Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Προσπάθειες από τον Δήμο Κω για την συνέχιση των συμβασιούχων Covid ( 31/5 λήγουν οι συμβάσεις)

18/05/2022
272 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας σε όλους τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης αναμένεται από 1η Ιουνίου 2022 καθώς στις 31 Μαΐου λήγουν οι συμβάσεις των συμβασιούχων που προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την γενική γραμματέα του Δήμου Κω κα. Μαρία Κρητικού, πληροφορηθήκαμε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Νικηταράς έχει κάνει ενέργειες προκειμένου να παραταθούν οι συμβάσεις καθώς οι συμβασιούχοι Covid καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες του δήμου Κω.

« Ο δήμαρχος κάνει επαφές στην Αθήνα για να παραταθούν οι συμβάσεις και έχει κάνει σαφές ότι ο Δήμος της Κω έχει την θέληση, την διάθεση αλλά κυρίως έχει την ανάγκη αυτών των ανθρώπων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ζήλο και επαγγελματισμό καλύπτοντας σοβαρές και μεγάλες ανάγκες του Δήμου. Ο κ. Νικηταράς τόνισε δε ότι οι μισθοδοσίες θα βαρύνουν τον δήμο όπως ήδη συμβαίνει και προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να παρατείνει τις συμβάσεις. Εάν δεν παραταθούν θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε πάρα πολλές υπηρεσίες του Δήμου μας».

Υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ελπίδας για τους περίπου 4.500 συμβασιούχους που προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για παράταση των συμβάσεων εργασίας. Πέρα από τον κ. Νικηταρά ενέργειες έχουν κάνει δήμαρχοι και περιφερειάρχες από ολόκληρη την Ελλάδα ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό κ. Βορίδη να τους δοθεί η δυνατότητα να κρατήσουν τους εργαζόμενους μετά τις 31 Μαΐου. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε συνάντηση με τον Υπουργό ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

« Αν μας δώσει το πράσινο φως το υπουργείο, ο Δήμος της Κω θα παρατείνει τις συμβάσεις» δήλωσε η Μαρία Κρητικού στο Βήμα της Κω.


Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι Covid


Παράλληλα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για μόνιμη και σταθερή εργασία βρίσκονται οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι Covid. Το Παννατικό Συντονιστικό τους Όργανο αποφάσισε μία σειρά δράσεων μέσα στο Μάιο μεταξύ των οποίων, πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στη Βουλή, παρέμβαση στο Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ με αίτημα την πραγματοποίηση απεργιών ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους και κλιμάκωση με 48ώες κινητοποιήσεις στις 26 και 27 Μαΐου.

Επίσης έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη συμβασιούχοι προκειμένου να μην απολυθούν. Τέτοιες νομικές ενέργειες έχουν ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του Υπουργού και σε γραπτή απάντηση προς τον κ. Πατούλη κάνει λόγο για αποκλιμάκωση της πανδημίας άρα και δεν υπάρχει λόγος για παράταση των συμβάσεων.

Σίγουρα μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα γίνει τελικά με τους συμβασιούχους Covid καθώς Δήμοι και Περιφέρειες ζητούν να παραμείνουν στις εργασίες τους.


Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Τακης
Τακης 22/05 - 23:22
Παράπονο
Καλά είναι νά μπουν κ άλλοι όχι οι ίδιοι κάθε φορά ανανέωση στην ανανέωση κ δικου σας ας τους ασταματησουν ενάμιση χρόνο κοντεύουν.. Να περάσουμε όλοι αυτούς τους δίσκους καιρούς με λίγα χρήματα.. όλοι!!ανεξαρτήτων κομματικών πεποίθησεων
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/05 - 12:56
Εε
Αυτές οι συμβάσεις που είχαν περιθώριο ένα 24ωρο να κάνεις την αίτηση αλλά αυτοί που μπήκαν το ήξεραν βέβαια πολύ καιρό πριν αφού είναι όλα το σόγια αυτών που μας διοικούν και είναι όλοι μέσα. Βεβαίως θα θέλατε να τους κάνετε και μόνιμους γιατί όχι. ΑΤΕ ρε χαμένοι .

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ