Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συνεχίζεται και σήμερα η αξιόλογη εκδήλωση για τις μαθησιακές δυσκολίες

15/05/2022
70 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Mία πολύ αξιόλογη εκδήλωση για τις μαθησιακές δυσκολίες διοργανώνει το Σαββατοκύριακο στην Κω (στο Χάνι), το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κω, το ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ, οι Σχολικές επιτροπές και ο ΔΟΠΑΒΣ.

Τα προηγούμενα χρόνια, το συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να αποτελούσε «ταμπού» για ορισμένους γονείς και μαθητές, όμως ευτυχώς βλέπουμε ότι μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, οι γονείς, οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί παίρνουν σημαντικές πληροφορίες για να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα που απασχολεί ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης που έχει ως θέμα «Καλές πρακτικές αντιμετώπισης παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και άλλες ανάγκες», ολοκληρώθηκε χθες (Σάββατο) και συνεχίζεται σήμερα (Κυριακή, ώρα 11-14:00).

Όπως ανέφεραν οι ομιλητές, τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, μπορούν να κατακτήσουν την γνώση, αλλά όπως και κάθε παιδί, με τον δικό τους διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την μορφή δυσλεξίας και το πώς αυτή τα επηρεάζει. Τα παιδιά αυτά μπορούν επίσης να πετύχουν θαύματα στην μόρφωση και στην κοινωνική τους πρόοδο εάν τους δοθεί η κατάλληλη στήριξη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταφέρει ένας εκπαιδευτικός να βοηθήσει ένα μαθητή να μετατρέψει την πληροφορία που του παρέχεται σε γνώση. Μπορεί ένα παιδί να το μάθει με το να του το δώσουμε γραμμένο σε μία κόλλα χαρτί, ή ένα άλλο παιδί μπορεί να θέλει να πάρει με τα χέρια του δύο αντικείμενα για να το αντιληφθεί ή και ένα άλλο να πρέπει να κάνει μικρά βήματα στον χώρο για να το αφομοιώσει.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ