Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συγκινημένος ο καθολικός ιερέας για την αποκατάσταση της σεισμόπληκτης εκκλησίας και την μοναδικότητα του τελετουργικού του καθολικού Πάσχα στην Κω

20/04/2022
588 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με αφορμή το καθολικό Πάσχα που εορτάστηκε στις 17 Απριλίου με κατάνυξη και ευλάβεια στην Κω, ο ιερέας πατέρας Ιωάννης Λουκάς Γρηγόριος, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο και Βήμα της Κω.

Ο ιερομόναχος της Φραγκισκανής Κουστωδίας των Αγίων Τόπων, ενορίτης Ρόδου και Κω, συγκινημένος μίλησε για την λειτουργία της Αναστάσεως που έγινε παρουσία πιστών και εντός του ιερού ναού Αμνού Θεού, παρεκκλήσι του Τίμιου Σταυρού μετά από δύο χρόνια λόγω κορονοϊού και 5 χρόνια λόγω εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η Κως είναι η μοναδική περιοχή της Ελλάδος όπου η λειτουργία  του καθολικού Πάσχα γίνεται την ημερομηνία που ορίζει η καθολική εκκλησία καθώς στην υπόλοιπη Ελλάδα ( Αθήνα, Σύρος , Τήνος, Κέρκυρα κτλ) η λειτουργία των καθολικών γίνεται την ίδια ημέρα με την λειτουργία των Ορθοδόξων, κάτι που συμβαίνει τα τελευταία περίπου 50 χρόνια.

Ένα πλεονέκτημα της Κω το οποίο θα μπορούσε να αναδειχθεί και τουριστικά για την προσέλκυση καθολικών πιστών οι οποίοι θα μπορούσαν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με τον εορτασμό του Πάσχα στην μοναδική καθολική εκκλησία που λειτουργεί στο νησί μας.

Σε ότι αφορά την ανακαίνιση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, στοίχισε περίπου 280.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον πάτερ Λουκά, 249.000 ευρώ δόθηκαν από την Φραγκισκανή Κουστωδία των Αγίων Τόπων και περίπου 30.000 ευρώ από την ελληνική πολιτεία.

« Είναι πολύ όμορφα στην εκκλησία μας. Είναι καινούργια εκκλησία. Το άνω μέρος που ήταν κλειστό, πλέον λειτουργεί. Έχουμε άπλετο φως , τζάμια, χρώματα. Επίσης προστέθηκαν δύο αγάλματα της Παναγίας και του Αγίου Ιωάννη που ήρθαν από την Γερμανία και ο Τίμιος Σταυρός».

Η εκκλησία του Αμνού Θεού κατακλύστηκε από πιστούς τις ημέρες του καθολικού Πάσχα με το ποίμνιο να αποτελείται από ανθρώπους διαφόρων Εθνοτήτων. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στον πόλεμο της Ουκρανίας, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι δύο χώρες χριστιανικές είναι σε πόλεμο.

Υπό νέες αξιοπρεπέστατες και όπως αρμόζει σε κάθε ναό, γίνονται οι λειτουργίες καθώς μέχρι τώρα φιλοξενούνταν στην αυλή κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο καθολικός ιερέας όταν εξομολογήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ότι καθημερινά μετά την τέλεση των λειτουργιών στην καθολική εκκλησία της Ρόδου, πηγαίνει στην ορθόδοξη εκκλησία για να εκκλησιαστεί και μάλιστα εκκλησιάζεται και όταν έρχεται στην Κω.

« Πηγαίνω καθημερινά στην ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται πλησίον του σπιτιού μου στην Ρόδο και είναι πάρα πολύ όμορφα. Θα πάω και την Ανάσταση μετά την λειτουργία στην εκκλησία μας. Όταν πηγαίνω στον ορθόδοξο ναό νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου. Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου καθώς ζω στη χώρα 18 χρόνια».

Τέλος, με την ευκαιρία της συνέντευξης, ο πάτερ Λουκάς αναφέρθηκε στην αγαπητή συνάδελφο Μαρία Παπαζαχαρίου που κάθε χρόνο κάλυπτε δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά τις καθολικές λειτουργίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα στην Κω.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πατέρας Ιωάννης Λουκάς Γρηγόριος, βραβεύτηκε για την προσφορά του σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ