Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Χαιρετισμός του κ. Ν. Μανούση στην εκδήλωση της Ένωσης Κώων Αθηνών για τα Βάρβαρα και τους λουκουμάδες

04/12/2023
75 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αγαπητοί επίσημοι προσκεκλημένοι,

Κυρία Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του ΔΣ της ένωσης ΚΩΩΝ Αθηνών

Αγαπητοί συμπατριώτες, 

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,


Θα ήθελα να χαιρετίσω την σημερινή εκδήλωση εκ μέρους του Προέδρου κυρίου Νίκου Παπαντωνίου και των υπόλοιπων μελών του ΔΣ ΔΙΙΚΩ και να σας συγχαρώ για την συμβολή σας στην διατήρηση της λαογραφικής μας κληρονομιάς, τιμώντας για ακόμα μια χρονιά τα ήθη και τα έθιμα του νησιού. 


Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξωστρέφεια της Ένωσης καθώς αφιερώνεται η σημερινή εθιμοτυπική εορτή σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, από πολλές απόψεις. 


Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, όπως θα γνωρίζετε πραγματοποιήθηκαν από τις 16-23 Οκτωβρίου 2023 οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσειςΙπποκρατικής Εβδομάδας, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού τελειόφοιτων Ιατρικής - Ερευνητών Ιατρικών Σχολών Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο , Καθηγητών διεθνούς επιπέδου και Προέδρων Ιατρικών Σχολών αλλά Ακαδημαϊκών. Συμμετείχαν περισσότεροι από 90 Απόφοιτοι Ιατρικών Σχολών και από τις 5 Ηπείρους.

Μεταξύ άλλων διεξήχθη και αγώνας δρόμου προς τιμήν του Ιπποκράτη σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω με τη συμμετοχή αθλητών του ειδικού σχολείου, των Special Olympics Hellas Κω και Καλύμνου καθώς και την παρουσία του Προέδρου τους κυρίου Διονύση Κοδέλη πρέσβη επί τιμή. Μετά τους αγώνες απονεμήθηκαν βραβεία από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔIIK στους πρώτους των ειδικών κατηγοριών. 

Από την εν λόγω πρωτοβουλία  παρών με ενεργό συμμετοχή ήταν και ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Ο αιώνιος έφηβος ,ο παγκόσμια πρώτος στην κατηγορία του,που τιμούμε σήμερα! Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και τα χαμόγελα διάπλατα παντού. 

Ο Ιπποκράτης έλεγε χαρακτηριστικά ότι από την ηρεμία και την τεμπελιά αυξάνεται η δειλία, από τις κακουχίες και τον πόνο, η ανδρεία. Και φαίνεται ότι όλη η ζωή του κυρίου Χατζηεμμανουήλ αποτελεί παράδειγμα αξιοσύνης, προσπάθειας και ανδρείας γιατί όπως δήλωσε και ο ίδιος έχει εργαστεί σκληρά στη ζωή του από παιδί και οι διακρίσεις που μετρά δεν αφορούν μόνο στον αθλητικό στίβο αλλά και στον επαγγελματικό. 

Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ τον κύριο Χατζηεμμανούηλ για την επιμονή του, για την μεθοδικότητα του, την υπομονή του και το πείσμα του.

Αποδεικνύει περίτρανα ότι η προσπάθεια και ο κόπος ανταμείβονται και ότι η αγάπη για την ίδια την ζωή και τις ομορφιές της είναι το κίνητρο για να μην σταματάς ποτέ…Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Είστε παράδειγμα προς μίμηση. 


Σας ευχαριστώ πολύ.Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ