Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στα ονομαστήρια του Πατριάρχη Κώοι Μητροπολίτες και όχι μόνο - Γιατί φορούν πολιτικά ρούχα

12/06/2022
1011 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Με αφορμή τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπως πρώτα σας είχε ενημερώσει το Βήμα της Κω, στο Φανάρι μετέβη ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ. 
Στην φωτογραφία που ανάρτησε ο γενικός  Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννης Χρυσουλάκης , διακρίνουμε 4 Κώους στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη. 
Όπως έγραψε ο ίδιος: " Τέσσερεις Κώοι στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη, στα Ονομαστήρια της ΑΘΠ Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 
Γιάννης Χρυσουλάκης Γεν. Γραμ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ναθαναήλ Ηγούμενος της Ι. Μονής Ιβήρων στο Αγ. Όρος, Σεβ.  κ.κ. Ναθαναήλ Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου, Σεβ. κ.κ. Χρυσόστομος Β' Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου,Χάλκης και Καστελόριζου". 

Αυτό που προκαλεί όμως ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι Μητροπολίτες Κώου Νισύρου και Σύμης,Χάλκης , Τήλου, Καστελόριζου δεν φορούν ράσα αλλά κουστούμια.
Αξίζει να διευκρινιστεί ότι το 1934 με διάταγμα του Κεμάλ, στην Τουρκία απαγορεύεται η ρασοφορία εκτός του ναού. Οπότε οι ιερείς κυκλοφορούν με πολιτικά και εισερχόμενοι εις τον ναό φορούν ράσο και καλυμαύχι. Σημειώνεται ότι η ρασοφορία έκτοτε απαγορεύθηκε για τους τούρκους υπηκόους και μόνον, κι όχι για όσους απλώς επισκέπτονται την Τουρκία (έξ Ελλάδος φέρ’ ειπείν ή όπου αλλού) σύμφωνα με πληροφορίες που βρήκαμε σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες. 
Παρομοίως και άλλοι όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος που βρίσκεται στο Φανάρι αυτές τις ημέρες, φωτογραφήθηκαν σε εκδηλώσεις με πολιτικά ρούχα.
Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Εκδορέας
Εκδορέας 12/06 - 14:27
Ισλαμικό κράτος
Εσύ δεν έχεις καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα!! Είσαι όχι μόνο τραγικός αλλά και τζάμπα μάγκας. Πήγαινε Εσύ σε μία χώρα όπως είναι η Τουρκία που βρίθει από φανατικούς μουσουλμάνους να το παίξεις χριστιανός ορθόδοξος...και ούτε τα κόπρανα σού δεν θα βρουν...για να σού κάνουν την κηδεία
Ν-Kos
Ν-Kos 12/06 - 12:57
Χριστιανός ορθόδοξος
Αυτό που βλέπουμε είναι απλά τραγικό οικουμενιστες δεσπότες αιρετικοί δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία του Χριστού
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 12/06 - 10:52
Εκκλησία
Αυτή η απαγόρευση έγινε για την προστασία των κληρικών γιατί οι φανατικοί ισλαμιστές επιτίθεντο σε Χριστιανούς ιερείς όταν κυκλοφορούσαν έξω.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ