Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τέσσερις γενιές της οικογένειας Γαμβρέλλη (από την Κω) σε μία συγκινητική επανασύνδεση στη Μελβούρνη

22/03/2023
885 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η κυρία Βίκη Καυκάκη, μαζί με την αδελφή της Ελευθερία και την εξαδέλφη της Μαρία, κάλεσαν «οικογενειακό συμβούλιο». Το αποτέλεσμα; Συναθροίστηκαν τέσσερις γενιές της οικογένειας Γαμβρέλλη και ο τόπος γέμισε από κέφι, χαρά και γέλια...

Τέσσερις γενιές της οικογένειας Γαμβρέλλη επανασυνδέθηκαν την Κυριακή στις 5 Μαρτίου, σε μία ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη από συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και αγάπης, με επίκεντρο, έναν βασικό πυρήνα στη ζωή του ανθρώπου. Την οικογένεια.

«Η ενέργεια ήταν το κάτι άλλο…δεν έβλεπες τίποτα άλλο πέρα από αγκαλιές, φιλιά, χαμόγελα, και λαμπερά πρόσωπα», δήλωσε η κυρία Βίκη στον «Νέο Κόσμο».

Γεννημένη στην Κω, η κυρία Βίκη Καυκάκη, είναι παιδί δεύτερης γενιάς το οποίο μεγάλωσε και γαλουχήθηκε ανάμεσα σε δύο κόσμους, όπως πολλά παιδιά Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία, τη δεκαετία του ’50. Ωστόσο, η ξενιτιά, φαίνεται να ενίσχυσε την επιθυμία της να κρατήσει επαφές με οτιδήποτε τη συνέδεε με τις οικογενειακές τις ρίζες.

Dεξιά η Βίκη Καυκάκη με την αδελφή της Ελευθερία Κυριαζή. Φώτο:Supplied

Αποφάσισαν λοιπόν, μαζί με την αδελφή της Ελευθερία και την εξαδέλφη της Μαρία να καλέσουν «οικογενειακό συμβούλιο», με σκοπό να επανασυνδεθούν μικροί και μεγάλοι της οικογένειας Γαμβρέλλη.

Το αποτέλεσμα; Να γεμίσει ο τόπος από αδέλφια, εξαδέλφια, ανίψια, θείους, θείες, παιδιά και βρέφη κάθε ηλικίας, τα οποία κάλυψαν όχι μία, δύο ή τρείς αλλά… τέσσερις γενιές!

Με τα δισέγγονα της κυρίας Ελευθερίας να αποτελούν την τέταρτη εν ζωή γενιά του γενεαλογικού δέντρου της οικογένειας, το ηλικιακό φάσμα των παρευρισκόμενων ξεκινούσε από 17 μηνών και έφτανε τα… 85 χρόνια.

«Μαζευτήκαμε περίπου 60 άτομα… εάν έρχονταν και κάποιοι που δεν τα κατάφεραν, είχαμε υπολογίσει ότι θα μαζευόμασταν γύρω στα 70 με 100 άτομα», συμπληρώνει.

Από αριστερά η αδελφή της Ελευθερίας και της Βίκης, Στέλλα Παρβέρη, η Ελευθερία Κυριαζή, η εξαδέλφη τους Διονυσία Πατάκου, και η Βίκη Καυκάκη


Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τους Έλληνες της Διασποράς, είναι οι δυνατοί οικογενειακοί δεσμοί που αναπτύσσουν, καθώς ο ξεριζωμός από την πατρίδα, ίσως να γεννά μία ανάγκη και επιθυμία να διατηρήσουν ζωντανά όλα αυτά που τους ενώνουν.

«Θέλαμε να δούμε πόσοι είμαστε εδώ», εξηγεί.

«Πολλοί είχαν χρόνια να συναντηθούν. Ήταν πολύ συγκινητικό».

Η ηλιόλουστη ημέρα, ήρθε σε απόλυτη αρμονία με την ζεστασιά που έρρεε από τις καρδιές των μελών της οικογένειας, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή τόσο σε θερμοκρασία όσο και σε συναισθήματα.

«Η χαρά, η αγάπη και η αλληλεγγύη ήταν ένα πράγμα που δεν έχω ξαναδεί».

Ο «ανοιχτός χώρος» της φάρμα της κυρίας Ελευθερίας, και του συζύγου της Θεμιστοκλή Κυριαζή σε συνδυασμό με την θαλπωρή του ήλιου, δημιούργησαν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, στο οποίο «έβλεπες τα μικρούλια να παίζουν», και τους μεγάλους να μοιράζονταν στιγμές χαράς, με δάκρυα στα μάτια.

«Όλα ήταν πανέμορφα…όλοι με γεμάτα τα χέρια τους, από παραδοσιακά φαγητά, γλυκίσματα, ποτά, διασκέδασαν και τραγούδησαν… γέμισε ο τόπος από κέφι και γέλια».

Η κυρία Βίκη, μας λέει επίσης, ότι φροντίζει να κρατάει επαφές με τους περισσότερους, καθώς περιγράφει τον εαυτό της ως «η αγαπημένη τους εξαδέλφη» και ως ένα άτομο που «ήθελαν στην παρέα τους».

Στο μέσον η κυρία Βίκη μαζί με τις κόρες της, Άννα Κούβελα (αριστερά) και Αναστασία Κοτσώνη.


Ο πατέρας της Βίκης, Ανάργυρος, ήταν ένα από τα οκτώ παιδιά του παππού της Χρήστου Γαμβρέλλη, και της γιαγιάς της Αγγελικής, τους οποίους περιγράφει ως «υπέροχους ανθρώπους».

Το 1956 η Σεβαστή, θεία της Βίκης, ήταν η πρώτη που βρέθηκε στην Αυστραλία, καθοδηγούμενη από την ελπίδα της για μια καλύτερη ζωή.

Τα βήματά της ακολούθησαν η Ελευθερία, αδελφή της Βίκης, μαζί με τον πατέρα τους Ανάργυρο και τη μητέρα τους Άννα.

«Αφού η οικογένεια ήθελε να μεταναστεύσουμε, εγώ απλά τους ακολούθησα», πρόσθεσε.

Κρίνοντας από τις πράξεις και τα λόγια της κυρίας Βίκης, η αξία της οικογένειας αποτελεί έναν θεμελιώδη θεσμό για την ίδια.

«Αυτό που θέλω είναι να ζήσουμε και να χαρούμε την υπόλοιπη ζωή μας με πολύ θετικότητα, αγάπη, εμπιστοσύνη και πολλές χαρές».

Εγγόνια της εξαδέλφης τους Μαρίας και της αδελφής Ελευθερίας.

Από αριστερά η κυρία Βίκη, η Στέλλα στη μέση και η Ελευθερία. Φώτο:Supplied

Ο παππούς και γιαγιά της Βίκης, Χρήστος και Αγγελική Γαμβρέλλη.

Οι γονείς της Βίκης, Ανάργυρος και Άννα Γαμβρέλλη.


 Κυριακή Κάππα - neoskosmos.com

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ