Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Β. Χατζηγιακουμής: Οι "άχρηστοι" παλαιότερα, δεν μπορούσαν να εκλεγούν ούτε Κοινοτάρχες στα χωριά μας - Ανύπαρκτοι, Περιφέρεια και Επαρχείο Κω

04/01/2023
389 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Αγαπητοί συμπατριώτες, εδώ και δώδεκα χρόνια (από το 2010), απέχω από τα κοινά και αποφεύγω να δημοσιοποιώ τις απόψεις για όσα συμβαίνουν, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες…

Αναγκάζομαι να το κάνω τώρα, γιατί έχω αγανακτήσει (όπως και πολλοί κάτοικοι του Πυλίου και της Καρδάμαινας), από την ανυπαρξία αυτής της περιφερειακής αρχής και την ανυπαρξία του Επαρχείου Κω. Συγκεκριμένα :

Από τον χειμώνα του 2019-2020, λίγους μήνες δηλαδή μετά την θριαμβευτική επανεκλογή αυτής της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, μια ισχυρή βροχόπτωση, δημιούργησε δύο μικρής έκτασης «νεροφαγώματα» στον επαρχιακό δρόμο Πυλί – Καρδάμαινα. Ένα πριν (φωτογραφία) και ένα μετά το λατομείο (στην διαδρομή από Πυλί προς Καρδάμαινα).


Πέρασαν τρία χρόνια (3 χρόνια!!!) και αυτή η, ανύπαρκτη στην Κω, περιφέρεια και το ανύπαρκτο Επαρχείο Κω, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να φτιάξουν αυτές τις ζημιές. Απλώς τοποθέτησαν δύο «μπετόβεργες» και μια ασπροκόκκινη κορδέλα, για να επισημάνουν τα σημεία. Πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι οι ζημιές προκλήθηκαν γιατί την προηγούμενη πενταετία, οι ίδιοι «άρχοντες», δεν έκαναν ούτε υποτυπώδη συντήρηση αυτού του δρόμου. Αποτέλεσμα αυτής απραξίας ήταν οι μικρές ζημιές να διογκώνονται και η πρώτη να γίνει επικίνδυνη, ήδη από τον χειμώνα 2020-2021. Βέβαια στο μισό και πλέον πλάτος της διατομής, ο δρόμος παραμένει στέρεος. 

Επί τέλους, μετά από τόσα χρόνια, ανέθεσαν σε εργολάβο την επισκευή του οδοστρώματος στον δρόμο αυτό, αφού από τις καθιζήσεις είχαν δημιουργηθεί σε κάποια σημεία του «σκαλοπάτια», και τον είχαν κάνει τα τελευταία δύο χρόνια προβληματικό. Και ενώ είχαν όλη την ευχέρεια να αναθέσουν σε αυτόν τον εργολάβο την επισκευή τουλάχιστον του επικίνδυνου «νεροφαγώματος», δεν το έκαναν!!! (ας μην επικαλεστεί κανείς αρμόδιο-αναρμόδιος θέματα νομοθεσίας, γιατί το αντικείμενο το κατέχω…). Απλώς, για να αποφύγουν ίσως τα χειρότερα(;), κλείνουν τον δρόμο απροειδοποίητα, ενώ η βλάβη τα τελευταία δύο χρόνια παραμένει ακριβώς η ίδια και το μισό τουλάχιστον οδόστρωμα στο σημείο αυτό παραμένει ασφαλές. Δηλαδή εφαρμόζουν την «σοφότατη» λογική: Πονάει δόντι; Κόψει κεφάλι !!! Έτσι το «μάρμαρο» της απραξίας και της ανυπαρξίας τους, το πληρώνουν όσοι είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στον δρόμο Πυλί Καρδάμαινα, αφού διανύουν υπερδιπλάσια χιλιόμετρα.

Αυτή βέβαια η ανύπαρκτη περιφερειακή και επαρχιακή αρχή, πήρε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές 70% στην Κω. Παλαιότερα, δηλ πριν από 70 χρόνια ή πριν από 50-60 χρόνια, ή ακόμα και πριν από 20-30 χρόνια, οι «άχρηστοι», δεν μπορούσαν να εκλεγούν ούτε Κοινοτάρχες στα χωριά μας. Γιατί οι γονείς και οι παππούδες μας ήξεραν να επιλέγουν τους ικανότερους.

Αγαπητοί συμπατριώτες Κώτες (με ωμέγα): Ας «ξυπνήσουμε» επί τέλους από των λήθαργο των ρουσφετιών και ας ξαναμάθουμε να ψηφίζουμε. Αν δεν το κάνουμε, θα «πληρώνουν» τα παιδιά και τα εγγόνια μας, την ανικανότητα και την ανυπαρξία αυτών που εκλέγουμε….. Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ πολιτικός μηχανικός

Δημότης Πυλίου Κω

Υ.Γ. Ελπίζω οι υπεύθυνοι, αντί να προσπαθήσουν να «ανακαλύψουν» τί τάχα κρύβεται πίσω από αυτήν την επιστολή (τους διαβεβαιώνω ότι δεν κρύβεται τίποτα), να ασχοληθούν επί τέλους με την επίλυση αυτού του γελοίου προβλήματος).

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/01 - 17:42
Νεοδημοκρατης
Μήπως οι άχρηστοι κάποτε βγήκαν κοινοτάρχες στα χωριά τους και όταν ο κόσμος τους είδε στράφηκε σε άλλους; Μήπως οι άχρηστοι κυβέρνησαν και ο λαός τους έστειλε στα αζητητα; Μήπως πέρασε η εποχή της απειλής,του πρασινοφρουρισμου και ο λαός ψηφίζει ελεύθερα; Εξάλλου δημοκρατία έχουμε και ο περιφερειάρχης βγαίνει από την πρώτη Κυριακή και με μεγάλο ποσοστό.Οταν έβγαιναν οι πρασινοφρουροι ήταν ωραία; Ακόμα δεν μπορείτε να το χωνέψετε ότι τελειώσατε;Ουστ κ@πρ@σκ@λ@.......
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/01 - 11:16
Δυστυχως
Οσο δεν δημιουργειται μια παραταξη με δυνατα στελεχη, ο χατζημαρκος θα παιζει μπαλα μονος, και τα νησια μας, θα εχουν αυτους τους ανικανους στην περιφερεια.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ