Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

08/09/2021
207 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Γ. Κασσιώτη (Αντιδήμαρχος): Καθυστέρησε λόγω προσφυγών των εταιρειών – θα είναι έτοιμες του χρόνου

Δυστυχώς, για ακόμα μία χρονιά, δεν ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί το έργο της δημιουργίας πρόσβασης για ΑΜΕΑ, σε 3 παραλίες του Νησιού μας (Κρητικά, Καρδάμαινα, Καμάρι Κεφάλου), το οποίο έχει εγκριθεί από τον Ιούλιο του 2019.

Να υπενθυμίσουμε, ότι το συγκεκριμένο έργο, δεν ολοκληρώθηκε πέρυσι, καθώς παρατηρήθηκε σημαντική καθυστέρηση, λόγω μίας αλλαγής που έγινε στην αρχική μελέτη και έτσι το έργο μετατέθηκε για την φετινή σεζόν. Όμως, όπως παρατηρήσαμε, ούτε φέτος έχει ολοκληρωθεί το έργο, με αποτέλεσμα δεκάδες συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες, που αντιμετωπίζουν κινητικά ή κάποια άλλα προβλήματα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, άτομα με μειωμένη όραση, ΑΜΕΑ κ.λπ), να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αυτονόητα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Γεωργία Κασσιώτη, μας ενημέρωσε ότι το έργο καθυστέρησε φέτος, λόγω προσφυγής που έγινε από εταιρεία που συμμετείχε στον διαγωνισμό (και τελικά δεν το πήρε), με αποτέλεσμα, να μην είναι εφικτό, το έργο να ολοκληρωθεί την φετινή σεζόν. Όπως μας είπε η κ. Κασσιώτη, μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικαστικές διαδικασίες, ώστε αργότερα να εγκατασταθεί ο εργολάβος, ενώ επισήμανε ότι το έργο δεν θα είναι έτοιμο για την φετινή τουριστική σεζόν, αλλά για την επόμενη.

Το συνολικό κόστος του έργου, αγγίζει τις 280.000 ευρώ, από τα οποία οι 180.000 προέρχονται από χρηματοδότηση του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα ) και τα υπόλοιπα (περίπου 100.000 ευρώ) θα δοθούν από ίδιους πόρους του Δήμου


ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Αναλυτικά το έργο, περιλαμβάνει τον παρακάτω εξοπλισμό για να καταστούν κατάλληλες οι εγκαταστάσεις αυτές:

- Διάδρομο προσβασιμότητας ΑΜΕΑ συνολικού μήκους 370 μέτρων (πλάτους 166,5 εκ.), ο οποίος θα διαφοροποιείται από παραλία σε παραλία και θα είναι εκτυλισσόμενος. Μπορεί να φέρει φορτίο μέχρι 700 κιλά, δεν αλλοιώνεται από θαλασσινό νερό ή άλλες χημικές ουσίες και αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες.

- 6 αμφίβια πλωτά αμαξίδια ΑΜΕΑ με εργονομική και άνετη κατασκευή που παρέχουν ευκολία πρόσβασης στην παραλία και δυνατότητα κίνησης μέσα στο νερό.

- 6 προκατασκευασμένους χώρους τουαλετών για ΑΜΕΑ.

- 6 αποδυτήρια για ΑΜΕΑ.

- 2 μηχανήματα απομάκρυνσης λυμάτων και απολύμανσης τουαλετών.

- 2 trailer μεταφοράς 4 τουαλετών ΑΜΕΑ.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος 13/09 - 00:31
στο Δήμο πάνε αργά τα ζα !!!!!
στο Δήμο πάνε αργά τα ζα !!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ