Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συνέντευξη με την υποψήφια Δήμαρχο Κω κ. Κική Μακρή: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό…

16/09/2023
212 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Η υποψήφια Δήμαρχος Κω, με την Λαϊκή Συσπείρωση κ. Κική Μακρή, μιλάει στο «ΒτΚ» για το διακύβευμα των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, καλώντας τους πολίτες να δυναμώσουν την Λαϊκή Συσπείρωση και το ψηφοδέλτιό της, που καταρτίζεται από μία μάχιμη και ικανή δύναμη υποψηφίων, η μόνη που εγγυημένα μπορεί να φέρει στην ατζέντα, αυτά που καίνε και απασχολούν τους κάτοικους του νησιού.

Επισημαίνει, ότι “Ισχυρή Κως” και “Δύναμη Αλλαγής”, δοκιμάστηκαν, απογοήτευσαν και τώρα αμφισβητούνται, ενώ θεωρεί πιο πιθανή μία μεταξύ τους συνεργασία, παρά μία συνεργασία της Λαϊκής Συσπείρωσης, με έναν από τους δύο.

Τονίζει ότι η Δημ. Αρχή, μόνο ανίκανη δεν είναι, καθώς αποδείχθηκε ικανοτάτη, στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ αναφέρεται σε ποιες αλλαγές θα προχωρούσε, εάν ήταν Δημοτική Αρχή.

Μιλάει για τα όσα κατάφερε να πετύχει αυτήν την τετραετία η Λαϊκή Συσπείρωση, από την παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάνει λόγο για συνθήκες γαλέρας των εργαζομένων στον Τουρισμό, ενώ στέλνει το δικό της μήνυμα προς τους ψηφοφόρους εν όψει των εκλογών.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΠΙΤΣΗ


ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

- Κυρία Μακρή, βρισκόμαστε λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές. Ποιό πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών, είναι αν στην επόμενη πενταετία, ο λαός και οι διεκδικήσεις του θα είναι ο πρωταγωνιστής, έχοντας μαζί του τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης και θα αποδυναμώσει τις πολιτικές δυνάμεις, που επίσημα ή ανεπίσημα στηρίζουν τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και στην τελική θα εφαρμόσουν, κατά γράμμα, όπως έκαναν μέχρι τώρα, όλη την γκάμα των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων και κατευθύνσεων κυβέρνησης και Ε.Ε.

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

- Ποιός είναι ο στόχος της παράταξης σας; Είστε ικανοποιημένη από την στελέχωση του ψηφοδελτίου σας;

Κοντεύουμε στις 8 Οκτώβρη με καταιγιστικά γεγονότα. Χάνονται ανθρώπινες ζωές τόσο απροσδόκητα και φρικτα. Οι καταστροφές από καιρικά φαινόμενα, οι οποίες προβλέπονται, αλλά δεν αντιμετωπίζονται γιατί δεν υπάρχει πρόληψη, αγανακτούν και εξοργίζουν. Το λεγόμενο «επιτελικό -ψηφιακό- σύγχρονο» κράτος εγκαταλείπει τον εργαζόμενο λαό απροστάτευτο, ενώ παράλληλα εντείνει την εκμετάλλευση του, χαρίζοντας μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε επιχειρηματικούς ομίλους, φέρνοντας το έκτρωμα του 13ωρου στην Βουλή. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, μπορεί να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της σημερινής βάρβαρης πολιτικής, που διατρέχει όλους τους θεσμούς και μηχανισμούς του κράτους, όπως τους δήμους και τις Περιφέρειες με την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης .Εγγυημένα, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να φέρει στην ατζέντα αυτά που καίνε και απασχολούν τους κάτοικους του νησιού...

Με προνόμιο το ψηφοδέλτιο μας, που είναι στελεχωμένο από δοκιμασμένους, όσο και νέους ανθρώπους, δραστήριους και πρωτοπόρους στα σωματεία τους, που δίνουν την μάχη σε όλα τα μέτωπα που αντιμετωπίζει στην ζωή ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο βιοπαλαιστής, ο νέος, η γυναίκα. Εκτιμάμε πως η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να αυξήσει το ποσοστό της στον Δήμο και στην Περιφέρεια με εκλογή συμβούλου και από την δική μας Περιφερειακή Ενότητα.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

- Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, ότι η νέα γενιά δείχνει απροθυμία να βγει στο “προσκήνιο” και να ασχοληθεί με τα κοινά. Στη Λαϊκή Συσπείρωση, είδαμε ότι μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου σας έμεινε ίδιο. Αυτό δείχνει μεν μία σταθερότητα, αλλά και “κορεσμό”. Σας ανησυχεί, τόσο γενικά, όσο και ειδικά, για την παράταξη σας, η έλλειψη νέων ανθρώπων (και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ηλικία);

Η νέα γενιά το προηγούμενο διάστημα έδωσε μεγαλειώδης αγώνες για το δικαίωμα της στην δωρεάν μόρφωση, ενάντια στο Πανεπιστήμιο Α.Ε, ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια. Βγήκε στους δρόμους του νησιού, όταν οι συνομήλικοι συμμαθητές τους έχασαν την ζωή τους άδικα, και επειδή το νοσοκομείο παραμένει επικίνδυνα υποστελεχωμένο. Βγήκαν στον δρόμο καταδικάζοντας το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτή την νέα γενιά που αναγκάζεται, αντί να κάνει διακοπές, να δουλεύει 10ωρα & 12ωρα στον τουρισμό, για να τα βγάλει πέρα η οικογένεια η Λ.Σ την εμπιστεύεται, την ακούει, την ενισχύει στις πρωτοβουλίες της. Αγωνίζεται μαζί της για να έχει σύγχρονα σχολεία και αθλητικές υποδομές σε όλο το νησί. Δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη με μας. Θέλουν την νεολαία αποχαυνωμένη και βαλτωμένη στον ατομισμό και στα τηλεσκουπίδια… Παρακολουθώντας τις τοπικές εκλογές, μας προβληματίζει ότι κάθε φορά τα ψηφοδέλτια των άλλων παρατάξεων γεμίζουν από νέους και νέες υποψηφιότητες, αλλά μετά δεν τους ξανασυναντάμε . Όχι απαραίτητα στα «αυτοδιοικητικά», αλλά και στις διεκδικήσεις για τον τόπο. Έχει να κάνει με το περιεχόμενο, το στόχο, τον σκοπό, τις πολιτικές θέσεις που οι άλλες παρατάξεις συγκροτούν τα ψηφοδέλτια τους. Φαίνεται, πως εγγύηση για να δοθεί μια μάχη αποτελεσματικά, δεν είναι με πόσους θα την δώσεις. Το πιο σημαντικό, είναι να έχεις στρατηγική, να εμπνέει ο στόχος και να υπάρχει ψυχή.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης καταρτίζεται από μια μάχιμη και ικανή δύναμη υποψηφίων, γνωστών στον λαό για την αγωνιστική τους στάση, προσφορά και δράση, που ενιαία δίνουν τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σε μια περίοδο πυκνών εξελίξεων, υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, γενικευμένης επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και το λαϊκό εισόδημα, όξυνσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου με μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας.

Είναι οι υποψήφιοι που θα παλέψουν αυτές τις μέρες - όπως έκαναν και μέχρι τώρα - μαζί με τον λαό του νησιού , ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ. Που θα δώσουν τη μάχη για να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο - τερατούργημα για τα Εργασιακά.


ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ (ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ)

- Θεωρείτε ότι είναι ευνοϊκό για εσάς (ώστε να συγκεντρώσετε ένα μεγαλύτερο ποσοστό), το γεγονός ότι συμμετέχουν μόνο 3 παρατάξεις στην εκλογική διαδικασία;

Είναι θετικό αυτό που ακούγεται όλο και πιο συχνά. «Κανέναν από τους δύο» αφού και οι δύο και η «Ισχυρή Κως» του κ. Νικηταρά, αλλά και η «Δύναμη Αλλαγής» του κ. Κυρίτση, δοκιμάστηκαν και απογοήτευσαν και τώρα αμφισβητούνται. Η διαφορά για τον λαό της Κω, θα είναι να εγκαταλείψουν αυτές τις πολιτικές δυνάμεις και να ψηφίσουν Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, για να εκφράζονται οι διεκδικήσεις και οι αγωνίες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων, την πάλη τους για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος .

Για να το πάμε αλλιώς, για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο λαός, για να μην χαθεί και η επόμενη 5ετία.


Η κ. ΡΟΥΦΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ

- Πώς σχολιάζεται την απόφαση της κ. Ιωάννας Ρούφα και του «Όραμα +Δράση» να μην κατέβουν στις εκλογές;

Κάθε παράταξη που έχει πάρει τέτοια απόφαση, έχει τους λόγους της. Σίγουρα αντανακλούν την επιρροή που ασκούν πάνω τους οι πολιτικές εξελίξεις και ανταγωνισμοί στον ιδεολογικό χώρο που εκφράζουν. Αρκετές παρατάξεις δεν υπάρχουν πια. Μάλιστα σε κάποιες από αυτές, οι υποψήφιοι τους, τις προέβαλαν ως «διαφορετικές», «εναλλακτικές» έλεγαν ότι θα προκαλούσαν αλλαγές, ανατροπές κ.α. Όχι μόνο οι παρατάξεις αλλά και υποψήφιοι ή εκλεγμένοι αυτών των παρατάξεων «χάθηκαν» …

Ετσι γίνεται . Οι τοπικές εκλογές δεν είναι μάχη προσώπων, όπως θέλει η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων να ισχυρίζεται. Τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και πιο σοβαρά. Εδώ μιλάμε για έναν μηχανισμό του κράτους, που υλοποιεί μαζί με την κυβέρνηση και την περιφέρεια τις αξιώσεις των επιχ/κων ομίλων.

Όσο αφορά την κ. Ρούφα απέκτησε μεγάλη εμπειρία από την διοίκηση των δήμων. Είμαι σίγουρη ότι θα παραμείνει δραστήρια στις επιλογές της.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΔΥΟ”

-Έχετε ζήσει και τους δύο “αντίπαλους” επικεφαλής ως Δημάρχους. Με ποιον θεωρείτε ότι θα έχετε μία καλύτερη συνεργασία, σε περίπτωση που δεν εκλεγείτε Δημοτική Αρχή και γιατί;  Εάν σας προτεινόταν, θα αποδεχόσασταν μετεκλογικά μία συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή;

Είμαι σίγουρη ότι κανένας από αυτούς που ξέρει την Λαϊκή Συσπείρωση και την στάση που έχει κρατήσει, αυτά που παλεύει και ανεξάρτητα αν μας στηρίζουν ή διαφωνούν μαζί μας, δεν περιμένει να συνεργαστούμε με έναν από τους δύο.

Πιο πιθανόν είναι να τα βρούνε οι δυο μεταξύ τους, αφού στα μεγάλα τα σημαντικά δεν έχουν διαφορές. Όπως ιδιωτικοποιήσεις, ανταποδοτικότητα, τοπική φορολογία κ.α.

Η σύνθεση, επίσης, των ψηφοδελτίων τους είναι μαρτυριάρικη. Στελέχη ή μέλη της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κοσμούν και τα δύο ψηφοδέλτια.


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ

- Ποιες θα ήταν οι πρώτες σημαντικές αλλαγές που θα κάνατε, εάν είχατε την δυνατότητα να αναλάβετε την Διοίκηση του Δήμου;

Μέτρα για την προστασία του εισοδήματος εργαζομένων και βιοπαλαιστών, του περιβάλλοντος και συνολικά της ζωής του λαού. Για το δικαίωμα του λαού στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην υγεία, την παιδεία, για το περιβάλλον, για δουλειά με δικαιώματα, για το εργατικό-λαϊκό εισόδημα, την λαϊκή κατοικία, για την ειρήνη, για τις υποδομές του νησιού μας, για τις ομορφιές του νησιού μας, που μετατρέπονται σε εμπόρευμα .


ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

- Τι κατάφερε να πετύχει αυτή την τετραετία η Λαϊκή Συσπείρωση και τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει καλύτερα;

Η  Λ.Σ. στην θητεία αυτή που τελειώνει, αντιπάλεψε την αντιλαϊκή πολιτική, τόσο μέσα, όσο και έξω από το Δ.Σ. Τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα στο Δ.Σ., προκάλεσε συζητήσεις για τα βασικά. Τοποθετήθηκε δημόσια με ανακοινώσεις, ενημερώνοντας τους κατοίκους του δήμου μας και καλώντας τους σε αγώνα για την επίλυση τους. Ανέδειξε ζητήματα που πάλευε το εργατικό-λαϊκό κίνημα του νησιού, προκαλώντας να έρθουν προς συζήτηση στο συμβούλιο.

Το παρήγορο, είναι ότι αναπτύχθηκαν αγώνες, που η Λ.Σ τους στήριξε, για κάποια ζητήματα π.χ για τα σχολεία, τις κεραίες, την καθαριότητα, την υγεία. Και αυτούς τους αγώνες, τους στήριξε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, φέρνοντας ερωτήσεις, τα αιτήματα των εργαζομένων, γονιών, εκπαιδευτικών, υγειονομικών, εργαζομένων στον τουρισμό κ.α στο Δημοτικό συμβούλιο.

Αυτός, κατά την γνώμη μας, είναι ο δρόμος της επίλυσης των προβλημάτων. Αυτόν τον δρόμο δεσμευτήκαμε πως θα ακολουθήσουμε, αυτό κάναμε και αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε. Σε αυτόν τον δρόμο καλούμε σε συστράτευση τον λαό του δήμου μας.

Για να γίνουν περισσότερα, χρειάζονται περισσότεροι εκλεγμένοι που αμφισβητούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων. Εκλεγμένοι που πρωτοστατούν στη λαϊκή πάλη, που καλούν κάθε εργαζόμενο να κάνει κριτήριό του, τις σύγχρονες ανάγκες του, που δεν συναντιούνται πουθενά με τα θέλω των καπιταλιστών εκμεταλλευτών του.

ΙΚΑΝΟΤΑΤΗ Η ΔΗΜ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

- Έχετε επικρίνει την σημερινή Δημ. Αρχή αρκετές φορές. Πώς κρίνετε το έργο της σε αυτά τα 4 χρόνια θητείας; Πού πήγε καλά και που όχι;

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμφωνεί με την κριτική των άλλων παρατάξεων, ότι η δημοτική αρχή Νικηταρά δεν έκανε τίποτα. Πως είναι ανίκανη κλπ. Είναι μια βολική κριτική που αθωώνει το γενικότερο αντιλαϊκό πλαίσιο και τοποθετεί την πολιτική στις διαφορές προσώπων.

Και η δημοτική αρχή Νικηταρά αποδείχτηκε ικανοτάτη στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων .Βλέπε ιδιωτικοποίηση καθαριότητας, ΚΩΑΝ, ΝΟΚ, νέο νοσοκομείο, ΚΥΤ, Ζιά κ.α..

Δαπανήθηκαν εκατομμύρια σε εργολαβίες και έργα, που καμία σχέση δεν έχουν με αυτά που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός, για να προστατεύεται ολόπλευρα η ζωή του, η λαϊκή περιουσία, το περιβάλλον και οι υποδομές του νησιού, όπως για το νερό στο Τρίγωνο, τους δρόμους της πόλης, τα σχολεία μας, το αποχετευτικό στο κέντρο της πόλης, την έλλειψη δομών για την Τρίτη ηλικία, το παιδί, την κακοποιημένη γυναίκα, τους άστεγους.

Γι’ αυτό οι υποσχέσεις επιστρέφουν από το σημείο, που τις άφησαν πριν 4 χρόνια. Ο λαός της Κω δηλαδή βρέθηκε θεατής στο ίδιο έργο .


ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

- Εργάζεστε χρόνια στον χώρο του τουρισμού. Βλέπουμε ότι οι αριθμοί (αφίξεις) ευημερούν, όχι όμως και τα ταμεία των επιχειρήσεων. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να κοιτάξουμε, ώστε η Κως να διατηρήσει ψηλά την τουριστικής της ταυτότητα και τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα; Γιατί γιγαντώθηκε τo πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στις επιχειρήσεις και τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση αυτή;

Όσο ο τουρισμός παραμένει εμπόρευμα, το οποίο μάλιστα είναι απλησίαστο για την πλειοψηφία όλων αυτών που σήμερα καθαρίζουν, μαγειρεύουν, συντηρούν, υποδέχονται ως εργαζόμενοι στον τουρισμό, όσο αντιμετωπίζεται ως κερδοφόρος κλάδος για το τουριστικό κεφάλαιο και δεν είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους, όλα θα πουλιούνται και θα αγοράζονται για χάρη του. Γι’ αυτό είμαστε φίσκα από ξενοδοχεία και δεν έχουμε νοσοκομείο, για αυτό όλες τις ομορφιές τις έχουμε παραδώσει σε μονάδες, όπως στην Κέφαλο και στο ΝΟΚ, γι’ αυτό χτίζονται μονάδες στο κύμα ή ακόμα και μέσα στον ορεινό όγκο της Ζιάς. Είναι χαρακτηριστική η απαίτηση που εξέφρασαν οι τουριστικοί παράγοντες πρόσφατα σε κοινή σχεδόν δήλωσή τους, να παραμείνει η Κως ο φτηνός, μαζικός προορισμός, για να μην χάσουν την θέση τους στο ανταγωνιστικό πεδίο, που έχει διαμορφωθεί με άλλες χώρες και νησιά.

Τα κέρδη των ομίλων, δεν έρχονται με τον εργάτη καλοπληρωμένο και με εξασφαλισμένα εργασιακά -μισθολογικά δικαιώματα. Όσο ο τουρισμός θα αφήνεται να επεκτείνεται, η ζήτηση χεριών θα αυξάνεται. Οι συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στον κλάδο, η εποχικότητα, το επίδομα ανεργίας σε αυτά τα απαράδεκτα επίπεδα και προϋποθέσεις, είναι ζητήματα που παλεύει το εργατικό κίνημα και τα σωματεία του νησιού. Έτσι μόνο μπορούν να αλλάξουν.


- Πώς θα χαρακτηρίζατε με μία λέξη τους σημερινούς επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (Θ. Νικηταρά, Γ. Κυρίτση, Ι. Ρούφα);

Ικανούς και έμπειρους διαχειριστές του δήμου - επιχείρηση.


ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

- Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε, εν όψει των εκλογών, στους δημότες της Κω;

Σήμερα υπάρχει μεγάλη πλέον πείρα και ο κάθε λαϊκός άνθρωπος μπορεί να δει καθαρά, ότι για να ζήσει στο ύψος των σύγχρονων δυνατοτήτων, που δίνει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, απαιτείται σύγκρουση, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση. Γιατί αυτό που καθημερινά επιβεβαιώνεται, είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας τον δρόμο της ανατροπής.

Ο λαός της Κω δεν έχει να χάσει τίποτα με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης .

Από ότι φαίνεται χάνει κάθε φορά ενισχύοντας τις άλλες παρατάξεις και πολιτικές δυνάμεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Κάλεσμα της ΚΕ ενόψει των τοπικών εκλογών :

«Για 100% εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, των εκάστοτε κυβερνήσεων που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που συναινούν στην προώθησή της.

Στους δήμους και τις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων. Κάνουμε την πραγματική διαφορά.

Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ, παντού».


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Τκ 18
Τκ 18 18/09 - 10:17
Σκεφτομαι
οτι αν δεν ειχατε κομματικο χρωμα στον συνδυασμο σας θα πηγαινατε σιγουρα καλυτερα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ