Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Παράπονα των επιχειρηματιών της διασκέδασης στην Κω για το νυχτερινό ωράριο λειτουργίας της μουσικής

30/07/2022
1507 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

"Εάν δεν αλλάξει η κατάσταση, η διασκέδαση στην Κω, σύντομα θα θυμίζει νεκροταφείο"

Σε ρυθμούς "high season" κινείται εδώ και αρκετές ημέρες η Κως, με τις αφίξεις να "καλπάζουν" και τις πληρότητες σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα, να ξεπερνούν το 90%, πιστοποιώντας ότι παρά τις όποιες αντιξοότητες έχει κληθεί να αντιμετωπίσει το Νησί (οικονομική κρίση, μεταναστευτικό, σεισμός, κορωνοϊός, ακρίβεια κ.α.), ο Τουρισμός ακολουθεί μια ακμάζουσα διαδρομή τις τελευταίες δεκαετίες, δυσανάλογη βέβαια, (για να λέμε και την αλήθεια) με τις υποδομές του Νησιού (ηλεκτρισμός, ύδρευση, υγεία κ.α) που "τεστάρονται" κάθε Καλοκαίρι...

Νέα τουριστικά καταλύματα, "ξεφυτρώνουν" κάθε χρόνο, νέοι προορισμοί εντάσσουν την Κω "στον χάρτη τους" και όπως είναι λογικό, είτε έμμεσα, είτε άμεσα, το μεγαλύτερο μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Νησιού, έχει επηρεαστεί θετικά με την πάροδο των χρόνων, ωστόσο πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις...

Η "νυχτερινή διασκέδαση", είναι σίγουρα μια από αυτές, καθώς η όποια σύγκριση, της σημερινής κατάστασης, με αυτή παλαιότερων χρόνων (δεκαετίες), είναι "σκληρή", κυρίως για όσους έζησαν τις εποχές αυτές, με τους δρόμους (έξω από τα καταστήματα) "πλημυρισμένους" από κόσμο, τις ουρές έξω από τα κλαμπ ατελείωτες και την διασκέδαση να τελειώνει με το πρώτο φως της ημέρας (κάποιες φορές και αργότερα)...

Τα υψηλά ντεσιμπέλ, "εμφανίζονται" ως ο "κύριος ύποπτος" για τον κορεσμό του κλάδου, όμως για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αυτά δεν έχουν αλλάξει και πολύ σε σχέση με τότε... Αυτό που περισσότερο έχει αλλάξει, είναι ο προσανατολισμός του Νησιού, που έχει στραφεί σε άλλου τύπου τουρισμό (οικογένειες, ηλικιωμένους κτλ), παραγκωνίζοντας σημαντικά τις νεαρές ηλικίες και κατά συνέπεια τις ανάγκες τους.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ως προσανατολισμό του Νησιού, εννοούμαι, τη συναίνεση της πλειοψηφίας των κατοίκων και των επιχειρηματιών, καθώς και των εκάστοτε Αρχών του τόπου προς μία κατεύθυνση, που στην συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκουν την "εφαπτομένη" στο τρίπτυχο, θάλασσα, φαγητό και... ύπνο.

Στον αντίποδα και... στην άκρη του "τραπεζιού", οι επιχειρηματίες της νυχτερινής διασκέδασης, με μοναδικό σύμμαχο τη "νεολαία" προσπαθούν να κρατήσουν αναμμένο το "καντήλι" της νυχτερινής ζωής στο Νησί, πολλές φορές ξεπερνώντας ακόμα και τους νόμους...

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το Καλοκαίρι, η μουσική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούν σε εξωτερικό χώρο επιτρέπεται μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, σε κλειστό χώρο μέχρι τις 2, ενώ για τα κέντρα διασκέδασης (κλειστός χώρος) δεν υπάρχει ωράριο. Βέβαια, το ωράριο διακυμαίνεται από τόπο σε τόπο, ανάλογα με τις αποφάσεις του Δήμου της περιοχής, ο οποίος μπορεί δώσει χρονική παράταση. Στην Κω συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δώσει παράταση μίας ώρας στις επιχειρήσεις που κατόπιν αιτήσεως μπορούν να έχουν μουσική, μέχρι τη 01:00. 

Όπως μας λένε χαρακτηριστικά, κάποιοι από τους επιχειρηματίες, είναι πρωτοφανές για τουριστικό νησί να κλείνει η μουσική στις 12 και στη 1 η ώρα, ενώ επισημαίνουν ότι αν συνεχίσουν να είναι τόσο αυστηροί οι νόμοι σχετικά με το ωράριο χρήσης μουσικής, πολύ σύντομα, η νυχτερινή διασκέδαση της Κω θα θυμίζει “νεκροταφείο”.

Όντας από τους κλάδους που έχουν χτυπηθεί όσο λίγοι, από την πανδημία και βλέποντας τους τζίρους μειωμένους και δυσανάλογους με τις προοπτικές του Νησιού, ζητούν επιείκεια στην εφαρμογή των νόμων και μικρή παράταση του ωραρίου χρήσης μουσικής, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουν καλύτερα και κυρίως με ηρεμία και να προσφέρουν με τη σειρά τους, την επιλογή σε ντόπιους και επισκέπτες να διασκεδάσουν, όπως αρμόζει σε ένα τουριστικό νησί.

Στη "μέση" και στον ρόλο του διαιτητή, η Αστυνομία, η οποία κυριολεκτικά, δεν προλαβαίνει τις κλήσεις για καταγγελίες είτε αυτές προέρχονται από κατοίκους που ενοχλούνται, είτε από επαγγελματίες που θέλουν υποδείξουν παραβάσεις συναδέλφων τους, με αποτέλεσμα να πραγματοποιεί καθημερινά ελέγχους και να βεβαιώνει παραβάσεις και πρόστιμα, στις επιχειρήσεις που παρανομούν.


ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ: ΑΛΛΗΛΟΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω, Ταξίαρχος κ. Λουκάς Θάνος, τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι "αλληλομηνύσεις", ανάμεσα στα νυχτερινά και όχι μόνο, καταστήματα του νησιού. «Συνήθως – είπε- δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε από μόνοι μας ελέγχους, αφού οι μηνύσεις είναι καθημερινά δεκάδες, ανάμεσα στα καταστήματα, αλλά και από πολίτες. Υπάρχουν αυτοί που δεν σέβονται κανέναν, αλλά έχουμε και σωστούς επιχειρηματίες που τηρούν τους νόμους και δεν προκαλούν. Μετά από τις καταγγελίες, γίνεται ο έλεγχος από μικτά κλιμάκια και βεβαιώνεται τυχόν παράβαση. Βέβαια, ο έλεγχος δεν σταματά μόνο στην συγκεκριμένη επιχείρηση που θα καταγγελθεί, αλλά και στις υπόλοιπες, πλησιέστερες. Οι παραβάσεις αφορούν, είτε για την χρήση μουσικής μετά του επιτρεπόμενου ωραρίου, είτε για την ένταση της μουσικής. Μπορεί να υπάρχουν παράπονα από τους επιχειρηματίες, καθώς μας λένε ότι πρέπει να δουλέψουν και αυτοί και δεν μπορούν με αυτό το ωράριο, όμως δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να τηρούμε τους νόμους. Δεν μπορούμε να κάνουμε δυστυχώς, τίποτα άλλο». 

O Tαξίαρχος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει υποστελέχωση στην Υπηρεσία της Κω, όμως όπως τόνισε, το υπάρχον προσωπικό, καταβάλλει υπερπροσπάθεια, έτσι ώστε να κυλούν όλα, όσο γίνεται ομαλότερα και είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των στελεχών του.


Κ. ΚΟΥΖΟΥΚΑΣ: ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 

Ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Κώστας Κουζούκας, μας ανέφερε ότι φέτος έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για τη χρήση μουσικής, μετά του επιτρεπόμενου ωραρίου.

«Υπάρχουν – είπε – μικτά κλιμάκια από την ΕΛ.ΑΣ, την Τουριστική Αστυνομία και την Δημοτική Αστυνομία που βγαίνουν έξω συχνά για ελέγχους, καθώς οι καταγγελίες πολιτών, αλλά και επιχειρηματιών, έχουν αυξηθεί φέτος. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, γιατί πέρυσι, λόγω κορωνοϊού δεν λειτουργούσαν οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων, ενώ φέτος λειτουργούν κανονικά. Για το Χειμώνα, το ωράριο λειτουργίας μουσικής είναι μέχρι τις 23:00, ενώ για το καλοκαίρι μέχρι τις 24:00, ωστόσο η επιχείρηση μπορεί να πάρει παράταση για χρήση μουσικής μέχρι τη 1:00. Κάνει αίτηση στο Δήμο, και εφόσον πληροί τις προδιαγραφές, τότε παίρνει την παράταση μίας ώρας. Μπορεί να κάνει όσες αιτήσεις θέλει, δεν υπάρχει περιορισμός και συνήθως δίνονται σε όλους».

Ο κ. Κουζούκας, μας ενημέρωσε ότι μετά από 3 βεβαιώσεις παραβάσεων, η επιχείρηση μπορεί να κλείσει, ωστόσο οι επιχειρηματίες, εάν συμβεί αυτό, ακολουθούν την νομική οδό και καταθέτουν “αντίρρηση” στο δικαστήριο, παίρνοντας έτσι "παράταση" για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση και επιλέγουν να κλείσουν την επιχείρησή τους, μόλις τελειώσει η σεζόν.

Ως μία λύση στο πρόβλημα, ο κ. Κουζούκας, θεωρεί ότι θα ήταν να μεταφερθούν όλες οι επιχειρήσεις διασκέδασης σε μία περιοχή, μακριά από κατοικημένες περιοχές, ώστε να μην ενοχλούν κανέναν και να μπορούν να παίζουν μουσική, μέχρι ότι ώρα θέλουν.


Σ. ΒΛΑΧΟΥ: Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Ευθύνες στην Αντιπολίτευση επιρρίπτει η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σέβη Βλάχου, για την μη επέκταση του ωραρίου λειτουργίας στη μουσική.

Όπως μας ενημέρωσε, η λειτουργία της μουσικής προβλέπεται για μέχρι τη 1 για ανοιχτούς χώρους και μέχρι τις 2 για κλειστούς.

«Έχει δοθεί – τόνισε – παράταση μίας ώρας από την Δημ. Αρχή (μέχρι τη 1) και παρά το γεγονός ότι είχαμε την διάθεση για περαιτέρω παράταση, αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία στην σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός το οποίο δεν κατέστη δυνατό, εξαιτίας της αρνητικής στάσης της Μειοψηφίας.

Το παραπάνω ωράριο ισχύει και για ειδικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και παραστάσεις και δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί περαιτέρω παράταση, ούτε για μία φορά. Οι αιτήσεις για την χρήση μουσικής, που αφορούν ολόκληρη την θερινή περίοδο, κατατίθενται στις κατά τόπους κοινότητες, ενώ αν πρόκειται για μεμονωμένη εκδήλωση, στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής.

Το πρόβλημα με το ωράριο, είναι πανελλαδικό, όπως έχετε διαπιστώσει, με πολλούς Δήμους σε τουριστικές περιοχές, αλλά και στην παραλιακή της Αθήνας, να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, λόγω έλλειψης ζώνης διασκέδασης. Δυστυχώς, προκύπτουν αυτά τα ζητήματα όταν υπάρχουν χώροι εστίασης, μέσα σε κατοικήσιμες γειτονιές».


Ν. ΣΒΥΝΟΥ: ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ντίνα Σβύνου, μας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα παράπονα από τους τουρίστες των ξενοδοχείων, όσον αφορά την μουσική, προτείνοντας να δίνεται η δυνατότητα παράτασης της μουσικής, κατά περίπτωση και ανάλογα την περιοχή που βρίσκεται η επιχείρηση.

«Προσωπικά, αλλά και από τα μέλη μας, δεν έχω λάβει ιδιαίτερα παράπονα από τους πελάτες μας, για τη χρήση μουσικής. Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί, τόσο τους επιχειρηματίες, όσο και τους κατοίκους – εργαζόμενους που θέλουν και αυτοί από την πλευρά τους να ξεκουραστούν. Το ιδανικότερο θα ήταν, να βρίσκονταν όλες αυτού του τύπου οι επιχειρήσεις, σε μία περιοχή, μακριά από τον αστικό ιστό, όπου δεν θα ενοχλούσαν κανέναν και θα έπαιζαν μέχρι ότι ώρα ήθελαν, ωστόσο επειδή είναι δύσκολο να γίνει αυτό, από εδώ και πέρα, το καλύτερο θα ήταν να δίνεται παράταση, κατά περίπτωση, δηλαδή ανάλογα το που βρίσκεται μία επιχείρηση. Αν για παράδειγμα μία επιχείρηση είναι μακριά από ξενοδοχεία και σπίτια, γιατί να μην της δοθεί παράταση για μέχρι τις 3 το πρωί; O άλλος τρόπος είναι να παίζουν μουσική πιο αργά, αλλά σε πιο χαμηλή ένταση. Βέβαια αυτό προϋποθέτει να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές σε ήχο, οι οποίες απαιτούν κάποια παραπάνω χρήματα, όμως είναι αναγκαίες για να περιοριστούν τέτοια προβλήματα.


Σ. ΤΟΓΡΟΥ: ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

Ο κ. Σταμάτης Τογρού, από το café beach bar “Misirlu” στο Τιγκάκι, μας ανέφερε ότι το ωράριο μουσικής είναι ιδιαίτερα αυστηρό, προτείνοντας να δοθεί παράταση μέχρι τις 2. 

«Οι επιχειρηματίες του κλάδου της διασκέδασης – ανέφερε- αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα και η νυχτερινή διασκέδαση στην Κω, σε λίγο θα θυμίζει “νεκροταφείο”, ιδιαίτερα για τις νεαρές ηλικίες. Έχουμε χάσει αρκετούς νεαρούς (σε ηλικία) πελάτες και θα χάσουμε ακόμα περισσότερους τα επόμενα χρόνια. Ήδη είναι προς εξαφάνιση οι νεαροί Έλληνες τουρίστες, που επιλέγουν άλλα νησιά για τις διακοπές τους. Δεν λέμε να μετατραπούμε σε ένα νησί, όπου η μουσική θα παίζει όλη μέρα και όλη νύχτα. Φυσικά πρέπει να σκεφτούμε και τους εργαζόμενους και τους ντόπιους, αλλά και τους τουρίστες που θέλουν να ξεκουραστούν. Αυτό που ζητάμε είναι να δοθεί μία μικρή παράταση, ώστε να επιτρέπεται η μουσική μέχρι τις 2, δηλαδή στην ουσία μία ώρα επιπλέον. Θεωρώ ότι είναι λογικό αίτημα και θα μας βρει όλους ικανοποιημένους. 

Στην ουσία δουλεύουμε 3,5 μήνες το καλοκαίρι και οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν έσοδα, καθώς όλα στην τοπική μας οικονομία είναι αλυσίδα. Εάν δουλέψουν όλες οι επιχειρήσεις, θα είναι καλύτερα για όλους. Οι πελάτες βλέπουν συνέχεια την Αστυνομία να πηγαίνει στις επιχειρήσεις για να κλείσουν ή να χαμηλώσουν την μουσική και αυτή δεν είναι η καλύτερη εικόνα για τον τουρισμό μας. Πρέπει λοιπόν, να καθίσουμε κάτω όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να βρεθεί μία "χρυσή" λύση, που θα είναι η καλύτερη δυνατή για όλους».


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩ

Ο κ. Γρηγόρης Κιουρτζίδης από το beach bar “UNIQ” στην οδό Αβέρωφ, ο οποίος έχει αντίστοιχες επιχειρήσεις σε Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη, μας ανέφερε ότι εδώ στην Κω, ο νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός, αφού σε άλλες περιοχές, η μουσική επιτρέπεται τουλάχιστον μέχρι τις 3:30.

«Η κατάσταση δυστυχώς στην Κω, όσον αφορά το θέμα της μουσικής, είναι πολύ πιο αυστηρή, σε σχέση με άλλες περιοχές. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει σε ένα τουριστικό νησί όπως η Κως, όπου κινδυνεύει να σβήσει η νυχτερινή διασκέδαση. Στην Πτολεμαϊδα και στη Θεσσαλονίκη που έχω καταστήματα, αλλά και στη Ρόδο απ’ όσο γνωρίζω, η μουσική επιτρέπεται τουλάχιστον μέχρι τις 3:30. Πώς να δουλέψουν τα καταστήματα με μουσική, όταν στη 1 η ώρα πρέπει να κλείσει η μουσική; Πρέπει να βρεθεί λύση και να δοθεί παράταση. Βλέπουμε ότι ο ένας μηνύει τον άλλο επιχειρηματία για την μουσική και αυτή η κατάσταση δεν ωφελεί κανέναν. Ο κλάδος της διασκέδασης χτυπήθηκε όσο κανένας άλλος εξ αιτίας του κορωνοϊού και των μέτρων που εφαρμόστηκαν και φέτος το καλοκαίρι, οι επιχειρήσεις ήλπιζαν ότι θα δούλευαν, ώστε να βγάλουν τα σπασμένα, όμως έτσι όπως έχει η κατάσταση, το βλέπω λίγο δύσκολο. Εύχομαι το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει μία απόφαση και να δώσει περαιτέρω παράταση για το ωράριο της επιτρεπόμενης μουσικής το βράδυ».


ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΑΝ 20.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Συνομιλήσαμε με επιχειρηματία που βρίσκεται στο χώρο της διασκέδασης για περισσότερα από 30 χρόνια (θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του) και μας τόνισε ότι η σημερινή εικόνα της Κω, δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, όπου κάθε βράδυ διασκέδαζαν περίπου 20.000 άτομα.

«Είναι πληγές παλιές – είπε- και έχουν ενδεχομένως ευθύνη όλες οι Δημοτικές Αρχές των τελευταίων δεκαετιών. Το νησί έχασε το χαρακτηριστικό της διασκέδασης. Έκλεισαν 3 μεγάλα κλαμπ που χωρούσαν από 3.000 άτομα. Έκλεισαν τα μπαράκια στην Πορφυρίου και έπεσε η κίνηση στα Εξάρχεια που συγκέντρωνε 7-8 χιλιάδες κόσμο καθημερινά. Παλιότερα, όλα αυτά που ανέφερα και μαζί με τα διάσπαρτα μπαράκια σε γειτονιές, στο λιμάνι, στη Λάμπη, στο Ψαλίδι, φιλοξενούσαν κάθε βράδυ πάνω από 20.000 κόσμο. Πάνε αυτές οι εποχές και δυστυχώς δεν θα γυρίσουν. Όσοι τις ζήσαμε, είμαστε τυχεροί».

Ο επιχειρηματίας, μας ανέφερε ότι μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό διασκέδασης, αποτέλεσε το γεγονός ότι “εκδιώχθηκαν” οι Σκανδιναβοί και δημιουργήθηκαν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες all inclusive. 

«Σήμερα αυτό που επικρατεί, είναι μία κακή εικόνα σε συγκεκριμένους δρόμους στα Εξάρχεια, με άγρα πελατών και ένα χάος. Οι τουρίστες πίνουν δωρεάν ποτά στα ξενοδοχεία, οι Σκανδιναβοί έφυγαν και τα πακέτα προς την Κω, με νέους σε ηλικία τουρίστες, σταμάτησαν. Μετά ξεκίνησαν τα σφραγίσματα μέσα στη σεζόν, οι οχλήσεις σε τραπεζοκαθίσματα κτλ και δυστυχώς η Κως έχασε αυτή την πλευρά και το πλεονέκτημα της διασκέδασης. Το νησί ήταν ξακουστό παντού για την νύχτα και τα μαγαζιά της». 


Γ. ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ: ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Για το ωράριο της μουσικής, τις συλλήψεις και την κατάσταση που επικρατεί, μας μίλησε ο ιδιοκτήτης του cocktail bar “Sitar” στο λιμάνι κ. Γιώργος Καΐσερλης.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα – υπογράμμισε - εντοπίζεται στα μπαράκια, αλλά και στις καταγγελίες μεταξύ των επαγγελματιών. Δεν θα έλεγα ότι οι κάτοικοι προχωρούν σε καταγγελίες. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, είναι η συνεχόμενη λειτουργία νέων ξενοδοχείων σε κάθε πιθανό σημείο του νησιού. Βλέπουμε συνεχώς νέα τουριστικά καταλύματα να ανοίγουν σε περιοχές όπου υπάρχουν εστιατόρια, καφέ, μπαρ και χώροι διασκέδασης, με αποτέλεσμα εκεί να δημιουργείται ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι πολύ δύσκολο οι επιχειρήσεις διασκέδασης να λειτουργήσουν και να κάνουν χρήση μουσικής, όταν πολύ κοντά υπάρχει ξενοδοχείο, καθώς ενοχλούνται οι ένοικοι από την δυνατή μουσική.

Τα μπαρ είναι πλέον λίγα στην Κω, δεν έχει καμία σχέση η σημερινή εικόνα, με αυτήν του παρελθόντος. Από ότι πληροφορούμε, οι περισσότερες καταγγελίες γίνονται για εστιατόρια και η Αστυνομία, είναι υποχρεωμένη να επισκεφθεί το εστιατόριο, για να διαπιστώσει εάν γίνεται ορθή χρήση της μουσικής ή κατάχρηση. 

Η νυχτερινή διασκέδαση στην Κω έχει τελειώσει. Δεν υπάρχουν οι πελάτες που μπορούν να την υποστηρίξουν. Δεν βγαίνει ο κόσμος, ούτε έρχονται τουρίστες στην Κω για να διασκεδάσουν σε κλαμπ και μπαρ, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι όμως πολυσύνθετο το θέμα. Δεν βοηθάει το ότι δεν υπάρχουν δρομολόγια έως αργά στα λεωφορεία, επίσης, πολλές φορές λόγω μεγάλης ζήτησης, ο αριθμός των ταξί δεν επαρκεί, αν και οι αναμονές είναι ευτυχώς σε λογικά πλαίσια. Βέβαια όταν μιλάμε για νυχτερινή διασκέδαση, είναι άλλη η ζήτηση και άλλα τα δεδομένα. Ίσως να μην ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες να αναβαθμίσουν το προϊόν τους και να προσφέρουν κάτι πιο ποιοτικό. Διότι το μοντέλο έχει αλλάξει και δεν έχει καμία σχέση με τα αυτά που θυμόμαστε από τα παλιά τα χρόνια». 

Στη δική μου επιχείρηση, η ροή του κόσμου δεν έχει καμία σχέση με τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της. Είναι σαφώς πεσμένη. Έχουμε καλύτερη πελατεία, αλλά δεν έχουμε την ίδια ποσότητα. Δεν με επηρεάζει βέβαια αυτό, διότι προσωπικά, το προϊόν μου το αναβαθμίζω και το εξελίσσω. Πρέπει συνεχώς να βελτιωνόμαστε και να συγχρονιζόμαστε με τις τάσεις που επικρατούν στο χώρο της διασκέδασης».


Τ. ΝΤΟΒΑΣ: Η ΚΩΣ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Με χαμηλωμένη ένταση και με μεγάλη προσοχή στην χρήση μουσικής, λειτουργούν φέτος οι επιχειρήσεις του κ. Τάσου Ντόβα (Pic nic & Kaseta) στην Πόλη.

«Είναι γεγονός – είπε- ότι όλες οι επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα με το ωράριο χρήσης μουσικής και για αυτό το λόγο, συνειδητά έχουμε επιλέξει να λειτουργούμε με χαμηλή ένταση. Ειδικά μετά τις 23.30, η μουσική μεταδίδεται σε πάρα πολύ χαμηλή ένταση, ενώ σε περίπτωση ζωντανής ορχήστρας ή άλλης εκδήλωσης, απλά σταματάμε αυτή την ώρα που προβλέπεται».

Όπως μας εξήγησε ο επιχειρηματίας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι επιχειρήσεις χάνουν σε έσοδα, καθώς οι πελάτες δεν θα παραγγείλουν "δυνατά" ποτά και θα αναχωρήσουν νωρίς, καθώς η μουσική είναι σε επίπεδα σχεδόν ψιθυριστά.

«Έχουμε πάει στο μοντέλο του χαλαρού ποτού. Είναι επιλογή μου, για πολλούς λόγους. Η Κως έγινε family edition holiday island. Δηλαδή, προσελκύει περισσότερο οικογένειες, παρά κόσμο που θέλει να διασκεδάσει σε μπαρ και κλαμπ. Τα μπαράκια, που με τα τωρινά δεδομένα, δουλεύουν περίπου 1,5 μήνα όλο το χρόνο, σαφώς και έχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Είναι ζήτημα για τους επαγγελματίες, που έχουν επενδύσει στη νυχτερινή διασκέδαση, να κρατήσουν μία επιχείρηση σε υψηλά επίπεδα βιωσιμότητας. Όμως αυτό το συναντάμε πλέον σε όλη την Ελλάδα, πλην ελάχιστων περιπτώσεων, όπως στην Μύκονο. Ο τουρισμός διασκέδασης κινείται σε χαμηλά επίπεδα πανελλαδικά». 


Β. ΤΡΑΚΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ – ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ

Ο κ. Βασίλης Τράκας, ιδιοκτήτης του κέντρου διασκέδασης «Φαντασία» θεωρεί ότι είναι πολύ αυστηρό το ωράριο λειτουργίας της μουσικής, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις της διασκέδασης να μην μπορούν να δουλέψουν και να κινδυνεύουν με λουκέτο.

«Παλαιότερα το ωράριο – τόνισε- ήταν μέχρι τις 3. Ωστόσο όταν πήγαινε 3:05 η μουσική έκλεινε, διαφορετικά σου έπαιρναν την άδεια. Κάτι τέτοιο πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και τώρα. Να πάρει παράταση το ωράριο, αλλά και να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τους παραβάτες. Οι επιχειρήσεις της εστίασης και της διασκέδασης πέρασαν δύο δύσκολα χρόνια λόγω κορωνοϊού και περιμένουν φέτος να δουλέψουν. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έμειναν ανοιχτές γιατί είχαμε αποθέματα από τα προηγούμενα χρόνια. Όμως αυτά τελείωσαν και αν δεν δουλέψουμε και φέτος, τότε αρκετές θα κλείσουν. Πρέπει ο Δήμος, μαζί με την Αστυνομία, να καθίσουν και να βρουν μία λύση. Πώς γίνεται στα άλλα νησιά η μουσική να επιτρέπεται μέχρι το πρωί και εδώ να κλείνει στη 1; Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, γιατί παίζω μουσική χαμηλά, ωστόσο ξέρω ότι άλλες επιχειρήσεις, που διαμαρτύρονται για το ωράριο, αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας. Πρέπει λοιπόν να μπει λίγο νερό στο κρασί των αρμοδίων και να δώσουν μία παράταση, ώστε να δουλέψουν οι επιχειρήσεις, από τις οποίες ζουν αρκετές οικογένειες και συντηρείται η τοπική οικονομία».


Δ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

Ο κ. Δημήτρης Χατζηδημητρίου, κάτοικος Πυλίου, μας ανέφερε ότι υπάρχουν ορισμένοι επιχειρηματίες που δεν σέβονται καθόλου τους πολίτες και τους εργαζόμενους και συνεχώς παρανομούν υπό την ανοχή της Αστυνομίας.

«Υπάρχουν νύχτες όπου είναι ανυπόφορες. Ορισμένοι επιχειρηματίες, χωρίς να πληρούν τις προδιαγραφές μπαρ, βάζουν την μουσική στη διαπασόν μέχρι τα ξημερώματα, αδιαφορώντας για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους, υπό την ανοχή της Αστυνομίας, η οποία απ’ ότι φαίνεται κάνει τα στραβά μάτια. Δεν λέμε να μην έχουν καθόλου μουσική, αλλά όχι σχεδόν κάθε βράδυ να κάνουν “πάρτι”. Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο. Δεν είμαστε παράλογοι. Σίγουρα όλοι μας δείχνουμε ανοχή, ώστε να δουλέψουν οι επιχειρήσεις, αλλά κάπου να υπάρχει και ένα όριο, ώστε να μην φτάνουμε στην άλλη πλευρά, με την ανεξέλεγκτη κατάσταση. Υπάρχουν άνθρωποι ηλικιωμένοι που θέλουν να κοιμηθούν, εργαζόμενοι που την άλλη ημέρα πρέπει να πάνε για μεροκάματο. Πρέπει λοιπόν και οι επιχειρηματίες να σκεφτούν αυτούς τους ανθρώπους. Γι’ αυτό λοιπόν, πρέπει να υπάρχει μία καλή συνεννόηση απ’ όλες τις πλευρές, ώστε όλοι να είμαστε ικανοποιημένοι».


ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ο κ. Γ.Κ. (θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους), κάτοικος στην περιοχή «Κρητικά» στην Κω, μας εξέφρασε την αγανάκτησή του για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί με την μουσική στα καλοκαιρινά μαγαζιά. «Δεν μπορεί – είπε – ο καθένας να κάνει ότι θέλει και να διαμαρτύρεται μετά για τις συνέπειες. Ο κάθε επιχειρηματίας μετατρέπει το εστιατόριό του σε beach bar και βαράει μέρα νύχτα την μουσική, αδιαφορώντας για τους κατοίκους της περιοχής. Πώς πας και ανοίγεις μία τέτοια επιχείρηση, όταν ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε κατοικημένη περιοχή και η μουσική πρέπει να κλείνει στη 1; Αν θέλεις να κάνεις μία επιχείρηση διασκέδασης με μουσική, πήγαινε και άνοιξε ένα κλαμπ, σε κλειστό χώρο, βάλε ηχομόνωση και βάρα μουσική μέχρι ότι ώρα θες και όχι τώρα να έρχεσαι και να διαμαρτύρεσαι και μετά να κλαίγεσαι για τις μηνύσεις και να κατηγορείς τους κατοίκους. Φυσικά και θα πάρουμε τηλέφωνο να κάνουμε καταγγελία. Αν σου το λέμε με ωραίο τρόπο, μία, δύο φορές να χαμηλώσεις την μουσική και εσύ μας γράφεις, τότε εννοείται ότι θα κάνουμε καταγγελία. Εμάς ποιός μας σκέφτεται που έχουμε να ξυπνήσουμε την άλλη μέρα και να πάμε για δουλειά; Μην βλέπουμε λοιπόν μόνο την μία πλευρά. Αυτοί είναι οι νόμοι και όλοι πρέπει να τους τηρούμε. Εάν δεν τους αρέσουν ας αλλάξουν επάγγελμα».


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Ανώνυμος
Ανώνυμος 01/08 - 11:43
Έλεος
Όπως θέλετε να δουλεύεται εσείς, έτσι δουλεύει και ο υπόλοιπος κόσμος και ξυπνάει νωρίς το πρωί και δεν το σέβεστε! Βγάζετε λεφτά απ' το πρωί έως το βράδυ και θέλετε να δουλεύετε και σαν μπαράκια μέχρι το πρωί!! Δεν υπάρχετε μόνο εσείς στην Κω οπότε μπείτε και στην θέση του άλλου!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 01/08 - 11:09
Κάτοικος Αβέρωφ
Μεγάλο πρόβλημα η μουσική προπάντων με το Uniq στην Αβερωφ. Ο κ Γρηγόρης δεν σέβεται κανέναν. Η μουσική τέρμα πρωί, βράδυ και όποτε θέλει κλείνει. Αν δεν του αρέσει ας φυγή να ηρεμήσουμε και εμείς.
ΤΖΟΝ ΦΙΣΤΙΚΙΣ
ΤΖΟΝ ΦΙΣΤΙΚΙΣ 01/08 - 10:49
Λολ
Φίλε τογρου. Άσε τα σάπια. Ζιπαρι μενω και κάθε Σάββατο ή μουσική από το μαγαζάκι σου ακούγεται μέχρι την ανω γειτονιά. Το συνειδητοποιεις αυτό που σου λεω ? Και για να γελάσουμε λίγο. Πότε τα μπαράκια κατω έκλεισαν την μουσική στης 1? Να σας πω εγώ ποτέ. Το 2020 και το 2021 λόγο του ιού.Ο τουρισμός έχει αλλάξει. Ο κόσμος έχει αλλάξει. Αλλάξτε και εσείς. Η νεολαία που βγαίνει έξω ήδη μεθυσμενη από το ξενοδοχείο δεν θα σας φερει το χρήμα που θα σας φέρουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία για αυτό και τα happy hour που κάνετε και η προκλητική άγρα πελατών που δεν κάνει η αστυνομία ουτε κανένας τίποτα για αυτο.
Αβέρωφ
Αβέρωφ 01/08 - 10:31
Μπουζούκια
Εάν ο κύριος Γρηγόρης ήθελε μουσική, μπουζούκια μέχρι 5 το πρωί ας πήγαινε Μύκονο,όχι Κω. Είπε ο κύριος ...την γειτονιά την έχω γραμμένη. Έτσι και εμείς δεν τον θέλουμε.
Ψαλίδι
Ψαλίδι 31/07 - 14:35
Αναρχία
Όταν μαγαζιά που έχουν άδεια Σνακ Μπαρ το παίζουν νυχτερινά μαγαζιά με μουσική στην διαπασών και παράνομες εξέδρες στην παραλία τότε ΝΑΙ κλείσιμο και καταγγελίες μέχρι ο ήλιος να γίνει μαύρος. Η Δημοτική Αρχή το παίζει ας δουλέψουν τα παιδιά και οι πολίτες να μην μπορούν να κοιμηθούν με αποτέλεσμα ακόμα και να δημιουργούνται προβλήματα υγείας. Θέλετε νυχτερινή ζωή τότε φτιάξτε τα μαγαζάκια σας εκεί που επιτρέπεται και δεν ενοχλούν κανένα εκτός από καμιά κατσίκα και όχι σε κατοικημένες περιοχές όπου ο κόσμος θέλει την ηρεμία του γιατί δουλεύει χειμώνα καλοκαίρι!
Κως
Κως 31/07 - 13:47
Κάτοικος κω
Πιο γήπεδο εμείς μένουμε πανω απ το γήπεδο έχουμε φέτος και το cfood και προχθες μέχρι 1:30 τραγουδουσε ο άλλος στο nellys έλεος δλδ.
Κάτοικοι Κω
Κάτοικοι Κω 31/07 - 10:45
Τουρισμός
Κάθε μπαρ και παραλιακό κέντρο τα μεσάνυχτα ρίχνουν βεγγαλικά. δεν λέμε μόνο την ηχορύπανση από τον τρομακτικό θόρυβο. Η πυροσβεστική τι κάνει ;; Σπινθήρες από βεγγαλικά βάζουν φωτιές σε ψηλά δένδρα και καλώδια της ΔΕΗ. Εδώ δεν υπάρχουν νόμοι για την πυρασφάλεια των κατοίκων;;
Αναγνώστες
Αναγνώστες 31/07 - 10:41
Τουρισμός
Ποια μία η ώρα . Στο ψαλίδι σε παραλιακό μαγαζί βαρουσε τη μουσική μέχρι τις δύο και τέταρτο . Όσο για το Στάδιο Ανταγορας μέχρι τις δύο η ώρα οι συναυλίες και τα κλαμπατσιμπαλα χτυπούσαν. Εμάς που δουλεύουμε και πρέπει να είμαστε στα ξενοδοχεία από το πρωί η στο αεροδρόμιο δεν μας σκέφτονται;;όσο για τους τουρίστες που θέλουν την ησυχία τους δεν τους σέβονται;;ο τουρισμός δεν είναι μόνο νεολαία της διασκέδασης.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ