Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

PIETRO GIOVANNI LIUZZI: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗN ΚΩ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΠΤΗΣΗΣ

22/06/2022
518 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στοιβαγμένοι στην  αίθουσα 5 του αεροδρομίου της Κω, εν αναμονή του πούλμαν για την επιβίβαση στις 17 Ιουνίου, περίπου στις 14.00 μας ανακοινώθηκε ότι η πτήση της RYAN AIR για Ρώμη FR2165 ακυρώθηκε. Επικράτησε αναταραχή, απογοήτευση και ανησυχία μεταξύ των 189 επιβατών, αφού και το προσωπικό υπηρεσιών του αεροδρομίου, δεν είχε ενημέρωση.

Οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι η RYAN AIR θα τους φιλοξενήσει για μια βραδιά σε ένα ξενοδοχείο, από το οποίο θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο, την επόμενη μέρα.  Από εκεί ο καθένας θα όφειλε να οργανωθεί για την επιστροφή του, από μόνος του.  Στις 08.00 πμ περίπου της επόμενης ημέρας (18/06) ενημερώθηκαν ο τομέας κρίσεων του Υπουργείου εξωτερικών της Ιταλίας και μια γυναικεία φωνή ενημέρωνε ότι είμαστε πλέον στην ροή της υπόθεσης και ότι θα υπήρχε πρόβλεψη για την επίλυση του θέματος.  Αργότερα, μετά από μερικές ώρες, ένας επιβάτης έλεγε ότι δεν του είχε διευκρινιστεί η τοποθεσία.

Απίστευτο, η φωνή από το υπουργείο εξωτερικών είπε ότι δεν γνώριζε και δεν της ειπώθηκε από ποιο μέρος της ήρθε η καταγγελία για την ακύρωση της πτήσης, ενώ της είχε δοθεί και το κινητό τηλέφωνο του καταγγέλλοντος επιβάτη. Ενημερώσαμε μάλιστα, ότι υπήρχε και ένας ανάπηρος μεταξύ των επιβατών.  Τέλος πάντων, αφού στο τέλος επέδειξε έστω και ένα ελάχιστο ενδιαφέρον για την υπόθεση, μας υπέδειξε ότι πρέπει να συνεννοηθούμε με το Ιταλικό προξενείο της Αθήνας. Έτσι και έγινε. Μια υπάλληλος κάλεσε τις αρχές του αεροδρομίου της Κω και το γραφείο της εταιρίας στην Ελλάδα, με αυτή την παρέμβαση, κατάφεραν να ταξιδέψουν 9 άτομα για Μπολόνια FR3858.

Χάρις στην κατανόηση μεταξύ των εννέα επιβατών, επιβιβάσθηκε ο ανάπηρος με το συνοδό του.  Μια ακόμη κακή συνεννόηση, μας ανάγκασε να πληρώσουμε στο αεροδρόμιο άλλα 55 ευρώ έκαστος, επειδή δεν μπορούσαμε να κάνουμε ηλεκτρονικό check in.  Από αυτούς που έμειναν στην Κω, άλλοι πήραν την πτήση για Μπάρι και άλλοι έφυγαν για Ρόδο για τη πτήση Ρόδος - Ρώμη και οι υπόλοιποι παρέμειναν στην Κω, εν αναμονή επόμενων πτήσεων.  Όσοι έφθασαν στην Μπολόνια κατέβαλαν άλλη προσπάθεια να προσεγγίσουν τον σιδηροδρομικό σταθμό και τους δαιδαλώδης διαδρόμους, μέχρι να πάρουν το τρένο για Ρώμη - Termini, από εκεί με ταξί και άλλα μέσα έπρεπε να μεταβούν στο αεροδρόμιο της Ρώμης Fiumincino, για να παραλάβουν τα οχήματα τους και να μεταβούν ο καθένας στον τελικό του προορισμό. 

'Όπως και σε κάθε σημαντικό γεγονός, φθάσαμε να διερωτηθούμε ποιος ήταν υπεύθυνος για όλα αυτά.  Θεωρούμε ότι πρέπει να κατανεμηθούν οι ευθύνες ως εξής:

Στην Ryan air γιατί εγκατέλειψε αίολους 189 επιβάτες, τέλος της εβδομάδας όπου όλα τα γραφεία είναι κλειστά.

Στο αεροδρόμιο της Κω που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί μια επείγουσα κατάσταση για την οποία θα έπρεπε να επιτάξει έναν έμπειρο υπάλληλο και όχι νεαρά κορίτσια, που το μόνο που έκαναν, ήταν να μετρούν και να τιμωρούν υπέρβαρες ή μεγαλύτερες αποσκευές και βέβαια, τα παιδιά αυτά τα είχαν στρεσάρει πολύ οι συχνές ερωτήσεις, σχετικές με την ακυρωμένη πτήση.

Στο γραφείο κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας το οποίο διέψευσε τις προσδοκίες μας, επιφορτίζοντας μας μάλιστα, να επικοινωνήσουμε εμείς με το Προξενείο της Αθήνας.

Με το να μην είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, ένεκα των επιπτώσεων της πανδημίας  και λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, τους θερινούς μήνες θα παρουσιάζονται συχνότατα προβλήματα με αποτέλεσμα να καταλαμβάνονται από ανασφάλεια οι τουρίστες, που αποπροσανατολισμένοι θα επιλέγουν προορισμούς, μικρότερου ρίσκου μετακίνησης.

Τούτου δοθέντος, ο Δήμαρχος Κω και οι υπεύθυνοι τουρισμού της ΚΩ, της Δωδεκανήσου, αλλά και ο ΕΟΤ θα πρέπει να δράσουν με μεγαλύτερη έμφαση, έτσι ώστε περιστατικά αυτού του τύπου να  μην εκθέτουν αυτό το υπέροχο νησί της Κω, με τους υπέροχους κατοίκους εξ αιτίας άλλων, γιατί στο τέλος, όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία και του νησιού, αλλά και της χώρας.


 
 

Με εκτίμηση
 
 

PIETRO GIOVANNI LIUZZI

πρόσφατα ανακυρηχθής και δημότης της Κω


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ