Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από γονείς και παιδιά στο Πυλί: "Απαράδεκτο να διώχνουν τα παιδιά από την Πλατεία"

04/07/2024
2688 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στο Πυλί, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν στο χωριό τις τελευταίες ημέρες, τόσο όσον αφορά την απόφαση της Κοινότητας Πυλίου να απαγορεύσει στα παιδιά να παίζουν μπάλα στην Πλατεία, όσο και για το επεισόδιο όπου μαχαιρώθηκε ένας μετανάστης (από ομοεθνή του) στο κέντρο του Αγίου Γεωργίου.

Οι γονείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της Κοινότητας να απαγορεύσει να παίζουν μπάλα στα παιδιά στην Πλατεία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν άλλοι χώροι για να πάνε να παίξουν τα παιδιά, αφού και το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι κλειστό, αλλά και η παιδική χαρά στον Άγιο Γεώργιο, έχει καταντήσει σκουπιδότοπος από τους μετανάστες.

Επίσης, εξέφρασαν την αίσθηση ανασφάλειας που νιώθουν στο χωριό, μετά και το επεισόδιο με το μαχαίρωμα στον μετανάστη, το βράδυ της Τετάρτης και ζήτησαν περισσότερη αστυνόμευση και την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στο Πυλί.


Απάντηση του Αντιπροέδρου της Κοινότητας Πυλίου Σ. Στούππου για την απαγόρευση της μπάλας στο Πυλί

Μετά και τα τελευταία γεγονότα και την έκταση που έχει πάρει η "ανακοίνωση" μου ως αντιπροέδρου της κοινότητας Πυλίου, οφείλω να τοποθετηθώ, ξεκαθαρίζοντας κάποια πράγματα.

Είναι γεγονός πως πριν λίγες ημέρες, τοποθέτησα σε διάφορα σημεία πέριξ της πλατείας τις εκτυπωμένες Α4 σελίδες όπως ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Στόχος αυτής μου της πράξης, δεν ήταν σε καμία περίπτωση να αποτρέψω τα παιδιά από το να παίζουν στην πλατεία γενικότερα, αλλά να παίζουν ποδόσφαιρο, δηλαδή παιχνίδι με μπάλα. Και αυτό, γιατί αφενός υπήρξαν παράπονα από επιχειρηματίες της περιοχής ότι ενοχλούνται οι πελάτες, αφετέρου, ότι όλο αυτό το διάστημα προκαλούνται εκτεταμένες ζημιές.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα στα γήπεδα, το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Δεν θα υπονοούσα σε καμία περίπτωση ότι τα παιδιά δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο ή ότι δεν θα πρέπει να παίζουν γενικότερα. Όλοι με γνωρίζετε ως άνθρωπο. Και γνωρίζετε ότι και τα παιδιά αγαπώ και για τον τόπο μου νοιάζομαι. 

Παρόλα αυτά, αντιλαμβανόμενος την αναστάτωση που προκάλεσε η ανακοίνωση μου, ζητώ συγνώμη, αν αυτή παρερμηνεύτηκε. Θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία παρόλα αυτά, να συζητήσουμε όλοι μαζί δημοτική Κοινότητα, Δήμος, Αθλητικοί Σύλλογοι, γονείς για τη διασφάλιση ελεύθερων χώρων στα παιδιά μας, για να μπορούν να παίζουν και να ψυχαγωγούνται ανεμπόδιστα.

Αντιπρόεδρος Κοινότητας Πυλίου

Σταμάτης Στούππος


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
vimatisko2020
vimatisko2020 05/07 - 14:58
Ότι να ναό!!
*** μπορεί και να ενοχλείται γιατί εδώ υπάρχουν εστιατόρια *** πάτε καλά? Άσε μωρέ με τους παράξενους πυλιοτες.. επίσης το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες που σχολιάζουν κάποιοι.. αλλά το πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι !
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/07 - 20:29
Στο μεταξύ
Στο μεταξύ πέρασε ένα λεωφορείο πριν λίγο από Ζηπάρι με συνοδεία δύο περιπολικών με 40-50 λάθρο.. δυστυχώς ότι κ να κάνουν αυτά είναι υπουργικές αποφάσεις..

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ