Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τα Λαζαράκια και τα Βάγια από το Λύκειο Ελληνίδων Κω

27/04/2024
353 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα, μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και τα έθιμα με τις παραδόσεις, είναι πολύ πλούσια την ημέρα αυτή,  που λέγονται τα Κάλαντα του Λάζαρου.                              

Το  Λύκειο Ελληνίδων Κω, με την ικανή πρόεδρο του κ, Τέτη Φάκκου και τα δραστήρια μέλη του, οργάνωσε μια υπέροχη εκδήλωση στην αίθουσα χορού. Με  τη καθοδήγηση της κ. Αρετής Φράγκου,  έγινε η αναπαράσταση της Ανάστασης του Λαζάρου, από μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Ελληνίδων ΚΩ.  

Ακολούθως   έψαλλαν τα Κάλαντα του Λαζάρου και έπειτα με την βοήθεια  της κ. Αργυρώς Κατσίλη,  της  κ. Βέρου Λεμονιάς, της   κ.  Μαρίας Διακοπαναγιώτη και της κ. Κατερίνας  Πασά, τα παιδία έπλασαν τα καθιερωμένα, παραδοσιακά Λαζαράκια. Συγχρόνως  με την βοήθεια της κ. Ξανθίππης Αγρέλλη και της κ. Λεμονιάς  Βέρου, έπλεξαν Βάγενους Σταυρούς, σε διάφορα σχέδια. 

Αναφορικά τα παιδιά κατέφεραν μα φτιάξουν  65 περίπου Σταυρούς, που θα τους δώσουν στον Άγιο Νικόλαο, για να ευλογηθούν. Όσο για τα   Λαζαράκια,  αυτά μοιράστηκαν στα παιδιά.        

Όπως μας δήλωσε η αεικίνητη πρόεδρος κ. Τέτη Φάκου, η εκδήλωση αυτή θα εναλλάσσετε με την ανοικτή εκδήλωση τα ‘Λαζαράκια,’ που γίνεται κάθε χρόνο παρά χρόνο, από  το Λύκειο Ελληνίδων Κω. 

Συγχαρητήρια στα παιδιά και Καλό Πάσχα.

Ξανθίππη Αγρέλλη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ