Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στη Νίσυρο το διεθνές συνέδριο «Sustainable Solutions at Times of Transition (SuST)»

14/07/2022
15 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο Δήμος Νισύρου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το διεθνές συνέδριο «Sustainable Solutions at Times of Transition (SuST)» από τις 14 έως 17 Ιουλίου στη Νίσυρο.

Οι οικολογικά καταστροφικές ανθρώπινες πρακτικές που επιφέρουν την κλιματική αλλαγή, έχουν αυξήσει τον κίνδυνο ακραίων καιρικών φαινομένων, αστοχιών του συστήματος τροφίμων, απώλεια βιοποικιλότητας, κοινωνικές ανισότητες και γεωπολιτική αστάθεια. Καθώς αγωνιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την οικολογική κρίση και την κατάρρευση του πλανήτη μας, οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές βιώσιμες πρακτικές αποτελούν ένα ζωτικό θέμα για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Η βιωσιμότητα σχετίζεται με τη συστημική υγεία και ανθεκτικότητα σε διαφορετικές κλίμακες, από τοπικό έως περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Απαιτεί μια ευρύτερη θεώρηση της σημασίας των διαφόρων συστημάτων, της συνύπαρξης και της αμοιβαίας συμβίωσης τους. Απαιτεί «Κλείσιμο του βρόχου» των κύκλων ζωής των προϊόντων μέσω μεγαλύτερης ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης, καθώς και χρήσης πόρων με βιώσιμο τρόπο από την παραγωγή και την κατανάλωση έως τη διαχείριση απορριμμάτων.

Η αειφόρος ανάπτυξη ωθεί σε μια επαναξιολόγηση της καινοτομίας και της τεχνολογικής αλλαγής που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της ζωής στον πλανήτη μας. Η επίτευξη βιωσιμότητας θα απαιτήσει θεμελιώδεις παρεμβάσεις, μετασχηματιστικές και οριζόντιες αλλαγές και βιώσιμες προτάσεις, σε όλα τα επίπεδα.

Ο κύριος στόχος του συμποσίου «Sustainable Solutions at Times of Transition»   είναι να προωθήσει τον επιστημονικό διάλογο για την υποστήριξη της αειφόρου διαχείρισης και χρήσης των φυσικών πόρων και τη στροφή στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών με τα καλύτερα παραδείγματα, πρακτικές και πολιτικές σε τοπική, μεσογειακή, ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την αντιμετώπιση των τεχνικών, κοινωνικοοικονομικών, οικολογικών και βιωσιμότητας διαστάσεων στο πλαίσιο της «Επιτάχυνσης της μετάβασης σε κοινωνίες δίκαιες, βιώσιμες, μετα-ορυκτών άνθρακα!».

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου είναι ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής οικονομικών, συγγραφέας με μπεστ σέλερ, καινοτόμος εκπαιδευτικός, ακαδημαϊκός, αναλυτής δημόσιας πολιτικής και παγκόσμιος ηγέτης στη βιώσιμη ανάπτυξη, Jeffrey Sachs. Ο καθηγητής Sachs είναι Διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Columbia και Πρόεδρος του Δικτύου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ