Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Χ. Τσαμπουνιάρης για Hot Spot, μαχαιρώματα, παιδικές χαρές, σκουπίδια: «Η κατάσταση στο Πυλί είναι πλέον ανεξέλεγκτη»

05/07/2024
831 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Τι απαντά ο Σ. Καμπουράκης για τα χρήματα της πυροπροστασία

Με αφορμή τα συσσωρευμένα και άλυτα προβλήματα που καλείται καθημερινά η τοπική κοινωνία στο Πυλί να διαχειριστεί, δηλώσεις έκανε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και Βήμα της Κω ο Χριστόδουλος Τσαμπουνιάρης. Ο πρώην πρόεδρος και νυν κοινοτικός σύμβουλος εκδήλωσε την οργή του και αγανάκτηση για την κατάσταση στην περιοχή λόγω του μεταναστευτικού. Σχολίασε με έντονο ύφος την συμπλοκή μεταναστών και το σοβαρό τραυματισμό από μαχαιριές ενός μετανάστη το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο του Αγίου Γεωργίου.

 Σχολίασε επίσης τα προβλήματα που υπάρχουν από την δομή μεταναστών και το αποχετευτικό σύστημα, τις διακοπές νερού, τις καταλήψεις των παιδικών χαρών από τους μετανάστες, την πρωτοφανή ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κοινότητας περί απαγόρευσης παιχνιδιού στην κεντρική πλατεία, την μεταφορά σκουπιδιών στο Πυλί και τέλος έθεσε ως δασικός υπάλληλος ερωτήματα για τα χρήματα της πυροπροστασίας, κάτι στο οποίο απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης Καμπουράκης.


Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη στο χωριό. Δημόσιες συμπλοκές και μαχαιρώματα μεταναστών

ΜΕ αφορμή την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στο Πυλί ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

« Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε αυτά τα επίπεδα να μαχαιρώνονται μετανάστες στη μέση του δρόμου στο χωριό μας. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Υπάρχουν περιπολικά αλλά πρέπει να είναι πιο αυστηρή η επιτήρηση. Πρέπει να νιώσει ξανά ο κάτοικος του χωριού το αίσθημα της ασφάλειας.

Με όλα αυτά που γίνονται , πώς προφυλάσσουμε τους κατοίκους του χωριού μας,  τα παιδιά γενικότερα την περιοχή μας; Έχουμε φτάσει 10 το πρωί και δεν έχει βγει ούτε ένας αρμόδιος από τον δήμο, από το επαρχείο, από την περιφέρεια, από την αστυνομία να πει μια κουβέντα για αυτό το πολύ σοβαρό περιστατικό με το μαχαίρωμα στο Πυλί. Τι εικόνα μεταφέρει το χωριό μας; Τι ζουν τα παιδιά μας;»


Μη ελεγχόμενη η δομή μεταναστών

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση δεν είναι πλέον ελεγχόμενη δομή όπως μας είχαν πει ότι θα είναι. Όλη νύχτα κυκλοφορούν μετανάστες. Τους διώχνουν από το χοτ σποτ κοιμούνται στους δρόμους, στην παιδική χαρά, στα ποτάμια. Κάποιοι μας είπαν κάποτε φασίστες. Που είναι τώρα όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι που αφήνουν τους ανθρώπους στους δρόμους και στα ποτάμια;»


Στα ποτάμια τα λύματα. Δημόσιος κίνδυνος

«Καταγγέλλω επίσημα τη λειτουργία του βιολογικού της δομής. Συνολικά είναι 3 τμήματα και λειτουργούν μόνο τα 2. Όλα τα λήμματα, τα περισσότερα καταλήγουν στο ποτάμι της Αγίας Μαρίνας. Ήρθε κάποιος αρμόδιος να δει τι γίνεται; Κανείς λοιπόν. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει η σύνδεση της δομής με το βιολογικό;

Δεν ξέρω πως το σκέφτονται οι τοπικές μας αρχές και ό τι γίνεται στο νησί πρέπει να το επωμίζεται το Πυλί. Είναι χιλιάδες πλέον οι άνθρωποι που φιλοξενούνται και όλα τα βρώμικα νερά καταλήγουν στο ποτάμι και στον υδροφόρο ορίζοντα.»


Όχι στην μεταφορά απορριμμάτων στο Πυλί – Αποφάσεις χωρίς συνεδριάσεις

Όταν την Τρίτη το βράδυ είδαμε τα απορριμματοφόρα να μεταφέρουν και να αδειάζουν όλα τα απορρίμματα στο πρώην λατομείο στην λίμνη δεν το πιστεύαμε πήγαμε επιτόπου με τον κ. Κιάρη για να δούμε από κοντά ακριβώς τι συμβαίνει. Πήραμε τον πρόεδρο του χωριού ο οποίος ήξερε και μας απάντησε ότι γνωμοδότησε. Ρωτάω ξέρουν τι είναι τοπική αυτοδιοίκηση; Έγινε έκτακτο τοπικό συμβούλιο; Δεν θα είμαι πλέον δίπλα τους θα λέω τι πρέπει να γίνεται και πώς να εφαρμόζεται ο κανονισμός.


Δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει το παιχνίδι στις πλατείες

«Έβγαλε μία ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος να μην παίζουν τα παιδιά στην πλατεία και να καλούν οι περίοικοι την αστυνομία αν ενοχλούνται. Που είναι αυτός ο νόμος; Λείπει ο πρόεδρος και τον αντικαθιστά ο αντιπρόεδρος; Έχει ξεφύγει η κατάσταση. Καλώ τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή πρέπει πρώτα να δούμε την κατάσταση με τους μετανάστες. Όταν ήμουν πρόεδρος είχα έναν εργαζόμενο μέχρι τις 11:00 το βράδυ να καθαρίζει και να εποπτεύει τώρα τι υπάρχει; Τώρα μας λένε ότι δεν υπάρχει προσωπικό και συνεχώς ρίχνουν το μπαλάκι στο κράτος».


Γεωτρήσεις κοντά στα σημεία κατάληξης των λυμάτων

« Σε ότι έχει σχέση με τα προβλήματα υδροδότησης δεν έγιναν υποδομές για να λυθεί το πρόβλημα. Προχωρούν σε νέες γεωτρήσεις εκεί που καταλήγουν τα λύματα των μεταναστών. Θεωρώ ότι δεν έχουν αξιολογηθεί σωστά οι γεωτρήσεις και θα έπρεπε να γίνουν και κάποιες αναλύσεις.


Πυρασφάλεια και ερωτήματα για την αξιοποίηση των χρημάτων

Σε ότι αφορά την πρόσφατη φωτιά και την πυρασφάλεια του νησιού θα σας μιλήσω και ως δασικός υπάλληλος έχω χτυπήσει πάρα πολλές φορές το καμπανάκι δημόσιες σου. Ο δήμος έλαβε φέτος 93.000€ για την πρόβλεψη για την πυρασφάλεια του νησιού πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Ας βγει ο κύριος καμπουράκης για να μας πει αλλά τον ρωτάω και άλλα μας απαντά. Καλώ ξανά τον δήμαρχον την έπαρχο τον αστυνομικό διευθυντή να πάμε το πυλί εκεί που του αξίζει. Να ελεγχθεί η κατάσταση ταινία


Απάντηση του Σ. Καμπουράκη: Το γραφείο μου είναι ανοικτό σε όλους για ενημέρωση. Όλα είναι αναρτημένα στο Διαύγεια. Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος

Με αφορμή τα όσα ανέφερε ο κ. Τσαμπουνιάρης για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας δήμο Κω κ. Σταμάτη Καμπουράκη, επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο προκειμένου να μας κάνει μια δήλωση και να απαντήσει στα όσα ειπώθηκαν.

Ο κύριος Καμπουράκης μας είπε αναλυτικά τα εξής:

« Όποιος θέλει μπορεί να έρθει στο γραφείο μου και να του δώσω όλα τα στοιχεία αναλυτικά. Επίσης τα πάντα είναι αναρτημένα στο διαύγεια. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό. Αναρωτιέμαι πως γίνεται ένα στέλεχος του δασονομείου, δηλαδή ένας δημόσιος υπάλληλος να διερωτάται δημόσια πού πηγαίνουν και πως τα χρήματα.  Στη συνέχεια να αναρωτηθεί και για τις δικές του ευθύνες σαν υπάλληλος του δασονομείου. Όλο αυτό με έχει ενοχλήσει σε προσωπικό επίπεδο, την αξιοπρέπεια μου , την υπόληψή μου και την τιμή μου. Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου».

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/07 - 00:03
.
Μια χαρά τα λες αυτή είναι η πραγματικότητα...Κάτι όμως πρέπει να γίνει. Έχουμε ανθρώπους άξιους να δώσουν λύσεις?
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/07 - 19:05
Πυλί
Ακόμα κοιμούνται στη παιδική χαρά πάνω κάτω από της τσουλήθρες
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/07 - 19:00
Πυλί
Με τα σκατα κάτω από το γεφύρι της Αγίας Μαρίνας θα κάνεις κάτι εσύ δεν είπες θα περάσει η μόλυνση στο νερά γιατί δεν κάνεις κάτι
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/07 - 16:49
!!
Χριστόδουλε καλά τα λες με στοιχεία κ αποδείξεις όπως πάντα ! Μας λείπει το Πυλι όπως ήταν παλιά

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ