Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την χαλάρωση του Lockdown: Ελεύθερα τα ταξίδια από την Παρασκευή - Με τεστ στα νησιά - Τι αλλάζει σε μετακινήσεις και τουρισμό

11/05/2021
43 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Έντονες επιφυλάξεις στα νησιά που ζητούν αυστηρά μέτρα προστασίας για τους πολίτες που θα τα επισκεφθούν μετά την επικείμενη άρση του lockdown.

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια μία ημέρα πριν από την συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που θα κάνουν την τελική εισήγηση τους για τις υπερτοπικές μετακινήσεις, τη διεύρυνση του ωραρίου και την αποστολή των sms. Τα νέα μέτρα χαλάρωσης θα ανακοινώσουν την Τετάρτη το απόγευμα οι Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Χαρδαλιάς τα οποία θα ισχύσουν από την Παρασκευή το πρωί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, δεν θα υπάρξει κανένα περιοριστικό μέτρο για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, εάν όμως θέλει κάποιος να επισκεφθεί τα νησιά είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί αρνητικό τεστ (rapid/self - test) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Κυβέρνηση και ειδικοί φαίνεται να προκρίνουν το συγκεκριμένο μοντέλο ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, καθώς οι νησιωτικές περιοχές δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των ξένων επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έντονες επιφυλάξεις υπάρχουν όμως και από τους κατοίκους των νησιών οι οποίοι ανησυχούν για μια ενδεχόμενη νέα έξαρση του κορονοϊού και ζητούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα από τους επισκέπτες. Εκείνο που επισημαίνουν είναι το γεγονός πως το υγειονομικό σύστημα δεν έχει τις ίδιες αντοχές με εκείνες των αστικών κέντρων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακίσει τα νησιά αυξάνει συνεχώς τους ρυθμούς των εμβολιασμών, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των "covid free" περιοχών.


Αυξάνονται οι ώρες λειτουργίας στην εστίαση

Επίσης την Τετάρτη θα ανακοινωθεί το τέλος της αποστολής των sms τόσο για τις μετακινήσεις όσο και για τις αγορές από τα καταστήματα. Αυτό σημαίνει πως οι καταναλωτές από την Παρασκευή θα μπορούν ελεύθερα και χωρίς ραντεβού θα επισκέπτονται τα μαγαζιά. Ωστόσο θα εξακολουθεί να ισχύει ο αριθμός των ατόμων που θα πρέπει να βρίσκονται εντός των καταστημάτων ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Παράλληλα αναμένεται να διευρυνθεί το ωράριο κυκλοφορίας μέχρι τις 12 το βράδυ ή το αργότερο μέχρι τις 12 και μισή, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης. Ερώτημα παραμένει αν οι λοιμωξιολόγοι επιτρέψουν την μουσική που μέχρι σήμερα απαγορεύεται.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός καθώς ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ. "Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να τονίζουμε ότι η πανδημία είναι ακόμα μαζί μας. Και ενώ ανοίγουμε σταδιακά θα πρέπει να παραμείνουμε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να σεβόμαστε τους βασικούς κανόνες που έχουν ορίσει οι ειδικοί".

Με διπλά τεστ η άφιξη των τουριστών

Την Πέμπτη ο Χάρης Θεοχάρης αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν για τον τουρισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για το "πράσινο" πιστοποιητικό, θα ακολουθηθεί η περσινή πεπατημένη. Δηλαδή οι τουρίστες που θα έρχονται στην χώρα μας θα έχουν στην διάθεση τους αρνητικό μοριακό τεστ, ενώ περνώντας στα ελληνικά σύνορα θα υποβάλλονται σε νέους ελέγχους για Κορονοϊό, ενώ παράλληλα η χώρα μας προχωρά και σε διμερείς συμφωνίες όπως με το Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών, υποστήριξε πως μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα είναι έτοιμο το "πράσινο" πιστοποιητικό. "Πρόκειται απλά για ένα εργαλείο που θα επιτρέψει τα ταξίδια χωρίς καραντίνα, για να το θέσω στην πιο βασική μορφή του".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως στόχος είναι η διευκόλυνση των διασυνοριακών μετακινήσεων και δεν αφορά το τι θα κάνει η κάθε χώρα ξεχωριστά με τους εμβολιασμένους πολίτες που βρίσκονται εντός της επικράτειάς της. "Οταν θα θέλουν οι πολίτες να κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές τους θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την Ισπανία, την Ελλάδα ή άλλες νοτιοευρωπαϊκές χώρες και σε κάθε περίπτωση οι ίδιοι περιορισμοί θα εφαρμόζονται στους Έλληνες, τους Ολλανδούς ή τους Φινλανδούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα ή την Ισπανία. Για παράδειγμα, εάν στην Ελλάδα αποφασίσουμε ότι τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 12:00 τα μεσάνυχτα θα κλείνουν για όλους που βρίσκονται στην χώρα. Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι μη απαραίτητες καραντίνες κατά την άφιξη και κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών". 

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ που έχει στηρίξει την ελληνική πρόταση και το επανέλαβε με εμφαντικό τρόπο στις κοινές του δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Το "πράσινο” πιστοποιητικό, το οποίο πιστεύω ότι είναι κεφαλαιώδες να έχει εγκριθεί έως τον Ιούνιο, ώστε οι χώρες μας, που είναι τουριστικοί προορισμοί, αλλά όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και διότι πρέπει να δώσουμε κίνητρα προκειμένου να αρχίσουν ξανά μετακινήσεις των ευρωπαίων συμπολιτών μας στις ευρωπαϊκές χώρες είναι άλλο ένα σημείο που φυσικά μας απασχολεί και για το οποίο συνεργαζόμαστε" είπε χαρακτηριστικά. 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ