Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Xωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η εκλογική διαδικασία στην Κω παρά τις ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές

21/05/2023
1131 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα άνοιξαν σήμερα στις 7 το πρωί οι κάλπες και στην Κω, για τις εθνικές μας εκλογές, παρά τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στις εφορευτικές επιτροπές.

Σε ότι αφορά το κλίμα, είναι ήρεμο όπως και σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κάτι που επισημάνουν και τονίζουν οι πάντες με θετικό τρόπο. Στα θετικά καταγράφεται και η μεγάλη συμμετοχή των νέων ψηφοφόρων καθώς παιδιά που ακόμη φοιτούν στο λύκειο, άσκησαν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα .Μάλιστα μας δήλωσαν ότι τους άρεσε η διαδικασία και είχαν αίσθημα ευθύνης και κρίσης. 

Τέλος οι ΑΜΕΑ που επιθυμούν να ψηφίσουν και δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το εκλογικό τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι, μπορούν να ψηφίσουν ακόμη και από το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνουν αφού ο δικαστικός αντιπρόσωπος μαζί με μέλος της εφορευτικής επιτροπής πηγαίνει τα ψηφοδέλτια με το φάκελο στον ψηφοφόρο με μειωμένες κινητικές ικανότητες στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια ο δικαστικός αντιπρόσωπος ρίχνει το σφραγισμένο φάκελο στην κάλπη και μπορεί να γίνει παρουσία του συνοδού του ψηφοφόρου.

Επίσης μπορεί ο συνοδός να συνοδέψει τον ψηφοφόρο ΑΜΕΑ ακόμη και μέσα στο παραβάν. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες με μειωμένη όραση να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με σκύλο συνοδό.

Το εκλογικό σώμα στα Δωδεκάνησα είναι αυξημένο σε σχέση με τις εκλογές του 2019 όταν οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ήταν 189.889 ψηφοφόροι.

Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι νέοι ψηφοφόροι (17 ετών) που καλούνται να ψηφίσουν, ανέρχονται στα Δωδεκάνησα σε 2.323, εκ των οποίων οι 1.165 άντρες και οι 1.158 γυναίκες. Κατά δήμο τα εκλογικά τμήματα στο νομό Δωδεκανήσου είναι τα εξής:

- Δήμος Ρόδου 210
- Δήμος Κω 62
- Δήμος Καλύμνου 45
- Δήμος Λέρου 20
- Δήμος Καρπάθου 19
- Δήμος Σύμης 8
- Δήμος Πάτμου 9
- Δήμος Νισύρου 5
- Δήμος Αστυπάλαιας 4
- Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου 4
- Δήμος Λειψών 3
- Δήμος Μεγίστης 2
- Δήμος Τήλου 2
- Δήμος Χάλκης 2
- Δήμος Αγαθονησίου 1

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ