ότι, βάσει του άρθρου 196 του Ν.4389/2016 και σύμφωνα με τον κανονισμό εκμισθώσεων, μισθώσεων, παραχωρήσεων, εκποιήσεων, ανταλλαγών, αγορών και αντιπαροχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.», η παραχώρηση χρήσης δύναται να εξεταστεί μόνο υπό το πρίσμα της μίσθωσης. 

Σε αυτό το πλαίσιο συνοψίζει την πρόταση της για την προς παραχώρηση περιοχή, για διάστημα 25+5 ετών, με χρήσεις όπως αναφέρονται στη Μελέτη του ΤΕΕ ή αντίστοιχες με αυτές, με δυνατότητα υπομίσθωσης από το Δήμο Κω, ως εξής:

  1. Ως αντικείμενο της μίσθωσης, παραχώρηση 65 στρεμμάτων (όπως αναφέρονται στο επισυναπτόμενο σχέδιο της προς παραχώρηση έκτασης), τα οποία αποτελούνται από τμήμα του ακινήτου με ΑΒΚ 963 Κω και το σύνολο του ακινήτου με Α.Β.Κ. 964 Κω Ν. Δωδεκανήσου.
  2. Όσον αφορά το τμήμα των 3.232τ.μ., το οποίο βρίσκεται εντός του οικισμού της Νέας Αλικαρνασσού, αυτό περιλαμβάνεται στη μίσθωση με την προϋπόθεση ότι εντός 5ετίας το αργότερο, θα έχει ολοκληρωθεί η πολεοδομική μελέτη από τον Δήμο Κω για την αξιοποίησή του. Στην περίπτωση αυτή θα επαναξιολογηθεί το αντάλλαγμα, ανάλογα με τη χρήση που θα προβλέπεται στην πολεοδομική μελέτη και πιθανό έσοδο που θα αποφέρει αυτή. Σε διαφορετική περίπτωση, το τμήμα θα επιστρέψει στην ΕΤΑΔ. 
  3. Το ετήσιο μίσθωμα αφορά: στο 50% επί των συνολικών εσόδων του Δήμου από την αξιοποίηση της περιοχής, με ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα 100.000€, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), όπως αυτός προσδιορίζεται εκάστοτε από την αρμόδια αρχή, πλέον μιας ποσοστιαίας μονάδας (ΔΤΚ+1%).Σε περίπτωση δε όπου το ποσοστό αυτό είναι κατώτερο του 2%, η αναπροσαρμογή ορίζεται κατ’ ελάχιστο στο ποσοστό αυτό 2% επί του εκάστοτε καταβαλλομένου ελάχιστου εγγυημένου μισθώματος.
  4. Ως εγγύηση ζητείται να καταβληθεί ποσό 100.000€, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως, ώστε να ισούται πάντα με ένα ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα.
  5. Όσον αφορά στην υφιστάμενη Μίσθωση ΕΤΑΔ του ακινήτου με Α.Β.Κ. 964 έκτασης 4000μ2 , ο Δήμος Κω θα υπεισέλθει σε αυτή, κατόπιν σχετικής συναίνεσης του μισθωτή, την οποία προφανώς εκτιμούμε ότι θα έχουμε. Σε περίπτωση κωλύματος η ΕΤΑΔ θα προβεί στις όποιες απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση καταγγελία αυτής, μέχρι την ολοκλήρωση των οποίων, το αποδιδόμενο μίσθωμα στην ΕΤΑΔ από τον υφιστάμενο μισθωτή θα εξαιρείται του προαναφερθέντος μισθώματος.

Ο

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 31/05 - 01:02
ποιο στημένο δεν γίνεται !!!!!
ποιο στημένο δεν γίνεται !!!!! Εκτός πραγματικότητας .....
Αναγνώστες
Αναγνώστες 30/05 - 20:41
Απορια
Αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχει η Εκκλησία με πολιτικά προβλήματα σε πολιτικές συνεδριάσεις. Η Εκκλησία είναι πνευματικός ταγός και έχει τα δικά της θρησκευτικά και κοινωνικά καθήκοντα . Πέρα από ντόπια πολιτικά κόμματα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ