Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Θοδωρής Ασβεστάς (Krithoni’s Paradise Hotel): Ο πρωτοπόρος ξενοδόχος της Λέρου που έβαλε το νησί στον διεθνή χάρτη τουρισμού

28/08/2023
305 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα αποκαλύπτει μιλώντας στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο 91.5 ο γνωστός καταξιωμένος ξενοδόχος της Ρόδου κ. Θοδωρής Ασβεστάς. Ο ιδιοκτήτης του Krithoni’s Paradise Hotel μας μίλησε για τις πληρότητες φέτος στην Λέρο, τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος για να προσελκύσει κόσμο από Ελλάδα και εξωτερικό, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να πείσει tour operators να εντάξουν τη Λέρο στο πρόγραμμά τους αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους του τουρισμού όπως είναι το επίδομα ανεργίας , το μεταφορικό ισοδύναμο και άλλα.

Ο τουρισμός στη Λέρο είναι υπόθεση των επιχειρηματιών

Η οικογένεια Ασβεστά διαχρονικά αναδεικνύει την Λέρο ως τουριστικό προορισμό. Δεν επαναπαύεται και προχωρά σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες όχι μόνο για το Crithoni’s , αλλά συνολικά για το νησί. « Για να έχουμε υψηλές πληρότητες καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες. Οι πρωτοβουλίες που γίνονται είναι σε ιδιωτικό επίπεδο. Η Λέρος βασίζεται και στους repeaters δηλαδή στους επαναλαμβανόμενους τουρίστες».

Εργαζόμενοι 12μηνης απασχόλησης για περισσότερα από 28 χρόνια -Μία οικογένεια στο Krithoni’s

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο κορυφαίο ξενοδοχείο της Λέρου της οικογένειας Ασβεστά, το προσωπικό στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι ίδια28 ολόκληρα χρόνια. « Εμείς εδώ είμαστε όλοι μία οικογένεια. Εργάζονται μαζί μας οι περισσότεροι για περισσότερα από 28 χρόνια. Μάλιστα πολλοί είναι 12μηνης απασχόλησης. Δηλαδή έχουν δουλειά όλο το χρόνο. Δεν είναι εύκολο, αλλά έτσι πρέπει να γίνει. Έχουν και οι ίδιοι οικογένειες και υποχρεώσεις».

Όπως μας εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέρου, το ξενοδοχείο παραμείνει ανοικτό όλο το χρόνο για να εξυπηρετήσει όχι μόνο φιλοξενούμενους αλλά κυρίως το προσωπικό. Μάλιστα τόνισε ότι είναι ανάγκη να επανεξεταστεί το θέμα του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους διότι οι 3 μήνες δεν επαρκούν.

Επίδομα ανεργίας 6μηνης διάρκειας – « Είμαι υπέρ του εργαζόμενου»

« Πρέπει οι κυβερνώντες να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να συντηρηθούν με 3 μήνες στο ταμείο ανεργίας. Το λέω σε όλους όσους μας επισκέπτονται. Κυβερνητικοί, βουλευτές, περιφέρεια, δήμος. Πρέπει να επιστρέψει το επίδομα ανεργίας στα παλιά επίπεδα με τουλάχιστον 5-6 μήνες χορήγηση. Όχι μόνο να μας λένε για την ψηφιακή κάρτα. Ο εργαζόμενος πρέπει να βοηθηθεί. Είμαι υπέρ του εργαζόμενου. Πρέπει να προστατευτεί το τουριστικό ΑΕΠ της χώρας».

Οι ηρωικές προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών από Ελλάδα και εξωτερικό με ταξίδι μέσω Κω

Ο κ. Ασβεστάς μίλησε και για τις διακοπές των Ελλήνων και το τουριστικό προφίλ της Λέρου. « Η Λέρος είναι  για σπεσιαλίστες. Είναι δύσκολο να έρθουν οι Έλληνες με τόσο ακριβά εισιτήρια. Με κόπο μεγάλο φέρνουμε μέσω Κω οργανωμένους τουρίστες. Είμαστε ήρωες. Από το να πείσουμε tour operators να πουλήσουν πακέτα διακοπών στη Λέρο. Να έρθουν τα γκρουπ στο αεροδρόμιο της Κω και στη συνέχεια Λέρο με πλοίο που έχουμε οργανώσει μέσω Μαστιχάρι».

Φουλ οι μηχανές για Σεπτέμβριο

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Krithoni και για τις πληρότητες το φθινόπωρο αφού το Σεπτέμβριο υπάρχουν αυξημένες κρατήσεις με πολλές ημέρες να χαρακτηρίζονται full booked. « Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου είμαστε γεμάτοι και δουλεύουμε για τον Οκτώβριο. Τα όσα όμως συνέβησαν στη Ρόδο είναι ένα τεράστιο πλήγμα για όλα τα Δωδεκάνησα. Πρέπει όμως και τα στελέχη του τουρισμού να δώσουν ώθηση στα μικρά νησιά για τους επόμενους μήνες».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Μπράβο
Μπράβο 29/08 - 16:26
Μπράβο
Αυτός είναι ξενοδόχος! Μακάρι να παρουν παράδειγμα στην κω

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ