Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Υπ. Υγείας: Αναζητούνται νέα κίνητρα για να πάνε οι γιατροί στα νησιά – Έρχεται νέα προκήρυξη

29/04/2024
99 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Σε πονοκέφαλο για το υπουργείο Υγείας εξελίσσονται οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Ενόψει της τουριστικής περιόδου οι μονάδες Υγείας όπως είναι τα Κέντρα Υγείας παραμένουν «γυμνά» από γιατρούς και νοσηλευτές, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες.

Την ίδια στιγμή, η ενίσχυση των μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, έμεινε στα χαρτιά ενώ τα οποία κίνητρα που έδωσε το υπουργείο Υγείας επί θητείας Θάνου Πλεύρη δεν φαίνεται ότι ελκύουν το υγειονομικό προσωπικό, ώστε να εργαστεί στα νησιά.

Έτσι παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας δίνει μπόνους των 1.800 ευρώ το μήνα για τους γιατρούς και 1.200 ευρώ για τους νοσηλευτές οι θέσεις δεν καλύπτονται με συνέπεια οι μονάδες υγείας στις μικρές νησιωτικές κουκίδες να παραμένουν κενές από γιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό.


Υπουργείο Υγείας: Έρχεται νέα προκήρυξη

Αναφερόμενος στις ελλείψεις στα νησιά, ειδικά ενόψει του Πάσχα και της τουριστικής σεζόν, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πώς «το πρόβλημα των ελλείψεων των γιατρών στα νησιά είναι πραγματικό και υπαρκτό. Από τη τωρινή μας προκήρυξη έχουμε 126 θέσεις που βγήκαν άγονες, κυρίως σε νησιά που δεν πήγε κανένας γιατρός για να αναλάβει υπηρεσία. Θα κηρύξουμε σύντομα ξανά τις θέσεις αυτές με περισσότερα κίνητρα».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε αναζήτηση νέων κινήτρων προκειμένου να προσελκύσει γιατρούς και νοσηλευτές στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρουν οι ίδιες πηγές ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προσανατολίζεται στη θέσπιση ειδικών κινήτρων σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και τα ακριτικά νησιά.

Μάλιστα για να δελεαστούν οι γιατροί σχεδιάζεται να δοθούν αυξημένα οικονομικά κίνητρα αλλά και κάποια ακόμη που θα σχετίζονται με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Πάντως όσο και αν τα κίνητρα φαίνονται ελκυστικά, το κόστος διαμονής στα νησιά παραμένει υψηλό με συνέπεια οι υγειονομικοί να διστάζουν να μεταφερθούν.

Πηγή healthreport.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ 30/04 - 19:33
⚡️⚡️⚡️
ΟΣΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΑΡΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ .-
Ανώνυμος
Ανώνυμος 30/04 - 17:41
.
ΦΡΑΓΚΑ ΠΑΙΔΙΑ.....ΦΡΑΓΚΑ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥς... ΟΙ ΧΑΣΑΠΙΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΕΡΔΟς ΦΡΑΓΓΑ...... ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΠΛΕΟΝ !!!!!! ΦΡΑΓΓΑ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑς ΓΙΑ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΜΑ""" ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΝΑ ΔΕΙ ΜΙΣΘΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 30/04 - 15:14
Δεν υφίσταται κανένα οικονομικό κίνητρο για πρόσληψη
Οφείλετε να διευκρινισετε βέβαια ότι τα 1800 και 1200 ευρώ για ιατρούς και νοσηλευτές αντίστοιχα δεν αφορούν κίνητρο για τις προσλήψεις προσωπικού. Αλλά μόνο για προσωρινές ολιγοήμερες μετακινήσεις. Συνεπώς οι προσλήψεις υγειονομικου προσωπικού παραμένουν χωρίς κανένα οικονομικό κινητρο.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ