Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας φέτος η Κως, παρά την αύξηση κρουσμάτων

29/06/2022
189 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με τον κορονοϊό δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα καλοκαίρια υπήρξε ύφεση. Τα επιδημιολογικά δεδομένα όμως φέτος διαφέρουν με τα κρούσματα να είναι σε υψηλά επίπεδα στις τουριστικές περιοχές και στις μεγάλες πόλεις. 

Αν και ένας ικανός αριθμός τουριστών καθημερινά νοσεί στην Κω, οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση καθώς δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας όχι μόνο στην Κω, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. 

Την είδηση μας επιβεβαίωσε και ο Έπαρχος Κω Νισύρου και γιατρός κ. Γιάννης Καμπανής. « Πραγματικά υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων τόσο στον τοπικό πληθυσμό όσο και στους τουρίστες. Δεν λειτουργούν ξενοδοχεία καραντίνας διότι οι ειδικοί είχαν μία διαφορετική εκτίμηση για την πορεία της πανδημίας για το φετινό καλοκαίρι κάτι βέβαια που ανατράπηκε από τα δεδομένα». 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επικοινωνία που έχουν ξενοδόχοι με τον ΕΟΔΥ για τουρίστες που νοσούν, η απάντηση που λαμβάνουν είναι να παραμείνουν στο κατάλυμα ή να μετακινηθούν σε κάποιο άλλο, την ώρα που νοσούν.  

Επίσης είναι χαρακτηριστικό το ότι το ίδιο το Yπουργείο τουρισμού σε ειδική ιστοσελίδα περί ασφαλών ταξιδιών στην Ελλάδα γράφει τα εξής: « Στους ταξιδιώτες συστήνεται η ταξιδιωτική ασφάλιση συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης COVID-19 (έξοδα ιατρικής εξέτασης, εργαστηριακής διάγνωσης, νοσηλείας και μεταφοράς σε χώρο παροχής φροντίδας υγείας, κάλυψη εξόδων για παρατεταμένη διαμονή λόγω καραντίνας ή απομόνωσης και επαναπατρισμού)». 

Δηλαδή είναι ξεκάθαρο ότι φέτος σε περίπτωση νόσησης κατά την διάρκεια διακοπών στην Ελλάδα, θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη της φροντίδας του, της διαμονής και λοιπών υποχρεώσεων. 

Οι ξενοδόχοι πάντως εμφανίζονται προβληματισμένοι καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που νοσεί τουρίστας ο οποίος πρόκειται να αναχωρήσει άμεσα και υπάρχει νέα κράτηση για το συγκεκριμένο δωμάτιο. Αυτό έχει ως συνέπεια είτε αλλαγή στον προγραμματισμό του κάθε καταλύματος, είτε την μετακίνηση ενός θετικού κρούσματος, με ότι αυτό συνεπάγεται.  

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ