Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Χωρίς ναυαγοσώστες παραμένουν οι παραλίες της Κω

13/08/2022
380 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Μία προσφυγή «μπλόκαρε» τον διαγωνισμό - Αλ. Χρυσόπουλος: Θέμα ημερών η επαναπροκήρυξη

Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού όπου η Κως φιλοξενεί έναν τεράστιο αριθμό επισκεπτών, παρόλα αυτά οι παραλίες του νησιού δεν διαθέτουν ναυαγοσώστες όπως συμβαίνει σε όλες τις τουριστικές και όχι μόνο περιοχές της χώρας.  

Φαίνεται ότι μία προσφυγή , έβαλε «φρένο» στις διαδικασίες που ξεκίνησε νωρίς ο δήμος καθώς ο διαγωνισμός που δημοσιεύτηκε την άνοιξη, προέβλεπε μία κάλυψη τόσο στις ακτές όσο και στη θάλασσα και μάλιστα προέβλεπε συνεργασία για δύο χρόνια.  

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος μίλησε στο «ΒτΚ» για το θέμα των ναυαγοσωστών και έδωσε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες που προβλέπονται. Εκτιμά δε ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί εκ νέου ο διαγωνισμός με τους πιστοποιημένους ναυαγοσώστες να αναλαμβάνουν καθήκοντα τον Σεπτέμβριο. 

Από την άνοιξη ο διαγωνισμός – Η προσφυγή που καθυστέρησε την διαδικασία  

« Σχετικά νωρίς , από την άνοιξη εγκρίθηκε ομόφωνα από την επιτροπή του Δήμου Κω η προκήρυξη διαγωνισμού για συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία με πιστοποιημένα στελέχη, όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς είχαμε μία προσφυγή από μη εμπλεκόμενο στην διαδικασία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να εξεταστεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα στην Αθήνα». 

Από Σεπτέμβρη ναυαγοσώστες στις παραλίες της Κω και από 1η Μαΐου 2023  

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αντιδημάρχου τις επόμενες ημέρες θα γίνει επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού καθώς έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για δημοσίευση. 

«Αυτό σημαίνει ότι μόλις ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό κομμάτι, θα δημοσιευτεί ξανά ο διαγωνισμός και θα έχουμε ναυαγοσώστες στις παραλίες της Κω από Σεπτέμβρη. Η σύμβαση είναι διάρκειας δύο καλοκαιριών που σημαίνει ότι από 1η Μαΐου του 2023 θα βρίσκονται στα πόστα τους οι ναυαγοσώστες ώστε να απολαμβάνουν με απόλυτη ασφάλεια οι λουόμενοι τις παραλίες του νησιού μας». 


Σε ποιες παραλίες προβλέπονται ναυαγοσώστες  

Σε ότι αφορά τις παραλίες, αφορούν τις πολυσύχναστες όπως προκύπτουν από αρμόδια επιτροπή όπου συμμετέχει το λιμεναρχείο Κω. 

Πιο συγκεκριμένα : 

  • Παραλία Κρητικά , ένας ναυαγοσώστης  
  • Ψαλίδι , ένας ναυαγοσώστης 
  • Άγιος Φωκάς , ένας ναυαγοσώστης 
  • Ακτή Θολάρι – Καρδάμαινα, δύο ναυαγοσώστες  
  • Παραδείσι , δύο ναυαγοσώστες  
  • Τιγκάκι , δύο ναυαγοσώστες  
     
      

Δηλαδή συνολικά 6 παραλίες με 9 ναυαγοσώστες. Επιπλέον προβλέπεται ένας ναυαγοσώστης σε σκάφος ετοιμότητας, ένας ναυαγοσώστης γενικός επόπτης, ένας χειριστής σκάφους καθώς και τρεις επιπλέον ναυαγοσώστες οι οποίοι θα αντικαθιστούν τους συναδέλφους τους στις ημέρες ρεπό.  

Να σημειωθεί ότι το πλάνο του δήμου όπως μας το εξήγησε ο κ. Χρυσόπουλος είναι με υψηλές προδιαγραφές και προϋποθέσεις και έναν σχεδιασμό σύγχρονο όπως αρμόζει σε μία τουριστική περιοχή υψηλής επισκεψιμότητας. Ευελπιστούμε να ξεκινήσουν σύντομα οι διαδικασίες καθώς η ύπαρξη ναυαγοσωστών στις ακτές του νησιού μας, είναι απαραίτητη και σωτήρια.  

Όπως έχει επισημάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδας σε παλαιότερες δηλώσεις, οι Έλληνες ναυαγοσώστες είναι άρτια εκπαιδευμένοι και από τους κορυφαίους στον κόσμο, αφού είναι οι μοναδικοί που εκτελούν κατ’ επάγγελμα τα καθήκοντά τους. «Γι’ αυτό έχουμε στη χώρα μας τους λιγότερους πνιγμούς στην Ευρώπη. Στα σημεία που επιβλέπουν ναυαγοσώστες, σημειώνονται λιγότεροι από δέκα πνιγμοί κάθε καλοκαίρι». 

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 15/08 - 20:49
εξαιρετικό άρθρο...
Σάντυ, εξαιρετικό άρθρο, αναδεικνύεις θέματα που θα πρέπει να γνωρίζει η τοπική κοινωνία !
15/08 - 15:47
Α καλά!
Πάρτε τους για τα χριστούγεννα! Ρε πάτε καλά; όλο κάποιος άλλος φταίει, ενώ όλη η ευθύνη είνσι δική σας.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 15/08 - 12:42
Τυχαίο !!!
αρκετοί διαγωνισμοί του Δήμου Κω έχουν ακυρωθεί !!!Τυχαίο !!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ