Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Tι αυτοκίνητα αγόρασαν φέτος οι Δωδεκανήσιοι

10/07/2022
155 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στο κλείσιμο του εξαμήνου καλά κρατούν για την περιοχή της Δωδεκανήσου.

Έχουν συνολικά ταξινομηθεί 1542 νέα αυτοκίνητα σε ιδιώτες και εταιρείες. Συνολικά η Toyota (411) , η Volkswagen (327) , η Kia (157) και η Hyundai (130) αποσπούν το 67% των συνολικών νέων ταξινομήσεων αυτοκινήτων στην περιοχή της Δωδεκανήσου, ενώ και οι 4 αυτές συγκεντρώνουν περίπου το διπλάσιο ή ακόμα και τριπλάσιο μερίδιο στην αγορά της Δωδεκανήσου σε σχέση με αυτό που κατέχουν πανελλαδικά. Έκπληξη στην 5η θέση των ταξινομήσεων αποτελεί η Audi , η οποία με 82 νέα αυτοκίνητα αποσπά ένα μερίδιο κοντά στο 5,5% του συνόλου. 


Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως οικονομικότερα, ασφαλέστερα και κυρίως καθαρότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στα νησιά μας. Σε συνδυασμό με τη διάνθιση του στόλου όλων των εταιρειών με ηλεκτρικά και υβριδικά νέα αυτοκίνητα με ρύπους μικρότερους από τα 50 g/km CΟ2, οδεύουμε καθημερινά σε έναν περιορισμό του ανθρακικού αποτυπώματος της μετακίνησης μας. Φυσικά και στην πολυπόθητη οικονομία στην κατανάλωση που πλέον αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε νοικοκυριό, αλλά και επιχειρησιακό πλεονέκτημα για τους επαγγελματίες του χώρου.  Μεγάλη συνδρομή στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποτελέσει και η επανέναρξη  της κρατικής επιδότησης με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» το οποίο επανεκκινεί εντός των ερχόμενων ημερών.

Εκτός από τους ιδιώτες οι οποίοι επενδύουν στην αγορά ή τη μίσθωση ηλεκτρικού οχήματος, πολλές είναι και οι επιχειρήσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου που έχουν επενδύσει ή επενδύουν στην ενεργειακή τους αυτονομία μέσω εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Ηλιακά πάνελ και άλλες επενδύσεις έχουν καταστήσει επιχειρήσεις στον χώρο του αυτοκινήτου  ενεργειακά αυτόνομες και με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα ενώ αποτελούν το παράδειγμα  για όλους εμάς τους υπόλοιπους για τον τρόπο που πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την μετακίνηση και την ενεργειακή βιωσιμότητα.


Σε μια δύσκολη στροφή της αγοράς αυτοκινήτου, οι τοπικές επιχειρήσεις κινούνται με υψηλές ταχύτητες. Οι αγοραστές φαίνεται πως παρά τις δυσχέρειες και καθυστερήσεις στις παραδόσεις, βλέπουν με καλό μάτι την επένδυση σε ένα νέο αυτοκίνητο και εμπιστεύονται αξιόπιστες και «καθαρές» εταιρείες ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούν χρήματα από καύσιμα, τέλη και συντήρηση με τα νέα καθαρότερα μοντέλα. Παράλληλα με νέα, εξυπνότερα εργαλεία χρηματοδοτικά αλλά και leasing, η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου αυτοκινήτων για ιδιώτες και εταιρείες δείχνει πιο ευνοϊκή από ποτέ.


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ