Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στο Δήμο Κω η προεδρία του Δικτύου Πόλεων με Ασκληπιεία, από την 1η Σεπτεμβρίου

21/07/2022
35 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την Προεδρία του Δικτύου Δήμων με Ασκληπιεία αναλαμβάνει ο Δήμος Κω από την 1η Σεπτεμβρίου 2022, όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση του Δικτύου στην Αθήνα.

Στο «Διεθνές Δίκτυο Ασκληπιείων – Οι δρόμοι της Ίασης», όπως είναι ο επίσημος τίτλος του, οι συνιδρυτές Δήμοι, Επιδαύρου, Κω και Τρικκαίων, υποδέχθηκαν ως νέο μέλος το Δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο μιας σεμνής τελετής, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, την Τρίτη 19 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, στην ομιλία του, χαρακτήρισε την ιστορία και τον πολιτισμό μας ως το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας στο σύγχρονο κόσμο.

Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου μας, στην αρχή της πανδημίας, να αξιοποιήσει την Ιπποκρατική ταυτότητα της Κω, ευχαριστώντας με διαφημιστικό μήνυμα, που προβλήθηκε παγκοσμίως, την διεθνή ιατρική κοινότητα για τον αγώνα της ενάντια στην πανδημία.

Παράλληλα καλωσόρισε το Δήμο Αθηναίων στο Δίκτυο.

Στην εκδήλωση υποδοχής του Δήμου Αθηναίων χαιρετισμό απηύθυνε ο νυν πρόεδρος του Δικτύου, Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Τάσος Χρόνης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι με χαρά αποδέχθηκε την ένταξη του Δήμου στο «Δίκτυο», ενώ ο εταίρος Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σημείωσε τη σημασία της εισδοχής του νέου μέλους καθώς είναι ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος Δήμος της χώρας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω Αριστοτέλης Παυλίδης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο ιδρύθηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, των Δήμων Τρικκαίων, Κω και Επιδαύρου, του Πανεπιστημίου

Αθηνών και του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω, για τη λειτουργία Διεθνούς Δικτύου Πόλεων στις οποίες βρίσκονται Ασκληπιεία και Επιστημονικών Φορέων με αντίστοιχα ενδιαφέροντα.

Το Δίκτυο αποσκοπεί στην προώθηση, των ερευνών για τα Ασκληπιεία, την αρχαία ιατρική και τα μηνύματα της για το σήμερα, την ανταλλαγή εμπειριών, δράσεων που θα αναδεικνύουν την αξία της κληρονομίας του Ασκληπιού και μέσω ανάδειξης αυτών των στοιχείων αποσκοπεί στην ανάπτυξη ιατρικού και γενικότερα ποιοτικού τουρισμού.


Γραφείο Τύπου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ