Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Παραμένει στο νεκροτομείο Κω ο Τούρκος εισαγγελέας που πνίγηκε κυνηγημένος από τον Ερντογάν – Η οικογένεια επιμένει στην επιστροφή της σωρού

12/01/2022
322 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αν και όλα έδειχναν ότι η οικογένεια του εισαγγελέα Ιμπραχίμ Γκουντούζ θα ακολουθούσε εκείνο της γυναίκας του και θα επέλεγε να ταφεί στην Κω, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, με την εξέλιξη της ιστορίας να συνεχίζει να παίρνει συγκλονιστικές τροπές.  

Ενώ υπήρχαν επίσημες πληροφορίες προς το Βακούφ Κω ότι εξουσιοδοτημένος δικηγόρος από την Αθήνα θα ζητούσε την ταφή του 36χρονου μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία τέτοια ενέργεια καθώς η οικογένεια επιμένει στην επιστροφή της σωρού. 

Θυμίζουμε ότι από τις 2 Δεκεμβρίου που το ζευγάρι βρήκε τραγικό θάνατο στα νερά της Κω, η κυβέρνηση Ερντογάν μπλοκάρει με κάθε τρόπο την επιστροφή της σωρού (των σωρών μέχρι πρότινος) και την μετάβαση συγγενών για ταυτοποίηση στην Ελλάδα. 

Έτσι η οικογένεια της Νουρντάν επέλεξε να ενταφιαστεί το αδικοχαμένο κορίτσι στην Κω το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 με την μέριμνα του Βακούφ Κω και παρακολούθησαν την τελετή μέσω βιντεοκλήσης. Την όλη νομική διαδικασία είχε αναλάβει πληρεξούσιος Έλληνας δικηγόρος από την Αθήνα.  

Η οικογένεια ζητά πίσω την σωρό του Ιμπραχίμ 

Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο του Βακούφ κα. Ελβάν Κοτζαογλάν, μας επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια του εισαγγελέα επιμένει στην επιστροφή και ταφή της σωρού στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο φαίνεται αδύνατο εξαιτίας των περιορισμών της τουρκικής κυβέρνησης. 

« Μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας κάποιος δικηγόρος όπως στην περίπτωση της κοπέλας για να ταφεί και ο άντρας στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κω. Αν και την ημέρα της κηδείας μας είχαν μεταφέρει την επιθυμία της οικογένειάς του να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με της γυναίκας του, τελικά οι συγγενείς του επιμένουν σε επιστροφή της σωρού στην Τουρκία». 

Η πρόεδρος του Βακούφ το Σάββατο στην κηδεία της Νουρτνάν πληροφορήθηκε από τους λιγοστούς Τούρκους φίλους του 36χρονου που διαμένουν εκτός Τουρκίας και παρέστησαν στην κηδεία, ότι η οικογένειά του συνεχίζει τις προσπάθειες επιστροφής της σωρού στην Τουρκία.  

Το Βακούφ Κω είναι έτοιμο να συνδράμει όπως χρειαστεί  

«Σε κάθε περίπτωση το Βακούφ Κω είναι έτοιμο να συνδράμει όπως συνέβη και στην περίπτωση της κοπέλας. Εξάλλου ξεκινώντας από το 2015 με την μεγάλη ροή μεταναστών προς την Κω το Βακούφ ανέλαβε εξ ολοκλήρου τις κηδείες 40 ανθρώπων. Το ίδιο γίνεται για όλους τους Κώους μουσουλμάνους από το 2020 έως και σήμερα υπό το τωρινό ΔΣ. Σε περίπτωση θανάτου το Βακούφ καλύπτει ολόκληρη την διαδικασία της κηδείας . Μας ζητήθηκε να φροντίσουμε και να καλύψουμε τα πάντα που σχετίζονται με την κηδεία κάτι το οποίο κάναμε. Εάν χρειαστεί θα κάνουμε το ίδιο με τον άντρα», τόνισε η κα. Κοτζαογλάν σε δηλώσεις της στο Βήμα της Κω. 

Σύμφωνα με την νομοθεσία και όπως είχε εξηγήσει σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και Βήμα της Κω ο διοικητής του νοσοκομείου Κω κ. Σταμάτης Βασιλειάδης, η σωρός μπορεί να παραμείνει στο νεκροτομείο έως και 6 μήνες. Στη συνέχεια ακολουθείται η ταφή στο πλησιέστερο νεκροταφείο.  

Οι επόμενες ημέρες πάντως κρύβουν εξελίξεις καθώς εάν δεν αποδώσουν θετικά οι ενέργειες της οικογένειας Γκουντούζ για ταφή στην Τουρκία, η επιλογή της Κω θα είναι μονόδρομος.  

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ