Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

AΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩ ΤΑ SELF TEST

07/04/2021
374 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Αρχίζει η διανομή των self tests στα φαρμακεία της Κω. Μέχρι την Παρασκευή σύμφωνα με εκτίμηση φαρμακοποιού της πόλεως της Κω θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των τεστ στα φαρμακεία του νησιού μας.  

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που έχουν οι φαρμακοποιοί, θα δοθούν περίπου 75 self test σε κάθε φαρμακείο για να δοθούν στην συνέχεια στους πολίτες. Το κάθε self test θα συνοδεύεται από ένα ενημερωτικό φυλλάδιο χρήσης. Τα self test διενεργούνται εκτός φαρμακείου σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση.   

« Για αρχή θα δίνονται self tests σε μαθητές των λυκείων ηλικίας 16-17 ετών και σε εκπαιδευτικούς. Η πλατφόρμα θα δέχεται ΑΜΚΑ και στοιχεία μόνο όσων πληρούν τις προϋποθέσεις. Η πλατφόρμα αναμένεται να λειτουργήσει την Παρασκευή. Μόλις λειτουργήσει η πλατφόρμα τότε θα μπορούν να προμηθεύονται οι δικαιούχοι τα τεστ.» 

Σε δεύτερο χρόνο και σύντομα αναμένεται να δοθεί η έγκριση για την χορήγηση των selftest και σε όλο το φάσμα της κοινωνίας ώστε να διεξάγονται τα τεστ στο σπίτι.  

Ο κάθε δικαιούχος δικαιούται ένα τεστ ανά εβδομάδα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι προβληματισμοί από τους φαρμακοποιούς καθώς καλούνται να κάνουν έρευνα στην πλατφόρμα να διαπιστώσουν αν όντως πληροί τις προϋποθέσεις ο δικαιούχος και αν έχει πάρει από άλλο φαρμακείο άλλο τεστ. 

« Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία επιβαρύνει τα φαρμακεία. Θα πρέπει εμείς να κάνουμε τον έλεγχο ορθότητας και δικαιώματος χρήσης. Θα πρέπει εμείς να απαντάμε σε τηλέφωνα σχετικά με τα self test. Ουσιαστικά θα καταναλώνεται μόνο για τα τεστ αρκετός χρόνος που θα χρειαστούμε έναν υπάλληλο να ασχολείται αποκλειστικά με τα τεστ. Υπάρχει προβληματισμός για το ζήτημα.» 

Πάντως όπως προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν από την Αγγλία, οι φαρμακοποιοί λαμβάνουν κάποιο οικονομικό όφελος από το κράτος για τα self test όμως είναι υποχρεωμένοι να πληροφορούνται από τις χρήστες τα αποτελέσματα των τεστ τα οποία στην συνέχεια θα γνωστοποιούνται σε ειδική πλατφόρμα. Έτσι με αυτόν τον τρόπο το αγγλικό σύστημα υγείας θα είναι ενήμερο για τα θετικά και αρνητικά self tests.  

Σύντομα αναμένεται να δοθεί και το πράσινο φως από την πολιτική ηγεσία για την πώληση των rapid test στα φαρμακεία τα οποία θα συμβάλλουν στην διενέργεια ακόμη περισσότερων τεστ.  

Τέλος, κανείς δεν γνωρίζει πως θα πετιούνται τα θετικά self tests. Υπάρχει περίπτωση να χορηγηθούν ειδικές σακούλες; Θα πρέπει να πετιούνται σε διπλές σακούλες; Θα υπάρχουν ειδικά σημεία συγκέντρωσης των θετικών τεστ; Είναι ερωτήματα που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί.  

Τι κάνουμε εάν το τεστ βγει θετικό 

Αν λοιπόν αποτέλεσμα του τεστ σας είναι θετικό, πρέπει να το δηλώσετε στη σελίδα self-testing.gov.gr. Εκεί θα βρείτε μία λίστα με τις δομές υγείας που μπορείτε να επισκεφθείτε προκειμένου να υποβληθείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και να γίνει κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων. 

Όποιος βρεθεί θετικός θα πρέπει να τεθεί σε καθεστώς αυτοαπομόνωσης. 

Σάντυ Λαδικού 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος 07/04 - 18:18
Ποια ειναι η πλατφορμα;
Βοηθηστε τους μαθητες. Δωστε μας περισσοτερες πληροφοριες ποια ειναι η πλατφορμα που θα μπαινουν για να δηλωσουν οτι το εκαναν.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ