Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

To αδιαχώρητο σημειώθηκε στο πανηγύρι των Αγίων Πάντων Κω

30/06/2024
1612 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Mε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και εφέτος η Κυριακή  των Αγίων Πάντων. Στην Εκκλησία που έκτισε η ευλαβής οικογένεια της αείμνηστης Θεοδώρας Κάπα, τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αγκύρας κ. κ. Ιερεμία και με την συμμετοχή πολλών Ιερέων. 

Το βράδυ του Σαββάτου,  με την φροντίδα του  εφημέριου παπά Βαγιανού Ιωάννη Κώστογλου  και της Αδελφότητας του Ιερού Ναού, οργανώθηκε παραδοσιακό μουσικό πανηγύρι. Πολλοί προσκυνητές  γέμισαν ασφυκτικά τα τραπέζια με τα πλούσια εδέσματα, τιμώντας έτσι ένα έθιμο που στις μέρες μας σταδιακά ξεθωριάζει. 

Την επομένη πλήθος πιστών παρακολουθήσαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. κ. Ναθαναήλ. 

Η Κυριακή αυτή είναι αφιερωμένη στους Άγιους Πάντες, γνωστούς και αγνώστους,  που δεν συμπεριλαμβάνονται στο εορτολόγιο της Εκκλησίας μας. Οι Μάρτυρες αυτοί είναι πάρα πολλοί,  όπως τόνισε στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ναθαναήλ,  οι περισσότεροι από τους οποίους υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια κατά την Ρωμαϊκή εποχή, αρνούμενοι να προσκυνήσουν το ειδωλολατρικό δωδεκάθεο. Ήταν δε τόσοι πολλοί οι Άγιοι που θυσιάστηκαν, ώστε έφθαναν  τα σώματα  τους, για να φωτίσουν σαν πυρσοί τους δόμους της τότε αυτοκρατορικής Ρώμης.

Ξανθίππη Αγρελλη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ