Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στήριξη του Ιατρικού Σ/γου Κω στην κινητοποίηση των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών

29/04/2024
99 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κω συμπαρίσταται και στηρίζει την κινητοποίηση των Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών με την μορφή ολικής αποχής από τα καθήκοντά τους ξεκινώντας από την Τετάρτη 08 Μαΐου 2024. 

Τα αιτήματα είναι:

 1. Το εκ των προτέρων γνωστό κι ανακοινώσιμο ανώτατο όριο του Clawback έως 5%. 

2. Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. 

3. Αναγνώριση συνυπευθυνότητας του ΕΟΠΥΥ, Υπουργείου Υγείας και της ΗΔΙΚΑ για την έλλειψη και μη εφαρμογή κανόνων ορθής συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κω με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στηρίζει απόλυτα τις επερχόμενες κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι περιφερειακές Ενώσεις Εργαστηριακών Ιατρών, καλεί την Πολιτεία να αναλογιστεί άμεσα την κρισιμότητα της κατάστασης και ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/04 - 17:39
Το παραπανω σχολιο
ειναι απόλυτα σωστό.Δεν υπαρχει κανενας ελεγχος στους ακτινολογους που χρεωνουν όσο θελουν τις παρακλινικές εξετασεις και δεχονται κατα περιπτωση ορισμενα παραπεμπτικα.Θα πρεπει να προστατευθει και ο κοσμος απο την αισχροκερδεια που δυστυχως υπαρχει στον κλάδο. Ναι να στηριξουμε τους συναδελφους μικροβιολογους, γιατι όντως το clawback απομυζεί τα εργαστηρια, αλλα ο συλλογος μας να στηριξει και τον καρδιολογο του νοσοκομειου και όλες τις μονηρεις ειδικότητες. Αντ' αυτού το προεδρειο κανει πολιτική για προσωπικό και μονο όφελος.Δεν τα σπαμε με κανένα, τα εχουμε καλά με όλους...Καθε χρόνο που δινω την εισφορα μου στον συλλογο, τα κλαίω τα χρηματα αυτα.Πιστευω ειναι ότι πιο αχρηστο πληρώνω.Αυτη ειναι η πραγματικότητα..συναδελφοι.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/04 - 15:22
Μπα
Δεν είδα όμως ο ιατρικός σύλλογος να στηρίζει και τους ασφαλισμένους που πηγαίνουν για γιαγνωστικές εξετάσεις στα ακτινολογικά κέντρα και δεν γίνεται δεκτή η συνταγή του ΕΟΠΠΥ! Ούτε είδα να τηρείται διαφάνεια στο ραντεβού του μήνα που μπορούν να καλύπτονται δωρεάν απο τον ΕΟΠΠΥ. Εκει θα υπάρξει καμια υποστήριξη να κλείνονται τα ραντεβού μέσω Gov για να ξέρουμε πότε πρέπει να πληρώσουμε και πότε όχι! Όποιου δεν του αρέσει ας βγει απο το σύστημα του ΕΟΠΠΥ και άμα δει πελάτες γράψτε μου!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ