Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πρώτη Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο των Πετρουμιανών

10/07/2022
338 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Κυριακή γιορτή και σχόλη και ήχησαν οι γλυκόλαλες καμπάνες, του καινούργιου Ναού. 

Και κατέβηκαν εξ ουρανού λευκοί οι Άγγελοι, οι Αρχάγγελοι, τα Χερουβίμ και τα Σεραφείμ.

Και έκρουεν την Θύραν του Ναού, του Μεγάλου Αρχιερέως Χριστού, ο επί γης Αρχιερεύς και οι συναυτώ Μητροπολίτες και Ιερείς.

Πανηγυρική η πρώτη Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Άγιου Γεωργίου, των Πετρουμιανών.

Με τρεις επίσκοπους τον Αγκύρας κ. κ. Ιερεμία, τον Σύμης κ. κ. Χρυσόστομο και τον Κώου κ. κ. Ναθαναήλ, και συλλειτουργούς Ιερείς, ήνοιξεν η Θύρα του Ιερού προσκυνήματος και τοποθετήθηκαν τα Άγια των Αγίων λείψανων, στην Σεπτή Αγία Τράπεζα, στο Ιερό Βήμα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τα Θυρανοίξια, του νεόκτιστου Ιερού Ναού, του Αγίου Γεωργίου και ακολούθως την Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, όπου οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες,  συνόδευαν με μελωδικούς Βυζαντινούς ύμνους.

Οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και τον γλυκύτατο ήχο τους, τον πήρε το Αιγαιοπελαγίτικο αεράκι και τον σκόρπισε μέχρι την απέναντι Αλικαρνασσό. Εκεί όπου στέκουν ακόμη τα ερείπια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, πριν  η  συμφορά του πολέμου το 1922, καταστρέψει ολοσχερώς τα Μικρασιατικά παράλια. 

Το πάλλευκο περιστέρι της ειρήνης, πηγαινοέρχεται από τις ακτές της Αλικαρνασσού, κουβαλώντας μηνύματα ομόνοιας και αδελφοσύνης.

Βάλσαμο ψυχής, η εκπλήρωση του τάματος, εκατό χρόνων, για τον τόπο λατρείας και προσευχής, των ξεριζωμένων Μικρασιατών και κυρίως των Πετρουμιανών, ταλαιπωρημένων προσφύγων.

Πολύτιμο στολίδι και ανεκτίμητος θησαυρός, η θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Πετρουμιανού, που διέσωσαν με τόσους κόπους οι βασανισμένοι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

Κάπου εκεί γύρω οι ψυχές αναπαύονται στο χαρακτηριστικό Μνημείο της Μικρασιάτικης καταστροφής, στον προαύλιο χώρο του νεόδμητου Αγίου Γεωργίου του Πετρουμιανού.

Ο  Στρατηλάτης, ο Ελευθερωτής των αιχμαλώτων και των φτωχών υπερασπιστής και ο ασθενούντων ο ιατρός,  ευλογεί τους Μικρασιάτες τους Πετρουμιανούς,   όλους τους δωρητές και όσους κόπιασαν, για να ανεγερθεί ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή Νέα Αλικαρνασσό, της Ακριτικής νήσου Κω.


Ξανθίππη Αγρέλλη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αναγνώστες
Αναγνώστες 11/07 - 20:15
Εκκλησία
Δεν έπρεπε να στείλει το πατριαρχείο εκπρόσωπο για τους μικρασιατες αφού η Δωδεκάνησος υπάγεται στο οικουμενικό ;;μήπως δεν ήθελε να χαλάσει την καρδιά των απέναντι και να χάσει τους θρόνους και τα παλάτια ;;ο πατριάρχης;;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ