Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Self test: Και από τα σχολεία η διάθεση – Νέες διευκρινίσεις από τα Υπ. Υγείας και Παιδείας

09/01/2022
81 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε θρίλερ για «γερά νεύρα» εξελίσσεται το μπάχαλο με τις ελλείψεις σε self test που παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα φαρμακεία της χώρας, δύο 24ωρα πριν ανοίξουν τα σχολεία. Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία παραδέχονται το φιάσκο και πετούν το «μπαλάκι» της ευθύνης στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν πρόλαβαν να πάρουν self test στα φαρμακεία -με το αποτέλεσμα να πρέπει να δηλωθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας-, θα πρέπει να προμηθευτούν από τις Σχολικές Μονάδες και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης -που είναι κλειστές το Σαββατοκύριακο- και να δηλώσουν το απόλεσμα την Δευτέρα!

Ακολουθεί η ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας:

«Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο. Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες. Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test.Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας» Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ