Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΧΡΥΣΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΠΑΛ ΚΩ

29/06/2024
1004 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στα Education Leaders Awards 2024, το πανόραμα των βέλτιστων πρακτικών σε Πανελλαδικό επίπεδο, τo Gold Βραβείο στην κατηγορία «Online & Εκπαίδευση Εξ Αποστάσεως στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» κέρδισαν η τ. Σύμβουλος Εκπαίδευσης Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας κ. Παναγιώτα Καπερνέκα και Ομάδα Εκπαιδευτικών, καθώς και το Εργαστηριακό Κέντρο Ρεθύμνου ,με τίτλο υποψηφιότητας: «Πλατφόρμα Εξ ΑΕ των Πανελλαδικώς Εξεταζομένων μαθημάτων του τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας ΕΠΑ.Λ».

Ας σημειωθεί ότι η τ. Σύμβουλος Εκπαίδευσης Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας Παναγιώτα Καπερνέκα, βραβεύτηκε και το 2023 με Gold στο Education Leaders Award, με το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Νοτίου Αιγαίου, στην κατηγορία « Συστήματα Ποιότητας και Πιστοποιήσεις» για το έργο « Βελτίωση Ποιότητας στα Εργαστηριακά Κέντρα με εργαλείο το μοντέλο Ολικής Ποιότητας του EFQM». 

Η κ. Καπερνέκα επέλεξε να ανήκει από τη νέα σχολική χρονιά στο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΠΑ.Λ της Κω και μας μιλάει για την πρωτοβουλία που οδήγησε σε Πανελλαδική νίκη για το 2024: «Η πρωτοβουλία αντανακλά το όραμά μας για τη δημιουργία ενός ψηφιακού, συνεργατικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε προκλήσεις και παράλληλα να δημιουργήσει ευκαιρίες για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Η Ομάδα εκπαιδευτικών αναφοράς, που συστήθηκε αρχικά στην περίοδο της πανδημίας Covid-19 το 2020, αποτελείται από έξι εκπαιδευτικούς από ακριτικά νησιά και δημιουργεί υλικό σε εθελοντική βάση, για τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Ανατομίας Φυσιολογίας ΙΙ και Υγιεινής του Τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας των ΕΠΑ.Λ.Στη συνέχεια το διαθέτει μέσω της πλατφόρμας που παραχώρησε το Εργαστηριακό Κέντρο Ρεθύμνου, στις δευτερογενείς Ομάδες Εκπαιδευτικών, κλάδου ΠΕ 87, σε όλη την Ελλάδα. Οι δευτερογενείς αυτές ομάδες, παρά το γεγονός ότι τα μέλη τους δεν συναντώνται δια ζώσης, λειτουργούν ως δυναμικές και εξελισσόμενες κοινότητες μάθησης. 

Η συνεργατική διαδικασία επέτρεψε στους εκπαιδευτικούς να ανταλλάσσουν ιδέες, να βελτιώνουν τις διδακτικές τους πρακτικές και να δημιουργούν νέες προσεγγίσεις διδασκαλίας. Η πλατφόρμα που παραχωρήθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Ρεθύμνου αποδείχθηκε καθοριστική για τη διανομή και την πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό. Η συνεργατική μάθηση και η διαδικτυακή επικοινωνία ενίσχυσαν την αλληλεπίδραση μεταξύ των εκπαιδευτικών και προήγαγαν την καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η πρωτοβουλία απέδειξε την αξία της και σε άλλες περιόδους κρίσης, όπως το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας "Daniel" στη Θεσσαλία το 2023. Η πλατφόρμα και το υλικό της διατέθηκαν άμεσα στους εκπαιδευτικούς της περιοχής, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της προετοιμασίας των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Από την πρωτοβουλία αυτή ποιοτικά, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση στη συνεργατική διαδικασία μάθησης, ενώ ποσοτικά, αυξήθηκε ο αριθμός των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού. Αυτά τα αποτελέσματα ενισχύουν το όραμα για ένα ψηφιακό, καινοτόμο εκπαιδευτικό περιβάλλον που προάγει την εκπαίδευση μέσω της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης. 

Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της πανδημίας το 2020, η ομάδα εκπαιδευτικών κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα στη νέα πραγματικότητα της διαδικτυακής εκπαίδευσης, δείχνοντας αφοσίωση, αλληλεγγύη και εθελοντισμό. Αυτές οι αξίες αποτέλεσαν τη βάση για την επιτυχία της πρωτοβουλίας, η οποία αποτελεί παράδειγμα για το πώς η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε κρίσεις και να δημιουργήσει ευκαιρίες για βελτίωση της εκπαίδευσης. Το Gold Βραβείο στα Education Leaders Award 2024 αναδεικνύει την πρωτοτυπία και την επιτυχία της πρωτοβουλίας τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας αλλά και της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.


Με εκτίμηση Παναγιώτα Καπερνέκα

Εκπαιδευτικός ΠΕ87.02 M.Ed

Msc Ιατρικής

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ