Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Έρχεται και για τα ζευγάρια 40-50 ετών, η «ανακοίνωση» Μητσοτάκη

02/06/2024
131 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου το διευρυμένο πρόγραμμα «Σπίτι μου», που θα χρηματοδοτηθεί με 2 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά το πρόγραμμα στέγασης θα είναι διευρυμένο και ως προς τα ηλικιακά κριτήρια – και θα καλύπτει και ζευγάρια 40 – 50 ετών.

Οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων αφορούν δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι συνολικά 17 δισ. ευρώ για τη χώρα μας.

Στην κυβέρνηση βασίζονται στο ότι η πρώτη φάση του «Σπίτι μου», που αφορούσε αποκλειστικά νέα ζευγάρια, είχε μεγάλη επιτυχία.

«Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους οφελούμενους», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Αirbnb, τονίζοντας πως «μελετούμε περιορισμούς για τις περιοχές που υπάρχει έντονο πρόβλημα στέγης ως προς τις συνολικές ημέρες σε επίπεδο έτους».

Ποια περιοχή… ξεπούλησε – Τα επίσημα στοιχεία
Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» προσέφερε χαμηλότοκα ή άτοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους και νέα ζευγάρια για την απόκτηση πρώτης κατοικίας μέσω συμμετοχής πιστωτικών ιδρυμάτων.

Αρχικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 500 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αυξήθηκε σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Από αυτό το ποσό, το 75% προέρχεται από πόρους της ΔΥΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από τις συμμετέχουσες τράπεζες.

Πολλοί από εκείνους που αρχικά υπέβαλαν αίτηση δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κατάλληλο ακίνητο, με αποτέλεσμα να χάσουν την προθεσμία των δύο μηνών που είχε οριστεί από την προέγκριση του δανείου.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα που εντοπίστηκαν τελικά, τα περισσότερα βρίσκονται στην Αττική.


ieidiseis.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ