Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πολιτική Προστασία Κω: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

04/11/2022
187 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω ανακοινώνει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού  που ισχύει από το Σάββατο (5-11-2022 έως και την Κυριακή 6-11-2022)
 Συγκεκριμένα,  σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “EVA” δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την  Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα. Από το πρωί του Σαββάτου θα εκδηλωθούν  κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη  βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών
 Δίχως πανικό θα πρέπει από όλους μας να υπάρχει ΠΡΟΛΗΨΗ ώστε να μην  αντιμετωπίσουμε άσχημες καταστάσεις εάν τελικά το φαινόμενο εκδηλωθεί στην περιοχή μας. Έτσι  ο καθένας μας θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που απαιτούνται για την
 προσωπική μας ασφάλεια αλλά και την προστασία των συνανθρώπων μας.
 Ενδεικτικά αναφέρονται:
  Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν  κανονικά.
  Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων  και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη  διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε  αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα  πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από  περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και  να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.§

Χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης

0000378796

Πυροσβεστική Υπηρεσία: 2242044170
 Αστυνομικό Τμήμα Κω 2242022100,
 Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας: 2242051222
 Νοσοκομείο Κω: 2242054200
 Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω: 2242046196, 6948077251
 Λιμεναρχείο Κω: 2242026594

Ο  Αντιδήμαρχος Κω  Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας

Καμπουράκης Σταμάτης


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ