Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ ΤΟΥ ΔΟΠΑΒΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ - ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 5056/2023

27/06/2024
69 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Με τον συγκεκριμένο νόμο καταργούνται  τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) και των κοινωφελών επιχειρήσεων των Δήμων.

Με βάση τις διατάξεις αυτού του νόμουαπό τις 31-12-2023 καταργήθηκε η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ)  και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών (ΔΟΠΑΒΣ) του Δήμου Κω.

Το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δήμων (Σχολικές Επιτροπές) στις 29-6-2024. Θα επανέλθουμε αναλυτικά.

Είναι μια επικίνδυνη, αυταρχική, αλλά και ερασιτεχνική, πέρα από κάθε λογική επιτελικότητας και αριστείας.

Τα αποτελέσματα τα βιώνει η τοπική κοινωνία με τη δυσλειτουργία της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας του Δήμου Κω, που οι υπηρεσίες της παρέχονταν μέσω της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ στην οποία και ανήκε.

Σήμερα η Δημοτική Αστική Συγκοινωνία του Δήμου Κω δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους ντόπιους, που πάντα χρησιμοποιούσαν το αστικό λεωφορείο, τους εργαζόμενους σε όλες τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τους εποχικούς που εργάζονται στις τουριστικές επιχειρήσεις και τους επισκέπτες του νησιού από όλον τον κόσμο.

Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη κατάργησε την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κω , αγνοώντας ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες της δεν μπορούν να υποκατασταθούν. Αγνοώντας τα εμπόδια που μπαίνουν στη στελέχωση αυτών των υπηρεσιών και στην ακώλυτη παροχή τους.


Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για τη μη κατάργηση των Νομικών Προσώπων και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης  του Δήμου Κω και να βρει τρόπο να αποκαταστήσει τη λειτουργία τους και μαζί με αυτήν την αξιοπρέπεια του νησιού του Ιπποκράτη, ενός από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει αυτόν τον κατάπτυστο νόμο της Νέας Δημοκρατίας.
Για το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Της Ν.Ε Β. Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ


Δημήτριος Χασαπλαδάκης
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/06 - 13:06
ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Ποια κυβερνηση της αριστερας ρε δημητρακι? Που ζεις? Μαυτα τα στελεχη με αυτους τους αρχηγους στα επομενα 30 χρονια θα κυριαρχει η δεξια. Βαλτε στοχο την ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, και αστε τις αερολογιες για κυβερνηση της αριστερας. Πατηστε στη γη. Μη μενετε στο 3%. Ξυπνηστε επιτελους!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/06 - 03:13
.
ετσι γουσταρω σκατογκρεκονια ...να σας ξεσκιζει !!!!!!60% του δωσατε, εσας θα σκευτει!!!!! βγειτε να κραξετε τουσ ΚΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ!!!!!!......ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ !!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 28/06 - 10:48
ΤΙ ΕΙΣΤΕ
ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΧΑΣΑΠΛΑΔΑΚΗ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΣ ? Ή ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 87? ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ?

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ