Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σε κλίμα συνεργασίας η συνάντηση του Δημάρχου με τους διευθυντές ξενοδοχείων για θέματα καθαριότητας

27/06/2024
340 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Συνάντηση, σε εποικοδομητικό κλίμα συνεργασίας, με τους διευθυντές και τους υπεύθυνους ποιότητας των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού μας, είχε χθες βράδυ ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Σταμάτη Καμπουράκη και στελεχών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε αναλυτικά τους συμμετέχοντες για το φλέγον θέμα της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων στις ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και για την βελτίωση της συνεργασίας του Δήμου με τις επιχειρήσεις, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. 

Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε στην αποκομιδή και στην καθαριότητα του νησιού η καθυστέρηση του διαγωνισμού για την σύναψη συνεργασίας με ιδιώτη, εξαιτίας δικαστικής εμπλοκής των ανταγωνιστριών εταιρειών. 

Στην συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, στο πλαίσιο προετοιμασίας και προγραμματισμού της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, για την οργάνωση της αποκομιδής το 2025.

Στόχος είναι η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην αποκομιδή, όπως η χρήση μεταλλικών συμπιεστών απορριμμάτων (press container) από τις επιχειρήσεις, που βελτιώνουν τις συνθήκες και μειώνουν το κόστος αποκομιδής. 

Στο ίδιο πλαίσιο, έγινε ενημέρωση για την πρόβλεψη εφαρμογής ευρωπαϊκών οδηγιών, όπως για τη χωριστή διαχείριση οργανικών αποβλήτων, με στόχο το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων, που θα επηρεάζει την λειτουργία έως και τη χρηματοδότηση τους. 

Στην χθεσινή συνάντηση εκφράστηκε η ικανοποίηση των διευθυντών για την συνεργασία τους με το Δήμο, την προσπάθεια εκσυγχρονισμού και καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων. 


Γραφείο Τύπου 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 27/06 - 20:45
Μόνο αυτοί πήγαν;
Με εκατοντάδες ξενοδοχεία στην Κω, αυτοί οι ολίγοι. Τους έγραψαν κανονικά, και τους τα έψαλλαν.
Άπαπα
Άπαπα 27/06 - 16:44
Τι?????
Το αντίθετο...Τα άκουσαν τα παράπονα σε έντονο ύφος ότι το νησί είναι βρωμικο όσο ποτε, ότι γιατί να βάλουμε πρέσες όταν τα ίδια τέλη πληρώνουμε, η δημοτική αρχή δεν ανέφερε μείωση τελών λόγω μη πραγματοποίησης έργου, ενώ έπρεπε και τέλος η δημοτική αρχή είπε ότι θέλει το τέλος διαμονής να μένει στον τόπο μας.....και ρωτάω....για ποιο λόγο?....κάνουν έργα? Όχι....οπότε χίλιες φορές να πάνε στο κράτος......
Ανώνυμος
Ανώνυμος 27/06 - 14:43
Γκρεκονι
Και συντομα σε νεα συνεδριαση....για το νερο!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ