Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων: Συνέδριο Σ.Α.Δ.Ν.: "Μικρασιατική Καταστροφή και Δωδεκάνησα''

16/10/2023
121 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων, με αφορμή των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει επετειακό συνέδριο με θέμα''Μικρασιατική Καταστροφή και Δωδεκάνησα''.Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων δεσμών που ένωναν το μικρασιατικό ελληνισμό με τη Δωδεκάνησο από αρχαιοτάτων χρόνων έως και τη Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς και το πως επέδρασε η Μικρασιατική Καταστροφή στην οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό αλλά και ιστορία της Δωδεκανήσου. Για το σκοπό αυτό το συνέδριο θα παρουσιάζει πλούσια θεματογραφία, με συμμετοχή δωδεκανησιακών και μικρασιατικών προσφυγικών σωματείων, που θα προβάλουν μέσα από εκτεταμένη ιστορική έρευνα, λαογραφικές αναφορές όπως και βιωματικές εμπειρίες – προφορική ιστορία, ένα σημαντικό τμήμα της ιστορίας του ελληνισμού.

 Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου  και αποτελείσυνδιοργάνωσημε τηνΟμοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς,  τηνΟμοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδουκαι την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, ενώ πραγματοποιείται με την στήριξη τηςΣτέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.

Στο συνέδριο επίσης συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς και σωματεία, αλλά και πλήθος άλλων ερευνητών:

Σύλλογος Μικρασιατών Λέρου

Σύλλογος Μικρασιατών Κω ''Ο Ηρόδοτος''

Σύλλογος Μικρασιατών Ρόδου

Εταιρεία Νισυριακών Μελετών

Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος 

Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών

Νεοκλασικό Λαογραφικό Μουσείο Καλύμνου Μιχάλη Κυρράνη

  Ηπρώτη και κύρια ημέρατου συνεδρίου την29η Οκτωβρίου 2023θα πραγματευθεί τα κυρίως ιστορικά γεγονότα. Σε αυτή θα συμμετέχουν πλήθος καταξιωμένων ομιλητών, ιστορικών ερευνητών, συγγραφέων, ιστορικών επιστημόνων και Καθηγητών πανεπιστημίου από πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού. 

 Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στο φουαγιέ του μουσείου θα φιλοξενηθεί έκθεσηη οποία θα περιλαμβάνει: 

1. Φωτογραφικό από την Μικρά Ασία αλλά και από τα Δωδεκάνησα, συνδεδεμένο πάντα με τα γεγονότα, τους τόπους στους οποίους διαδραματίστηκαν αλλά και τους ανθρώπους που τα διαμόρφωσαν και τα βίωσαν. 

2. Έκθεση αντικειμένων, ευρημάτων αλλά και εγγράφων τα οποία έχουν αναδειχθεί από την σχετική έρευνα και τα οποία συνδέονται με τα γεγονότα της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της Μικρασιατικής Καταστροφής.

3.  Έκθεση βιβλίων

4. Έκθεση καλλιτεχνημάτων εμπνευσμένων από τα ιστορικά γεγονότα

5. Αφιέρωμα στα Σωματεία Μικρασιατών Δωδεκανήσου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ