Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Το Λύκειο Ελληνίδων Κω έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

15/01/2023
643 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Στην κατάμεστη, φιλόξενη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών, το απόγευμα της Κυριακής   το Λύκειο Ελληνίδων Κω,  έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίττα του, παρόντων των Θρησκευτικών και πολιτικών αρχών, η αεικίνητη πρόεδρος κ. Σταματία -Τέτη Φάκκου καλωσόρισε τους παρισταμένους, που τίμησαν την εκδήλωση. 

Στη  συνέχεια το μέλος του Δ.Σ. κ. Σμαραγδή Παρισίδη, έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων του Λυκείου.  Λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για την φονική πανδημία, πολλές δραστηριότητες του Λυκείου είχαν ανασταλεί. Ωστόσο το Λύκειο Ελληνίδων Κω,  συνεχίζει την προσφορά του κοινωνική και πνευματική εδώ και μισό αιώνα, με ιδρύτρια την αείμνηστη Περσεφόνη Κουτσουράδη, λαογράφο και συγγραφέα. Τα Βασιλοπιτάκια, ευλόγησε ο παπά Περικλής Κιάρης, εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη. 

Το φλουρί βρήκε η κυρία Φιλέρη Ελισαβετ.


 Ας αναφέρουμε  μερικές από τις κυριότερες δράσεις, του Λυκείου Ελληνίδων Κω.  Στις 7 Μαρτίου του 2020, τιμήθηκε στο ξενοδοχείο Κως, η απερχόμενη επίτιμος πρόεδρος κ. Αργυρώ Κατσίλλη. Τον Ιούλιο του 2020, πραγματοποιήθηκε στο λαογραφικό Μουσείο Χάνι, έκθεση με τίτλο μεταξωτές δημιουργίες του νησιού μας, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Θεοδόση Διακογιάννη. 

Τιμώντας τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821, έγινε εκδήλωση στο Χάνι, με έκθεση από τα 21 λάβαρα της Επανάστασης, με ομιλητή τον κ. Βασίλη Χατζηβασιλείου. Τον Αύγουστο του 2021,  έγινε παρουσίαση στο Χάνι του βιβλίου   της κ. Αργυρώς Χαρτοφύλη, με τίτλο τα γιατροσόφια της Εψημανής. 

Τον  Σεπτέμβριο  του ιδίου έτους, έγινε ιστορική ομιλία από την κ.  Άρτεμης Σκουμπουρδή. Επίσης το καλοκαίρι του 2022, έγινε στο Χάνι παρουσίαση του βιβλίου του γιατρού και  συγγραφέα κ. Τίμου Κουτσουράδη, με τίτλο ‘η Δίκη των έξι’.

 Ακολούθησε στις 31 Αυγούστου, η ωραία μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο ‘Μικρασία Χαίρε’,  στον προαύλιο χώρο του έβδομου Δημοτικού Σχολείου.  Από τις 15 έως τις  18 Σεπτεμβρίου, του 2022 το Λύκειο Ελληνίδων Κω, συμμετείχε στο 20 Πανελλήνιο Συνέδριο Λυκείων στην Καλαμάτα. Επίσης το Λύκειο Ελληνίδων Κω, αναβίωσε το έθιμο των Φανών, στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Επίσης τηρήθηκαν τα έθιμα της Εκκλησιαστικής Αρχιχρονιάς την 1 Σεπτεμβρίου, δηλ της Ινδίκτου, καθώς επίσης τα Βάρβαρα με Λουκουμάδες και τα παραδοσιακά Λαζαράκια, το Σάββατο του Λαζάρου. Ακόμη το Λύκειο Ελληνίδων Κω, έλαβε μέρος ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις, για τις  Εθνικές μας γιορτές, αλλά και στο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι ενώ  διατηρεί και τμήματα διδασκαλίας παραδοσιακών χορών. Καλή Χρονιά στο Λύκειο Ελληνίδων Κω.

Ξανθίππη Αγρέλλη 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αναγνώστρια
Αναγνώστρια 15/01 - 22:44
Κοινωνία
Ήταν μια πολύ ωραία οργάνωση και με χορούς παρσδοσιακους.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ