Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Θ. Νικηταράς στον RV: Βάζουμε τον πήχη ψηλά, με όραμα, σχεδιασμό, πολύ δουλειά και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα

20/03/2023
273 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

Ο Δήμαρχος της Κω εξέφρασε την αγωνία του για την υφιστάμενη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κω που είναι με έναν παθολόγο - "Τεράστιο το έργο του ΦΟΔΣΑ, που ξεπερνά τα 30 εκ ευρώ για το νησί", όπως τόνισε - 2,2 εκ € από το Ταμείο Ανάκαμψης για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο Κω -Άνω των 60 εκατ. € τα έργα που η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου υλοποιεί αυτήν την περίοδο στο νησί

«Όσο αναπτύσσεται το νησί και αυξάνεται ο πληθυσμός, τόσο αυξάνονται και οι ανάγκες της Κω και εν προκειμένω το νησί έχει ανάγκη από νέα σχολεία, για τη φοίτηση των παιδιών». Αυτό δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, μιλώντας στη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο γεγονός της συστέγασης του 1ου και του 3ου Γυμνασίου, με κάποιες αίθουσες να είναι προκάτ, και να υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για νέα σχολικά κτίρια στο νησί, ώστε να φιλοξενηθεί ο μαθητικός πληθυσμός.

Παράλληλα, ο κ. Νικηταράς, εξέφρασε την αγωνία του για την υφιστάμενη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο “Ιπποκράτης”, τονίζοντας ότι είναι ανησυχητικό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία του νησιού έχοντας μόνο ένα παθολόγο, όπου το καλοκαίρι ο πληθυσμός αγγίζει τους 50.000 κατοίκους μαζί με τους εποχικά εργαζόμενους και τους χιλιάδες τουρίστες, καθότι η Κως είναι ο 4ος τουριστικός προορισμός της χώρας σε αφίξεις. “Ανησυχούμε τι θα γίνει με την υφιστάμενη κατάσταση του Νοσοκομείου. Μας πονάει και μας φοβίζει. Είναι επικίνδυνο να είμαστε με έναν παθολόγο για τη δημόσια Υγεία”, επισήμανε σχετικά. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο Δήμος Κω θα σταθεί αρωγός να χρηματοδοτήσει για την έλευση νέων γιατρών, αν και δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα, ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα δρόμου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου  που θα ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο Κω.  Επ αυτού ο κ. Νικηταράς είπε ότι το θέμα συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο , όπου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, για την επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο έχει σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Ο Δήμαρχος της Κω είπε πάντως ότι ακόμη κι αν δεν καταστεί η δυνατή η χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα γίνει με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια καθώς  ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την δέσμευσή του για την διάθεση ποσού 15.000.000 €.

Ο κ. Νικηταράς αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο του ΦΟΔΣΑ που ξεπερνά τα 30 εκ ευρώ για το νησί, αλλά και για τα 2,2 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Κω, σε καίριες οδούς της πόλεως, όπως και την αναβάθμιση του οδοφωτισμού 3,5 χιλιομέτρων.

«Βάζουμε τον πήχη ψηλά, με όραμα, σχεδιασμό, πολύ δουλειά και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς.


Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο κ. Νικηταράς με τον Αντδήμαρχο Παναγιώτη Αβρίθη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, τέθηκαν όλα τα ζητήματα του νησιού, στα οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το μέλλον και την προοπτική του: η πορεία των εν εξελίξει έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια, έργα τα οποία ο Δήμος Κω προετοιμάζει και ζητά την χρηματοδότησή τους από την Περιφέρεια, έργα της Κω  που ήδη έχουν ενταχθεί στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ  2021 – 2027, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, ενώ ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης  αφορούσε έργα που ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έχει δρομολογήσει στην Κω, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Συνολικά ο προϋπολογισμός των έργων και  των παρεμβάσεων που τέθηκαν μόνο στη συγκεκριμένη συζήτηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ χωρίς βεβαίως να αποτυπώνεται στο ποσό αυτό το σύνολο των πολιτικών που σχεδιάστηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιούνται στο νησί της Κω.

Ειδικότερα, συζήτηση έγινε για:

–       Το Νέο Νοσοκομείο Κω και την πορεία της πολεοδομικής τακτοποίησης του οικοπέδου που ο Δήμος Κω παραχώρησε για το κτίσιμο του, και το οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει με τουλάχιστον 15.000.000 €.

–       Το Νέο Έργο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κω με την μέθοδο ΣΔΙΤ, που ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου κατέθεσε ήδη στο Υπουργείο Οικονομικών με κόστος επένδυσης 15.000.000,00 έως 20.000.000 €, ανάλογα με την τεχνολογία που θα επιλεγεί από τον σχετικό διαγωνισμό.

–       Το έργο της Ανακύκλωσης που ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου σχεδίασε, κατέθεσε για χρηματοδότηση και περιμένει, εντός μηνός, την έγκριση, με προϋπολογισμό 3.534.000 € για την Κω.

–       Την πιλοτική δράση διαχείρισης των Βιοαποβλήτων που ο ΦοΔΣΑ σχεδίασε, έφερε χρηματοδότηση, ήδη δημοπράτησε και αφορά σε 5.000 Μηχανικούς Κομποστοποιητές που θα διανεμηθούν δωρεάν, εντός του ’23, σε νοικοκυριά της Κω, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.500.000 €.

–       Την χρηματοδότηση των 8.000.000 € για την Αστική Ανάπλαση, που η Περιφέρεια, μέσα από τους Ευρωπαϊκούς της πόρους, εξασφάλισε ονομαστικά για τον Δήμο Κω.

–       Την συντήρηση των σχολικών μονάδων, την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού 2.000.000 €.

–       Την χρηματοδότηση και συμβασιοποίηση 6 έργων παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο, συνολικού προϋπολογισμού  που ξεπερνά τα 10.000.000 €.

–       Την πορεία δημοπράτησης από το ΤΕΕ Ελλάδος του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κω, για το οποίο ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός.

–       Τις ετήσιες εισφορές του Δήμου Κω προς τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, για τις οποίες έχει υπάρξει σαφής διαχείριση υπέρ του Δήμου Κω.

–       Την αποκατάσταση των θρησκευτικών χώρων που η Περιφέρεια χρηματοδότησε και εκτελεί, προϋπολογισμού 3.500.000,0 €.

–       Για τα επικείμενα λιμενικά έργα για τα οποία ο Δήμος Κω θα χρειαστεί χρηματοδότηση όταν ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες που εκτελεί.

–       Για το αθλητικό κέντρο για το οποίο ο Δήμος Κω έχει γραπτή δέσμευση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, για συγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης οποτεδήποτε καταθέσει αδειοδοτημένη τεχνική πρόταση.


realvoice995.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Χατζηνικολαου Σπυρος
Χατζηνικολαου Σπυρος 21/03 - 10:00
φαγανε φαγανε.....
πω πω μασες οι εργολαβοι ?? αλλα οι τρυπες τρυπες.......α εκει στην μπουμπουλινας τελικα βρεθηκε τιποτα?
Κωος
Κωος 20/03 - 23:03
ΠΡΩΙΝ ψηφοφόρος σου
Τόσο θέατρο τοση υποκρισία που την εκριβες τς Θεοδωση ;;;Ξεπέρασες τον Κουλη ! Πήραν αέρα τα μυαλά σου και αυτο δεν εχει ΘΕΡΑΠΕΙΑ Τι θα κανεις τώρα που ξέρεις οτι δήμαρχος δεν ξαναβγαίνεις ;Τον μηχανικό πάλι !
Ψιτ
Ψιτ 20/03 - 19:15
-
Αστο Κοψιμιε.Μηπως ειναι πρωτη φορα,που περνας κατω απο τον πηχη που ο ιδιος βαζεις??Οσο για το δημοσιο χρημα..θα τα πουμε οταν ερθει η ωρα!!!!
Εχουμε παθολογο
Εχουμε παθολογο 20/03 - 18:14
μας λεει....
Καταντια!!!!«Ξεχναμε καθε ελπιδα μαζι σου» .. που λεει και ο Δαντης!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/03 - 17:09
Δήμαρχος
Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ
Αφασια
Αφασια 20/03 - 16:08
Αφασια
Ο δήμαρχος της Κω μάλλον είναι δήμαρχος αλλού τόπου διότι δεν υπάρχει ούτε ένας παθολόγος στο νοσοκομείο Κω . Που τον βρήκε τον έναν; Ήρθε ένας για 10 μέρες και έφυγε.
Γιωργος
Γιωργος 20/03 - 15:45
Κουκλοθέατρο
Το ότι ο Δημαρχος της Κω θα γινόταν προπαγανδιστης του ανύπαρκτου έργου της εξαφανισμένης Περιφερειας δεν το περιμεναν ούτε οι .... Κυριτσικοι .
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/03 - 13:21
ασφαλτος
α τωρα θα σου πει και μπραβο ο Κρητικος. βρε πάτε καλά

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ