Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό συμμετείχε ο Δήμαρχος Κω - Ξεκινά άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός στην Κω

11/05/2021
383 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε αναμονή για την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το πως θα ξεκινήσει ο οριζόντιος εμβολιασμός στην Κω ως νησί με περισσότερους από 10.000 κατοίκους, είναι ο Δήμαρχος Κω.  

Αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των εμβολιασμών στο νησί καθώς σας θυμίζουμε ότι ελάχιστοι του ηλικιακού γκρουπ 30 – 45 κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού εξαιτίας της υποστελέχωσης του εμβολιαστικού κέντρου στο Κ.Υ. Πλατανίου.  

Ο κ. Νικηταράς συμμετείχε στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός το πρωί της Τρίτης όπου και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών των νησιωτών.  

Στις πρώτες του δηλώσεις ο δήμαρχος είπε στο «ΒτΚ»: « Άμεσα φαίνεται ότι θα ξεκινήσει ο οριζόντιος εμβολιασμός των Κώων πολιτών. Εκτιμώ ότι ίσως και την επόμενη εβδομάδα να ανοίξει η διαδικασία. Περιμένουμε την ΠΝΠ που θα ορίζονται όλες οι λεπτομέρειες γύρω από την διαδικασία. Δεν ξέρουμε ακόμη με ποιον τρόπο θα συμμετέχουμε ως δήμος. Αν θα συμβάλλουμε με κτιριακές εγκαταστάσεις, οικονομικά ή άλλο τρόπο. Όλα αναμένεται να αποσαφηνιστούν την Πέμπτη. Είναι κάτι που ήθελαν οι νησιώτες διότι ανοίγει η τουριστική περίοδος και οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει στους ρυθμούς όπως θα έπρεπε. Αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει και πολύ γρήγορα ξεκινά ο οριζόντιος εμβολιασμός στην Κω όσων πολιτών το επιθυμούν.» 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι : Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και δήμαρχοι νησιών, ώστε να βρεθεί το σχέδιο για τον εμβολιασμό των κατοίκων νησιών με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων. 

Θα δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους αυτών των νησιών να εμβολιαστούν έως τις 25 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000. 

Με την αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του τουρισμού να έχει ξεκινήσει, η κυβέρνηση στοχεύει να μετατρέψει άμεσα τα νησιά σε covid-free προορισμούς και γι' αυτό θα προχωρήσει σε καθολικό εμβολιασμών των νησιών. Ο στόχος είναι διπλός. Αφενός να στηριχθούν τα νησιά της χώρας και αφετέρου να δοθεί ένα μήνυμα ότι οι σημαντικότεροι τουριστικοί προορισμοί θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν επισκέπτες. 

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ