Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

“Πόλεων Τόπου Παιδεία” από την Αστική Εταιρεία “Ιπποκράτης” και το 5ο Δημ. Σχολείο Κω

12/05/2023
23 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η Αστική Εταιρεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, συμπράττει με το 5οΔημοτικό Σχολείο πόλεως Κω εις την εφαρμογήν του προγράμματος Πόλεων Τόπου Παιδεία.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η καλλιέργεια της τοποφιλίας της αισθητικής και του κάλλους εις τους μαθητές του σχολείου, παράγοντες οι  οποίοι συνδιαμορφώνουν την διάπλαση της προσωπικότητας.

Κατ’ εφαρμογήν αυτού του προγράμματος μαθητές της ΣΤ’ τάξεως του 5ουΔημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ Ναθαναήλ, ξενάγησε τους μαθητές εις το κτιριακόν συγκρότημα του Επισκοπείου και εις τα ναΰδρια του παρακειμένου αρχαιολογικού χώρου.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε εις τους μαθητές την ιστορίαν των κτιρίων και των εκκλησιών, την χρήση τους ως τόπους λατρείας, την αρχιτεκτονική τους και ταξίδεψε τους μαθητές στον χρόνο και την ιστορία.

Η Αστική Εταιρεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ συμπράττει επίσης με το 5οΔημοτικό Σχολείο πόλεως Κω και με το 6οΔημοτικό Σχολείο Πλατανίου εις το πρόγραμμα Συνεργασία και Συνεξέλιξη.

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η υπέρβαση καταστάσεων και δυσχερειών εις την ανελικτικήν πορείαν του ανθρώπου. Η Συνεργασία και Συνεξέλιξη έχουν ιδιαίτερην παιδαγωγική σημασία, γιατί καθοδηγούν τον μαθητή, με δημιουργική φαντασία και πρακτική, στην ανέλιξη.

Στα πλαίσια αυτά, το 5οΔημοτικό Σχολείο και το 6οΔημοτικό Σχολείο φιλοξένησαν μαθητές του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Κω, ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ