Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στο εδώλιο πατέρας και γιος στην Κω επειδή πουλούσαν είδη "μαϊμού"

20/05/2024
676 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Για αύριο έχει προσδιοριστεί να δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο 65χρονος πατέρας και ο 33χρονος γιος του, για τα «μαϊμού» προϊόντα γνωστών εταιρειών που είχαν εντοπιστεί στις επιχειρήσεις τους στην Κω.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, οι οποίες αρχικά είχαν προσδιοριστεί να εκδικαστούν στις 10 Ιανουαρίου 2024 όμως, λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, αναβλήθηκαν για τις 20 Μαΐου 2024.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ο 33χρονος για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, πλαστογραφία κ.ά., μία υπόθεση που πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά την υποβολή δικογραφίας, τον Αύγουστο του 2017, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω από το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τη μήνυση που υπεβλήθη από το ΣΔΟΕ, σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 33χρονου στην Κω, κατασκευάζονταν και διατίθεντο απομιμητικά είδη διαφόρων εταιρειών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, από έλεγχο που διενεργήθηκε σε δύο καταστήματα του 33χρονου, εντοπίστηκαν δεκάδες, καπέλα, κασετίνες, ρολόγια, κραγιόν και άλλα είδη μακιγιάζ, γυαλιά ηλίου, τσάντες, πορτοφόλια, αρώματα, πουκάμισα, ακουστικά, φορτιστές, καπέλα κ.ά.
Όλα τα παραπάνω αντικείμενα έφεραν την επωνυμία γνωστών εταιρειών, ωστόσο επρόκειτο για απομιμήσεις.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν, ο 33χρονος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

Για τα ίδια αδικήματα κατηγορείται και ο 65χρονος, πατέρας του 33χρονου, ο οποίος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη επίσης μετά από την υποβολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, τον Αύγουστο του 2017, δικογραφίας από το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο αυτής, και όσον αφορά τον 65χρονο σε κατάστημα ιδιοκτησίας του κατασκευάζονταν απομιμητικά είδη διαφόρων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενήργησαν οι αρμόδιοι του ΣΔΟΕ τον Αύγουστο του 2017 στο ισόγειο κατάστημα και σε υπόγειο χώρο που κατείχε χωρίς άδεια (σύμφωνα με τη δικογραφία) ο 65χρονος, εντοπίστηκαν άδεια απομιμητικά προϊόντα αντίτυπα, μεταξύ των οποίων: 800 σήματα μεταλλικά, 1017 πορτοφόλια, 2734 γυαλιά ηλίου συγκεκριμένης εταιρείας, δεκάδες ρολόγια, μαντήλια, ζώνες, γυαλιά ηλίου και άλλων εταιρειών, εσώρουχα, μπλούζες, βερμούδες, μαγιό, καθρεφτάκια, τσάντες, αρώματα, καπέλα, υποδήματα, φουλάρια και 3292 ετικέτες εταιρειών.

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του 65χρονου παραπέμφθηκε στην ανάκριση, απ’ όπου και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 20.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 21/05 - 11:35
Μαϊμού.
Δίκαιο είναι να ανακοινωθούν καί ονόματα!Γειά να γνωρίζωμαι ποιοί μας αξαπατουν και κλέβουν!Και να μπορέσω μαι να προφυλακτουμε!!!Και όχι να τούς προστατεύεται και από επάνω! Κράτος δυναστείας παντού!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/05 - 22:36
Αχα
Μαϊμού είναι όλο το νησί γενικώς και όποιος κατάλαβε κατάλαβε

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ